COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 765
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 295
За мен пък е върха на върха на абсурда да те оставят без достъп до лекар по време на пандемия! Ако консултацията по телефона действаше щяхме и в мирно време така да се преглеждаме. Продължавам да откачам като се сетя за случая, който Недоволна беше шернала сутринта - жената с перфорация на червата на четири места, след като джипито я "лекувало" по телефона няколко дена и със съмнения за ковид, щото то и болката в корема била симптом .Накрая стига до болницата, припада и те даже я интубирали за всеки случай. Най-накрая на скенера виждат, че проблема е в червата.
За мен е нереално да те оставят без лекар точно когато най-много имаш нужда. Това е пълен абсурд. Ако трябва и джипитата да се облечат като космонавти, но да преглеждат като хората. Тези телефонни съвети са пълен фарс!

# 20 296
Ох, фейсбук страницата на ВМА и клиниката по инфекциозни болести се оказа по-интересна и информативна от всичко друго.
Там има качена снимка с указания как да действат лекарите с потенциално заразени пациенти. Обърнете внимание на точка 7, особено ми харесват указанията за твърде притеснените и за техните противоположности, точно като за нашата тема са Joy

Скрит текст:

# 20 297
  • Другата България
Мери, ама мноу ясно, че няма да кажеш, че са го съобщили от Щаба! Как ще си признаеш, че е ваша грешка, моля ти се.
Ти тихо, че днес съм яхнала метлата и ако си отворя и устата...
Благодаря, ама каквото такова. ЛЛ ми изписа да пия Изорекс и ако реша в петък да отида да си пусна тест. С тези симптоми нямало какво друго да се направи засега. Малко тъпо, защото сега всеки известен с пари с леки грипоподобни симптоми отива правят му тест и го вкарват в болница и всички възможни лекарства ще се намерят за него, а за нас простосмъртните първо, че трябва да се задушаваш, че евентуално да те приемат в болница и второ просто ти дават кислород и до колкото организма ти се справи.
Може ли да ми обясниш какво имаш предвид с болднатото? Какво значи "ако ти решиш"? Ти ли ще решаваш имаш ли нужда или нямаш, и къде да си направиш този тест? Платено, в болнично заведение, сама на ход да отидеш или как?

# 20 298
За мен пък е върха на върха на абсурда да те оставят без достъп до лекар по време на пандемия! Ако консултацията по телефона действаше щяхме и в мирно време така да се преглеждаме. Продължавам да откачам като се сетя за случая, който Недоволна беше шернала сутринта - жената с перфорация на червата на четири места, след като джипито я "лекувало" по телефона няколко дена и със съмнения за ковид, щото то и болката в корема била симптом .Накрая стига до болницата, припада и те даже я интубирали за всеки случай. Най-накрая на скенера виждат, че проблема е в червата.
За мен е нереално да те оставят без лекар точно когато най-много имаш нужда. Това е пълен абсурд. Ако трябва и джипитата да се облечат като космонавти, но да преглеждат като хората. Тези телефонни съвети са пълен фарс!
Абсолютно едно към едно са моите разсъждения.

# 20 299
  • София
Някой по-компетентет би ли интерпретирал резултат от бърз тест, при който има червени черти и в трите зони: C, IgG, IgM
"С" не знам какво е. Но ако са положителни едновременно и IgG и IgM, това би трябвало да означава, че човек е заразен и е на етап след 14-ти и до около 21-ви ден от инфекцията. Ето тук е обяснено и се вижда кога съвпадат двата вида антитела: https://www.youtube.com/watch?v=9rTldwo2PZw
На вас къде ви правиха тест? Би трябвало и да го изтълкуват, не само да го връчат на пациента. Отделно лабораториите, в т.ч. и частните, са длъжни да съобщят в РЗИ за положителни и от там също ще ви изтълкуват резултата, ако някой е пропуснал да го направи.

С е контрола.

# 20 300
Някой по-компетентет би ли интерпретирал резултат от бърз тест, при който има червени черти и в трите зони: C, IgG, IgM
Теста ти е положителен. Към края на болестта си вече, щом имаш IGg. Или си го прекарала вече? Какви ти бяха симптомите?

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 17:05 от mmm75

# 20 301
  • София

Те хубаво ще се облекат, но нали ще трябва някак да отидеш дотам, там да срещнеш други хора, по пътя също...Ето, заради това не се ходи никъде, а не заради лекарите само.

# 20 302
  • София
На тоя тест му е старо инфото. Фактически се пита основно дали си бил в чужбина и дали си имал контакт с болен. Второто е с отговор-невъзможен за мен, така или иначе.
Не е точен теста и няма как да бъде.
Но аз не съм била в чужбина и дори в БГ не съм пътувала последните 5-6 месеца.
Имала съм контакти с хора обаче, които са били в чужбина (не са от семейството ми) .
Има и други въпроси... може би аз имам фиброза и това е посочено, затова и теста е май с повече въпроси.
Не пазя диета да уточня. Искам нещо да ям, ама не мога и това вече не знам колко време е и как ми издържа организма не знам. Малкото дето поемам и... нямам разстройство, просто повръщам -извинявам се, ама как да го обясня иначе.
Та... исках да покажа, ако някой все пак е рисков и под въпрос какви са препоръките и да се прави. Мен хич не ме успокоиха, ама...коя съм аз?
Тайс, ами и аз се чудя каква съм, ама... То така вече чакам антителата или какво е там..вече се обърках.
Затова и снощи питах за тестовете, ама съм много смотана медицински. То аз съм , ако умирам отивам тогава на лекар. Не ми се ходи по болници, не искам и по лаборатории. Може и да е от стомаха, ама.. вече много стана. Не съм звъняла на лекарката. Вчера пробвах , въпреки че бях добре и се надявах на промяна, ама.. заето, заето, заето...
Днес не съм звъняла. Същото ще каже, да си стоя и да чакам задуха. Няма друго знаете.
Много се замислям за теста, ама да дойдат и да ми го направят. Ще прежаля парите, поне да знам.

Фанфанито, имаш класическа проява на усилена тревожност и паник атаки.
Трябва да помислиш в тази посока, потърси си занимание, което да те разсейва и да ти отнема напрежението. Не слушай новини и не чети в нета.
Ако се чувстваш наистина зле потърси лекарска помощ, какво значи, че ще си стоиш и ще се тресеш. На кого правиш на пук?

# 20 303
Няма как да се разгласява информация за пациент без неговото съгласие, при положение, че вече е известно кой е.
Ако бяха казали само 'един депутат/ка е в болница с Ковид ' е различно....
а другите за които даван информация са дали съгласие да ги коментират публично, така ли?
Нека в стила на коментарите за ДЖ от Варна да коментират Адемов къде се е вял и сял зараза.

# 20 304
Обсъдихте ли идеята да удължат ИП до средата на май.
После да започват да строят спешно ясли и градини, че ще има бебе бум 2020-21.

# 20 305
Маските станаха по ценни от златото. Масово слушам ги крадат. Смятайте.

# 20 306
За бейби бум не знам, но фризьорки, маникюристки и козметички одма ще станат от милионери нагоре след тази карантина.

# 20 307
  • Пеликания
Скрит текст:
Може ли да ми обясниш какво имаш предвид с болднатото? Какво значи "ако ти решиш"? Ти ли ще решаваш имаш ли нужда или нямаш, и къде да си направиш този тест? Платено, в болнично заведение, сама на ход да отидеш или как?
Е как, в лабораторията къде другаде. Няма кой друг да ми плати изследването, с някакво си главоболие и темература няма как да ме хоспитализат. Трябва вече да не мога да дишам. Тя ми го каза всмисъл, ако съм искала да разбера дали е било този вирус, защото можело да бъде и друг, нямала как да знае. Предпочитам един рентген да си направя, за по сигурно отколкото тея тестове.
Еми сама с колата екипирана като космонавт, ако изобщо отида, какъв друг начин има?

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 19:51 от bubanka

# 20 308
Мисля, че личната лекарка "ще го отнесе" в случая, макар да е направила точно каквото ни обясниха, че ще правят личните лекари. Аз още чакам на тези хора да им го признаят, че са на първа линия. От онзи момент, в който бяха казали, че трябва сами да си осигурят защитни облекла, защото са частни практики. После им дадоха някакви маски, май. Но как да преглеждат по друг начин, освен по телефона, ако не са екипирани като колегите си в инфекциозните отделения? Единственото, което могат да направят по телефона е да отсеят хипохондриците от реално болните хора, защото те си ги познават. За да не се разкарва бърза помощ за всеки кихнал. Но пък никъде не е казано, че хипохондриците не боледуват от ковид.

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 19:52 от bubanka

# 20 309
  • Другата България
Е как, в лабораторията къде другаде. Няма кой друг да ми плати изследването, с някакво си главоболие и темература няма как да ме хоспитализат. Трябва вече да не мога да дишам. Тя ми го каза всмисъл, ако съм искала да разбера дали е било този вирус, защото можело да бъде и друг, нямала как да знае. Предпочитам един рентген да си направя, за по сигурно отколкото тея тестове.
Еми сама с колата екипирана като космонавт, ако изобщо отида, какъв друг начин има?
Тоест, да си направиш тест на частно ти самата, така ли?

Общи условия

Активация на акаунт