COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 712
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 820
  • Sofia
Това с депутатите наистина обърна мисленето на много хора и почти нямам идея как го допуснаха. Само с Ефекта Дънинг-Крюгер мога да си го обясня. Толкова си повярваха, че са умни и страхотни и целият народ ще ахне в захлас какви чудесни мерки се полагат специално за тях.
Допуснаха го защото опря ножът до кокала и вече мислеха само как да спасят собствената си козинка. Не напразно старите хора са го казали- "на чужд гръб и 100 тояги са малко".

# 20 821
  • София
Скрит текст:
Adisun, преди имахме само данните от Китай. Сега когато приближават милион докуменнирани, вече се появиха. Иначе ми се щеше и на мен да бяха останали на нула.

Лили, следя темата и от Италия не съм попадала на случаи на детска смърт. Може и да съм пропуснала, но се чувствам като излъгано дете...

Днес ми се наложи да ходя до община в София. Не са взели никакви мерки за ограничение на достъпа на гражданите. Повечето служители без маски и ръкавици, а са държавни служители, защо не им осигурят?
На връщане през колата забелязах, че повечето магазинчета са отворили и работят. Миналата седмица бяха затворени. За сметка на това нямаше жив човек по улиците, всичко бяло и много красиво.

9 годишно в Англия, на месеци  (под годинка) - в САЩ.

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 01:49 от Не се сърди, човече

# 20 822
  • София
Хеликаза, аз вече писах по темата, сега по-стегнато и накратко.
Винаги ще има пик. Винаги има пик във всяко едно нещо от сферата. Идва една връхна точка в развитието до която след това колкото и да иска не може да повтори. Това е контролиран пик или по-скоро атипичен пик. Има карантини, има извънредни положения, има маски, социални изолации. Всичко това потиска вируса и той няма как да заразява масово. Въпреки това той е навлязъл достатъчно дълбоко и ще си вземе своето, но пак ще стигне връхната си точка след което ще започна така чакания спад (до който се доближаваме, но все още е пред нас за съжаление).
Има го и научно:
https://en.wikipedia.org/wiki/Compartmental_models_in_epidemiology

# 20 823
Това с депутатите наистина обърна мисленето на много хора и почти нямам идея как го допуснаха. Само с Ефекта Дънинг-Крюгер мога да си го обясня. Толкова си повярваха, че са умни и страхотни и целият народ ще ахне в захлас какви чудесни мерки се полагат специално за тях.
Аз не разбирам защо щабът да е виновен за глупостите на Корнелия Нинова? Какво се очаква от щаба да направят сега? Ако ги поставят под карантина, ще хвръкнат по 1 милион обвинения в секунда, че това е диктатура. И тук веднага се чуха мнения, че не можело така, че ние сме парламентарна република и че парламентът трябвало да продължи работа. Значи щабът е принуден да "спасява държавата" от самата себе си и няма полезен ход, но главните виновници ми се струва, че някак си остават в страни от хейта. Ако мислиш, че аз не съм бясна на депутатите - грешиш. Дори предложих да платят за всичко това от техния собствен джоб.

# 20 824

9 годишно в Англия, на месеци  (под годинка) - в САЩ.

Тези случаи съм ги виждала, но започнаха да изникват от около седмица. Преди това нямаше регистрирани жертви в този възрастов диапазон. Предствям си в какъв шок са родителите им, които въобще не са очаквали трагедията, която ги е сполетяла.

СЗО алармира: В близките дни заразените с COVID-19 ще са 1 милио … иналите - 50 000.

Mоже да спите спокойно Wink: Депутатите от ВМРО с отрицателни проби за COVID-19.

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 01:06 от Анонимен

# 20 825
  • Ispania
и още наши сънародници от Испания на 4 април се връщат
нямам против хората да се приберат, но вече нещата стават....
трябваше да има някаква дата крайна и който си идва да тръгва,
 това вече ми идва много на мен
нищо лично, ама...
https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/590713?fbclid=IwAR3ZloP6h … N-UxNoB3jZGHiW0Ro
И все още не мога да разбера , защо са “чартърни “ след като след 2 април полетите на България Ер пътуват по разписание 🙄. За мое огромно съжаление .
Или с други думи... вече ме познават от офисите им, и няма начин да ми анулират резервацията с три деца и да не пътувам , без да загубя пари😡.

# 20 826
  • Варна
LillyM, колко българи са изследвани с надеждни тестове?

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 15:26 от Viviana91

# 20 827
  • София
При толкова много хиляди жертви чисто математически няма как да няма и деца за съжаление. Този вирус все пак е щадящ към тях. Обикновения грип убива много повече деца и млади хора от това. Ама това чудо е уникално само по себе си. За съжаление няма как...
Много дълго време нямаше такива случаи, но откакто вируса започне да вършее в щатите ще падне много и възрастовата граница, защото там е страшно. Кекаво население, тъпкащо се с вредни храни, масово хората не ходят на доктори, самолекуват се който с каквото му попадне. Мръсен въздух, абее много фактори. Британците не са много далеч от тях...
Уж се чака техния пик да е към 20 април (в Щатите и Канада) ама не се наемам с никакви очаквания на този етап.

# 20 828
LillyM, колко българина са изследвани с надеждни тестове?
Над 8 хиляди теста са направени и още няколко хиляди от частни лаборатории. На милион жители сме горе-долу като в другите държави в региона, даже повече от Сърбия. Сутринта Мутафчийски чете статистики.

# 20 829
Искате да кажете, че за 2-3 дни са направени 1500+ теста ли, защото наскоро помня обявиха едно число около 6000? Знам отговора, няма нужда.

# 20 830
....

Лили, следя темата и от Италия не съм попадала на случаи на детска смърт. Може и да съм пропуснала, но се чувствам като излъгано дете...
https://www.thesun.co.uk/news/11268073/french-girk-youngest-coro … rus-victim-cough/
16-годишна девойка във Франция. Лека кашлица, ОПЛ казал
 "лек респираторен дистрес, нищо страшно", бавни тестове, после задух. За три-четири дни и край.
В Белгия -12 годишно момиче Sad.

# 20 831
Аз не разбирам защо щабът да е виновен за глупостите на Корнелия Нинова? Какво се очаква от щаба да направят сега? Ако ги поставят под карантина, ще хвръкнат по 1 милион обвинения в секунда, че това е диктатура. И тук веднага се чуха мнения, че не можело така, че ние сме парламентарна република и че парламентът трябвало да продължи работа. Значи щабът е принуден да "спасява държавата" от самата себе си и няма полезен ход, но главните виновници ми се струва, че някак си остават в страни от хейта. Ако мислиш, че аз не съм бясна на депутатите - грешиш. Дори предложих да платят за всичко това от техния собствен джоб.
Лили, не си ли даваш сметка, че едно и също стои и зад Щаба, и зад Цвета Караянчева? Защото тя даде снощи пресконференция посред нощ и съобщи какво смятат да правят, не знам какво общо има Корнелия Нинова, освен да ѝ е опряла нож на врата? А ако случайно го е направила Корнелия, ако тя е поискала да се изследват всички, като контактни лица, пак е било с цел да видим контраста - как за едни може, за други не. Но това може да го направи само ако има регламент да се изследват лицата. Ако няма - имат основание да ѝ откажат и пак топката е в герб. Ако има обаче, започваме да се питаме защо не го прилагат за всички. В такъв случай какво, да се сърдим на Корнелия, че каза "царят е гол" ли? Коментирам и двете хипотези, не знам в коя сме и кой е провокирал събитията. Не ми се и занимава с рейтинговите им игрички. Важното е, че доведоха до изтрезняващ ефект.

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 01:24 от Бледолилава

# 20 832
Каза, че капацитетът е 1200 на ден, но правят по 400-500 на ден. Толкова им изпращат по места.

Adisun, за съжаление има. И в Иран има починало дете. От китайските статистики единствено групата под 9 беше пощадена. Всички останали, включително и най-младите, бяха с много по-висока смъртност отколкото при грипа, като при най-възрастните вече нещата бяха много зле.

# 20 833
LillyM, колко българина са изследвани с надеждни тестове?
Над 8 хиляди теста са направени и още няколко хиляди от частни лаборатории. На милион жители сме горе-долу като в другите държави в региона, даже повече от Сърбия. Сутринта Мутафчийски чете статистики.

Не е вярно това за Сърбия и останалите..

Croatia 235
Montenegro 196
Turkey 186
North Macedonia 170
Bosnia and Herzegovina 140
Greece 136
Romania 128
Serbia 121
Albania 90

България 61

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 01:25 от bobby_me

# 20 834