не знам дали другите щати я вадят по същия начин информацията, този ме интересува в личен план, а и е доста съпоставим с нас като население, така че биха могли да се направят аналогии за процентите на база извършени тестове (населението там е все пак по-малко от България и чисто пропорционално изглежда, че тестват около 10 пъти повече от тук), за да добием някаква представа за реалното състояние и при нас
https://www.mass.gov/doc/covid-19-cases-in-massachusetts-as-of-a … l-1-2020/download
Доста интересно наистина. Населението ми показва, че е 6,9 милиона, което е все пак съпоставимо с нас. 4803 теста за един ден са направили, 1108 позитивни. Доста си е. Но пък това предполага сто човека в интензивно, навсякъде процентът е такъв - 10% от общите или 20% от хоспитализираните. Ако и цифрите в България са сходни - можем ли да ги скрием тези 100 човека на ден? Мисля, че не. Все пак тук се взеха мерки, макар и не перфектните, на 31-я заразен. То само затварянето на заведенията си беше нещо. Да оставим другото настрана. Затова си мисля, че нашите цифри за момента не са такива като в Масачузетс, но можеха да бъдат, ако бяхме лежали на кълка и това е наистина успокоително до някъде.