COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 887
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 700
  • София
76-годишната жена с коронавирус, за която съобщиха тази сутрин, е настанена в болница "Каспела" в Пловдив.

Предполага се, че жената е била заразена от сина си, който е шофьор на тир и скоро се завърнал от Англия. Той е под карантина. Преди 4 дни е починал възрастният му баща от бронхопневмония. Съмненията са, че може да е бил заразен и той.

https://plovdivnow.bg/plovdiv/maika-i-sin-sa-novite-zarazeni-kor … UR7YUa1aa4gfW04_4

Мда. Дори по време на коронавирус епидемия остават незабелязани някои възрастни хора, починали от пневмония. Пък дори и да са били контактни с рискова група. Не можело да остане незабелязано, мхм.

Въпросът ми е този тираджия бил ли е проверен, не е ли пазил 14 дни изолация от близки и познати? Носител ли е? Какво?
Така никога няма да спре да върлува този скапан вирус.

# 20 701
  • София
Ние сме православни, а не протестанти. Но не разбирам инатенето на Синода и на Правителството да не отменят присъствието на миряните.

# 20 702
Аз не мога да разбера защо изобщо все Италия ни е голямото плашило. Защо да не сме като Полша, Словакия, Словения, Хърватия? Не можем да станем като Италия, просто е невъзможно. .... Отделно на това сме по-доказано рядко населени. И като говорим за Италия, говорим за Ломбардия, която не е цяла Италия! Аман от глупости. Разберете, ние се движим примерно наравно с другите бивши държави от соц блока.
Ние не се движим. Движи се вируса.
И не му пука дали е в бивша соц държава, в развита демократична или в страна с палатки.
Заразяването нараства по еднакъв начин във всички засегнати страни.
При нас е илюзорно по-бавно, заради малкия брой тестове.
А че не можем да станем като Италия... Има математически, биологически, расови, възрастови или какви спънки?!? Дано не ставаме.
Забелязвам, че има хора вадещи заплати, занимавайки се с нови технологии, а без никакво понятие от математика, статистика, елементарна логика... За мислене се смята търсенето на конспирации и роптаенето срещу всякакви мерки...

# 20 703
Много тъжно това за тираджията и родителите му, ако се окаже, че той ги е заразил. Иначе Мутафчийски специално се оплака от Пловдив, че не тестват според инструкциите и скоро щели да имат случка. Похвали обаче Бургас.

# 20 704
Досега ви призовавах да не се обръщаме един срещу друг - млади срещу стари, местни срещу емигранти, вярващи срещу невярващи, ама вие вече прекалявате. Сега и срещу депутатите и олигарсите скочихте. Срам нямате ли? Край, спирам, каквото искате правете Joy Wink

# 20 705
За Великден бях впечатлена от решението в Гърция - тази година няма да празнуват, ще бъдат вкъщи.
На мен хич не ми е до празници, мисля, че всеки от нас би приел Възкресението  с надежда, но без да се бута в хора.

# 20 706
И  аз съм за твърда позиция по въпроса с църковните празници. Без живо присъствие, целувки на икони и върби / на цветница/
Ето как ще се измъкнат по терлици управляващите с това удължаване на срока на ИП. Заради Великден.
Защото допускат да се състои. Изпреварихме кризата и сега такова разхайтено...защо .
Това вече е скандално, щом католиците са отменили своите служби.
Това би ме демотивирало да вярвам в мерките и мен.

# 20 707
  • София
Не съм казала, че ще изчезне вируса или ще спре паниката. Казах, че като се намеси КРИБ (Конфедерация на работодателите и индустриалците в България) и най-вече мосю Домусчиев, прясно-прясно оцелял от COVID-19, и ще има "спешно преразглеждане" на мерките и извънредното положение. Или вие нещо решихте, че Борисов и компания наистина ги е грижа за вас? Или Мутафчийски, който си сменя мнението през около 12 часа? Извинете...

# 20 708
  • Mediterraneo
То по принцип и в България няма да се празнува, нали ще удължават извънредното положение. Ама то само по принцип. Само си представям какво предстои.

# 20 709
  • Пловдив
Ние сме православни, а не протестанти. Но не разбирам инатенето на Синода и на Правителството да не отменят присъствието на миряните.
Като сме православни сме по- малко податливи от протестантите ли?
Въпросът е в събиране на хора на едно място. Дали са католици, православни, арменци и т. н. няма никакво значение.

# 20 710
Точно от разни протестантски сбирки се разнесе зараза в Ю. Корея и в малко градче във Франция.

Днес четох статия, в която пише, че след много проследявания на заразата се смята, че Германия най-вероятно е пламнала от онзи австрийски курорт с усукано име. А в дрига статия четох, че всички постоянно живеещи китайци в Милано са с отрицателни тестове. Само че цитираха много малка бройка, под 100 човека. Което значи, че многото други са нелегални, но пък са си живяли в Италия и пак остава дълбоко съмнително, че китайци са донесли вируса в Европа.

# 20 711
В Кънектикът е починало бебе на 6 седмици. Смята се, че това е най-младата жертва в света. Sad

# 20 712
Ако не забранят излизанията по време на Великден, не само ще има ентусиасти пред църквите, ами ще има събирания по къщи и апартаменти да празнуват празника. Имам познати, дето още си ходят на гости, после правят семейни вечери с родата, а ние чакаме кризата да отмине по-бързо.

# 20 713
Опасявам се, че и частните болници не размитат за болни с корона. До нас има частна клиника, сложили са надпис - С температура и кашлица не се влиза!
Къде се е чуло и видяло в болница да ходиш с температура и кашлица, естествено, че само здрави и без симптоми в болница ще влизат, как....Joy
Гротеска е нашето здравеопазване, и не от вчера, но сега вече е и виц.
Поне за Испания не се препоръчва да идеш до болницата ако се съмняваш, защото ако не си с короната, там ще я добиеш, а ако вече я имаш, ще си вземеш още доза отгоре. Само ако вече си със задух тогава.
И аз първо се впечатлих, че това все пак е лечебно заведение, но нали пък да не ходят заразни навсякъде. Другаде е проблемът - че никъде няма един кабинет, където да пращат всички с проблеми и съмняващи се за корона. В смисъл, да пише - тук не може, отидете еди къде си, там ще ви прегледат. Дълго няма да се оставят болните на дистанционно лекуване с парацетамол на пневмония, очаквам включване от братята. След последните смъртни случаи, при които, видите ли, пациентите били  постъпили вече в тежко състояние, сякаш небрежно не са потърсили помощ навреме, хората няма вече спокойно да се самолекуват вкъщи. Дано и за тези случаи някой да се осмели утре да пита генерала, а не само глупости.

# 20 714
  • София
За Великден бях впечатлена от решението в Гърция - тази година няма да празнуват, ще бъдат вкъщи.
На мен хич не ми е до празници, мисля, че всеки от нас би приел Възкресението  с надежда, но без да се бута в хора.
Абсолютно, толкова религиозни хора като гърците приеха да посрещнат празника без тълпи народ в църквите, нашите ще се окажат най-инатливи.

Общи условия

Активация на акаунт