COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 648
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 20 220
ИП да е до 13 май предложение към НС

# 20 221
https://bnr.bg/horizont/post/101250836/prikrivani-li-sa-sluchai- … onavirus-v-bansko
Друга гледна точка за Банско. Дали ще разберем кой прав, кой крив, предстои да видим.

# 20 222
  • Bulgaria
Някой има ли представа какви лекарства приемат заболелите с леки симптоми в дома? За по-тежките предполагам със сериозни антибиотици. При сезонен грип по принцип се изчакват няколко дена и се почва превантивно антибиотик срещу усложнения /бронхит, пневмония/.
Ще се повторя, но намирам линка за доста информативен https://www.credoweb.bg/publication/120482/dots-popov-sazdadeno- … henie-na-covid-19

Наблюдава се феномен на много дълго задържане на вируса в горните дихателни пътища от 14 до 30 дни. За този период те трябва да останат под пълна карантина в домовете си, като подлежат на допълнителни тестове до пълното им вирусологично изчистване.

# 20 223
Министерски съвет предлага на Народното събрание да се удължи извънредното положение до 13 май.
Не знам какво си играят само на месец, след месец. Направо да го направят до края на годината и да се успокоят нещата.

# 20 224
Скрит текст:
Абсолютно сме главата в пясъка. Аз повече нерви нямам само да ми броят по телевизора и нищо да не ни казват какво правим. Не се тества. Цифрите ни са пълна измислица, защото не се тества. Ако си под карантина пък ставаш затворник на държавата и си на тяхната милост и виждаме какво става, хората се влошават в къщи и е фатално.
Трябва поне да се знае тия хора имат ли пневмония, да има протокол при положителен тест веднага снимка на бял дроб.

И това как ще помогне, ако пневмония още няма, но предстои да е появи? Или ти специално доброволно ще се съгласиш на облъчване с рентген през два-три дни, докато не дадеш най-после отрицателна проба за ковид. А и не всички заразени с корона развиват пневмония.

Относно цифрите, кажи ми една страна, която да тества наред и да има реални цифри на всички заболели.
Вече става досадно и да се пише едно и също на всяка страница. "Защо не се правят тестове?" Не се правят повече тестове, защото нямаме капацитет! Ако капацитетът на една държава е 5000 теста на ден, тя не може да направи 15 000. Толкова ли е трудно да се проумее?

# 20 225
Някой по-компетентет би ли интерпретирал резултат от бърз тест, при който има червени черти и в трите зони: C, IgG, IgM

# 20 226
  • На остров
Кога се очаква да е пика в България ?
За Швеция четох, края на април и тогава около половината от населението вероятно ще е преболедувало.
Дали е така никой не знае.

# 20 227
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Служителката с положителен тест ли е? От какво е починала?

Още една жертва на COVID-19 у нас – служителка на гара Илиянци?
https://www.dnes.bg/sofia/2020/04/01/oshte-edna-jertva-na-covid- … a-iliianci.444382

Ако описаното в статията е истина - за какви мерки въобще говорим...

# 20 228
  • София
Министерски съвет предлага на Народното събрание да се удължи извънредното положение до 13 май.
Не знам какво си играят само на месец, след месец. Направо да го направят до края на годината и да се успокоят нещата.
Да не сме Китай, естествено, че ще бъде месец за месец и се решава от Народното събрание. Иначе наистина управлението може да стане диктатура.

# 20 229
  • софия
Някой има ли представа какви лекарства приемат заболелите с леки симптоми в дома? За по-тежките предполагам със сериозни антибиотици. При сезонен грип по принцип се изчакват няколко дена и се почва превантивно антибиотик срещу усложнения /бронхит, пневмония/.
Парацетамол, така разбрах бил казал генерала.
и вит. С забрави

Генералът нали се скара, че купували CETEBE...
Я, я, какво е казано за сетебе-то?
Че и аз го купих и аз давам? (  навредила ли съм си на хората, помогнала ли съм или чисто и просто да се  срамувам в ъгъла? )

# 20 230
Кога се очаква да е пика в България ?
За Швеция четох, края на април и тогава около половината от населението вероятно ще е преболедувало.
Дали е така никой не знае.
Пика в България ще е много отложен във времето заради мерките които се вземат. Ще се разболяваме малко по малко до септември месец сигурно, така като гледам.

# 20 231
Нормално е да го удължат до 13.05. Да се надяваме, че дотогава ще достигнем пика.

# 20 232
  • София

Генералът нали се скара, че купували CETEBE...
Това пък ново 20! Аз само cetebe купувам, хем е с удължено Освобождаване...>?

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 19:38 от bubanka

# 20 233
  • в страната на чудесата
Девета жертва ' мъж в Кюстендил е починал.

Имах си хас депутатчето да го оставят на домашно лечение. Да бе...за него най-доброто. Винаги е било така . И сега ще е така.
Жалко за нас простосмъртните.
“Депутатчето” е лекар, реаниматор, много добър преди да стане депутат. С придружаващи заболявания, които налагат хоспитализация. И не застанал срещу съсловието за разлика от доста други лекари сини, светло и тъмно.
Дано оздравее.

# 20 234
.Кабинетът предлага удължаване на извънредното положение до 13 май

Mediapool
Силно, ама мнооооого силно се надявам, това да е Първоаприлска шега!

Общи условия

Активация на акаунт