COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 024
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 790
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
В момента на летище "Джон Фитцжералд Кенеди" разтоварват хуманитарната помощ от Русия за щата Ню Йорк:

# 20 791
  • Варна
Gabito 1504, споделете какви са мерките и ограниченията при вас.

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 02:02 от Не се сърди, човече

# 20 792
А в Банско, какви 50, какви укрити болни?
Сега остава време за късните новини да прегледам.Пародия.

# 20 793
Тези 2 метра са нещо сигурно защитаващо ли? Ако погрешка се доближим до 1,95? Ако някой кихне няма да ни уцели?

Понякога си мисля, че някои си представят вируса като хвърчащи кюфтета. Които щом ги изкашлят, падат на земята и се деактивират. И то без да се насочат към ябълки и друга храна, само към дръжките на вратите и към ръцете. Които като мием и всичко е шест.
Колкото по-малко е едно животно, толкова по-опасно може да е, а това даже и животно не е. Невидим враг с перфектни качества. И щом е невидим - или го няма, или няма пък да вземаме мерки, които не ни допадат.

Учените от цял свят са преценили, че вредата от липсата на въздух и слънчеви бани е пренебрежимо по-малка от вредата, която би ни нанесал този вирус.

# 20 794
Естествено, че ме интересува!Всичките ни роднини са в България, майка ми е с онкологично заболяване,приятели с деца имам в България. Дори мислех с детето да се приберем докато отмине ситуацията, но се отказах, виждайки някои от неадекватните мерки, които се взимат. Други въпроси имате ли?

Абсолютно никакви, благодаря.

# 20 795
  • MI
Георги, нещо пропусна информацията за Беларус? Joy Не е достатъчно екзотична, че да няма никой който да следи ситуацията там, повярвай ми.

Съжалявам да те разочаровам. Колкото да не понасям Берлускони, дари 10 млн. Всички по-известни богати го направиха. Да не говорим че много пренасочиха и производството си за медицински материали за епидемията - Ферари, Армани и др.
Ами браво на Шиши.

Все се каня да питам нещо пишещите от Италия. Берлускони и разни други бизнесмени и мафиоти милиардери какво точно дариха?

# 20 796
  • София
Бледолилава, за твое собствено спокойствие не е ли достатъчен аргумент? Или ти очакваш някаква специална значка, сертификат? Освен това тестовете за придобит имунитет едва ли са с толкова кратка давност.

Никой не знае каква трайност има имунитетът, придобит след тази точно болест. Може да е всичко от 2 месеца до 50+ години...

# 20 797
  • София
Математикът от щаба в новините по нова каза, че както бил казал и преди, по Великден щял да ни каже хубави новини, ама не бързал засега.

Какви новини? Че вода има за всички? Laughing

# 20 798
Търпението ми е към края си. Спазвам мерките, не заради Мутафчийски, а защото виждам, че това правят и нормалните държави. Но клоунските изпълнения по телевизията ми идват в повече.

# 20 799
Тези 2 метра са нещо сигурно защитаващо ли? Ако погрешка се доближим до 1,95? Ако някой кихне няма да ни уцели?

Понякога си мисля, че някои си представят вируса като хвърчащи кюфтета. Които щом ги изкашлят, падат на земята и се деактивират. И то без да се насочат към ябълки и друга храна, само към дръжките на вратите и към ръцете. Които като мием и всичко е шест. Колкото по-малко е едно животно, толкова по-опасно може да е, а това даже и животно не е. Невидим враг с перфектни качества. И щом е невидим - или го няма, или няма пък да вземаме мерки, които не ни допадат.

Учените от цял свят са преценили, че вредата от липсата на въздух и слънчеви бани е пренебрежимо по-малка от вредата, която би ни нанесал този вирус.

Всъщност учените изобщо не твърдят подобно нещо. Справка:СЗО. Вие, разбира се, може да си се барикадите вкъщи и да не излизате, докато не се появи ваксина. Но не всички са на Вашето мнение. И всъщност отстоянието е 1 метър, но за по-сигурно нека са 2. Пак справка: СЗО.

Вижте, не искам да убеждавам никого да излиза от вкъщи, щом не желае. Но няма никаква разумна причина да е забранено да се излиза за разходка с членове от семейството. Без да има струпване на хора.
Мярката, която се препоръчва от учените е социално изолиране, а не 2 месеца немърдане от вкъщи.

Viviana91, затворено е всичко, освен дрогерии, хранителни магазини, аптеки. Позволено е излизането с членове на семейството, както и с един човек извън семейството. В Бавария има по-строги правила: позволени са разходките и спортът на открито, но само с членове на семейството.

# 20 800
  • София
Здравейте, от репортажи и видеа виждам, че мерките са слаби. ИП само ще ви затрудни финансово, но не ви предпазва истински от вируса. Затова и ИП ще си го удължават, защото очакват бум от заразени. Още сте в началото, когато изглежда като шега. Защо е така?- защото инкубационния период е дълъг и докато се проявят симптомите, вече ще имаме още поне 3-5 нови човека заразени. И така се предава щафетата. Като гледам как свободно се разхождат хората по улиците се ужасявам какво може да се случи след по- малко от месец! Нямате представа колко е опасно това свободно движение. Дано имате късмет да ви се размине и ви го пожелавам!

Здравейте! С какво по-точно е опасно свободното движение, ако се спазват 2 метра отстояние? С какво е опасна Витоша, за да я затворят? От няколко дни чета, чета и не мога да се сдържам вече. Чудя се дали някой се замисля какви негативни последици ще има за здравето на всички това висене вкъщи, забраната за разходка на чист въздух, както и забраната за спорт на открито. За първи път чувам за профилактика на респираторно заболяване, която да включва нон-стоп стоене вкъщи.
За децата не искам и дума дори да отварям какви поражения ще нанесе върху физическото и психическото им здраве това, че не могат да излизат дори за час дневно навън.
Да поясня: аз съм много ЗА ограничаване на социалните контакти, но пълна забрана за излизане от вкъщи само би влошила здравето на всички.
И не е като да не осъзнавам сериозността на ситуацията, много добре я осъзнавам. Затова и този ми пост.

Спокойно. Децата са ужасно резистентни (вкл. психически). Много по-добре ще се справят без излизане, отколкото без родители.
Или май се притесняваш за себе си, че си затворена с децата си и не можеш да избягаш от необходимостта от постоянен контакт с тях? Wink

# 20 801
Чудя се защо всички си мислите, че испанците, французите, американците, англичаните са толкова тъпи, че не са се сетили да вземат мерки, а ние сме толкова отговорни и сме открили топлата вода.
Просто преценяват, че ще има жертви, примиряват се с тях и се хвърлят в боя.
Мерките се приемат едва, когато е тръгнала заразата, за да могат да вървят на някъде.
Знае се предварително, че ще има натиск към здравната система, но той няма да е с такъв интензитет, както натискът към всички останали системи след това.
Според мен умишлено не се взеха мерки в повечето големи страни още, когато са имали идея какво ще се случи.
А у нас се взеха Големите мерки, няма що.
Месец след като в други страни се тестваха и брояха у нас Кантарджиев се хилеше и се правеше на клоун по ТВ, че грип Б бил по-опасен от КВ. Чак до 6-ти март. Нарочно бавиха до последно. И как така сме заедно започнали с Малта, Молдова и Албания и Кипър, пък там са много повече случаите на 1млн. население? Заради мерките? Глупости. Заради броя на тестовете. Лъжат като цигани. Не им вярвам грам. След като пак за номенклатурата има безплатни тестове, а за народа няма тестове, няма и възможност разбираш ли и нямало и "подаден материал"! Абсолютно цинично.
Загледах се в карикатури в една тъпа група във Фейсбук, хилех се като ряпа... и в един момент се усетих колко е идиотско. Те ни лъжат и ни плюят, ние им се радваме, колко бил готин Генералът. Ми готин е, слуша и изпълнява заповедите на другите Генерали. Войник.

# 20 802
В Кънектикът е починало бебе на 6 седмици. Смята се, че това е най-младата жертва в света. Sad

Ужасно много ме притесняват смъртните случаи при децата. Знам, че са малък процент, но преди нямаше никакви документирани до 10 годишна възраст. Sad

Също много ме разстроиха историите на пациентите, които не са лекувани навременно и са им отказвани тестове, линейки и хоспитализация. Надявам се Щаба да премисли действията си и да осъзнае, че трябва и да лекуват хората, а не само да пазят здравната система.

Аз съм атеистка и смятам, че не е добра идея хората да се трупат в църквите по време на пандемия. Мисля, че става дума за пари. Ето един цитат:

"Отец Евгений отбеляза, че хората в храмовете са по-малко, защото спазват разпоредбите на властите.
Драстично са спаднали продажбите на църковни свещи, както и даренията, и ако това положение продължи още месец, много от храмовете ще затворят и няма да могат да плащат заплати на своите служители, каза духовникът."

# 20 803
И преди съм питала, но да пробвам пак...

Какъв пик очаквате и защо? При мерките, взети в цяла Европа, всичко освен спад е провал в изпълнението. Спад не непременно в броя на случаите, а в процентното увеличение всеки ден.
Няма как да дойде тепърва някакъв пик, че дори и плато.

В България кривата на нарастване не се подчинява на никаква логика, според мен.

# 20 804
И преди съм питала, но да пробвам пак...

Какъв пик очаквате и защо? При мерките, взети в цяла Европа, всичко освен спад е провал в изпълнението. Спад не непременно в броя на случаите, а в процентното увеличение всеки ден.
Няма как да дойде тепърва някакъв пик, че дори и плато.

В България кривата на нарастване не се подчинява на никаква логика, според мен.
Имаше логика до вчера.
С приемането на депутат без нужда в болница и тестването на Парламента, съчетано с удължаването на мерките по Великден, което може да се предотврати, вече няма никаква логика.

Общи условия

Активация на акаунт