COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 448
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 20 685
  • Варна
Самият център по вирусология се намира в университетската клиника в Бон. Оттам и изречението "Центърът по вирусология в Бон, който оперира в рамките на местната клиника."
Абе някакъв нонсенс се получава. Центърът по вирусология на Бон, към Университетската клиника на Бон, ама работел в клиниката в Скопие, та взели че се изказали по въпроса.
Изключвам източника, който е македонски канал, не звучи никак сериозно.

# 20 686
Опасявам се, че и частните болници не размитат за болни с корона. До нас има частна клиника, сложили са надпис - С температура и кашлица не се влиза!
Къде се е чуло и видяло в болница да ходиш с температура и кашлица, естествено, че само здрави и без симптоми в болница ще влизат, как....Joy
Гротеска е нашето здравеопазване, и не от вчера, но сега вече е и виц.

# 20 687
  • Mediterraneo

Вие ако имате съмнение, че сте го прекарали вече, най-лесно е да се тествате. Някои от темата, които имаха съмнения, го направиха и излязоха с отрицателен резултат.

Абе, българинът кара всичко на крак! Сигурна съм, че повечето са го изкарали! Ама няма да се тестват за антитела, друго е да говориш как си изкарал ковид на крак, ходейки на работа!

# 20 688
Къде го четеш това за клиника в Скопие? Аз не виждам.

Ето цитат от самата статия:

Цитат
  Ето какво пишат експертите от Центъра по вирусология към Университетската болница в Бон за заразяването с коронавируса (превод на "Фокус"):

# 20 689
  • София
Logan, от по-рано е, да. В Испания първият смъртен случай е от 13-ти февруари, така че е циркулирал и по-рано. Но не масово. Масовото със сигурност не остава незабелязано от здравната система. В началото е бил тих, безшумен и сравнително бавен за известно време.
Вие ако имате съмнение, че сте го прекарали вече, най-лесно е да се тествате. Някои от темата, които имаха съмнения, го направиха и излязоха с отрицателен резултат.
Аз самата не прихванах, иначе действително би бил интересен експеримент това с тестването, още повече, че сме чужда фирма и редовно имаме някой пътуващ в чужбина ...

Относно църковните служби по Цветница и Великден: даваха интервюта с вярващи по новините на Канал 1. Щели да си ходят хората, никой не чух да каза, че ще си остане в къщи.
И аз съм твърдо ЗА подписка за забраняване на литургиите по Великден, ще стане страшно. Всички мерки и всичкото стоене в къщи и изолацията, ще се окажат напразни. Ако има вече организирана подписка някъде, много моля за линк.

# 20 690
  • Пловдив
В другите страни как точно ще се справят с църквата и празниците?

# 20 691
  • София
Има още, но всичко, което чувам, чета и гледам все повече остава в мен чувство, че ме лъжат, че са загрижени за хората.

Mama_Nana, няма как да са загрижени същите онези, които оставиха същите въпросни пенсионери от 30 години да умират в глад и мизерия.
В държава, в която хора, работили по 35-40 години, получават 100 евро пенсия и по още 20 - два пъти в годината, подхвърлени като на куче, не съм очаквала нито за миг, от самото начало, някой наистина да е загрижен.
Важното в момента е, че всички европрограми се опразват до шушка "за борба с коронавируса", със същия лозунг се тегли заем, със същия лозунг се очерня всеки, дръзнал да говори против правителството и назначения от него щаб, пак с този лозунг ни държат изплашени, смирени и неспособни дори да се ядосваме.
И в нищо от това няма конспирация. Това е нашата държава и нашата действителност.
Горките жени от Благоевград, съветвани да си пият парацетамола и да не товарят здравната система, горката жертва от гара Илиянци, останала нетествана и непроследена... За да има тестове за депутатите и болници за Домусчиев.

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 22:21 от Flip

# 20 692
  • Мадрид / София
Опасявам се, че и частните болници не размитат за болни с корона. До нас има частна клиника, сложили са надпис - С температура и кашлица не се влиза!
Къде се е чуло и видяло в болница да ходиш с температура и кашлица, естествено, че само здрави и без симптоми в болница ще влизат, как....Joy
Гротеска е нашето здравеопазване, и не от вчера, но сега вече е и виц.
Поне за Испания не се препоръчва да идеш до болницата ако се съмняваш, защото ако не си с короната, там ще я добиеш, а ако вече я имаш, ще си вземеш още доза отгоре. Само ако вече си със задух тогава.

И тук не се правят тестове на всички, за да има за болниците. Дефицитни са.

Говорим са пандемия, не за епидемия. Пандемията е разпространена в цял свят, а епидемията е на местна почва.

# 20 693
76-годишната жена с коронавирус, за която съобщиха тази сутрин, е настанена в болница "Каспела" в Пловдив.

Предполага се, че жената е била заразена от сина си, който е шофьор на тир и скоро се завърнал от Англия. Той е под карантина. Преди 4 дни е починал възрастният му баща от бронхопневмония. Съмненията са, че може да е бил заразен и той.

https://plovdivnow.bg/plovdiv/maika-i-sin-sa-novite-zarazeni-kor … UR7YUa1aa4gfW04_4

Мда. Дори по време на коронавирус епидемия остават незабелязани някои възрастни хора, починали от пневмония. Пък дори и да са били контактни с рискова група. Не можело да остане незабелязано, мхм.

# 20 694
  • София
.

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 17:19 от Rafiqa

# 20 695
  • Бургас
Аз вече не вярвам, че мерките които се взимат в момента, са адекватни. Не и след като хора са оставяни да умрат , без да им се окаже адекватна помощ. А богаташите без симптоми по болниците. Отново богатите ще живеят, другите както оцелеят. Значи едните контактни ще седят и ще чакат симптоми без да ги изследват, ще ходят да се молят да ги изследват. А богопомазаните днес на опашка , и дори и на опашката нагъчени като сардели. Срам и позор!
Вече нито на щаба вярвам, нито на генерала.
Истината е ,че и през това ще преминем, някои ще оцелеят други не.

За пръв път от 25 години ще пропусна и великденската служба в църквата. Църквата е там където можеш да се помолиш, и да останеш насаме с мислите си и с Бог.

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 22:26 от luchkata

# 20 696

В Германия много отдавна ги забраниха. Не само за празниците, а всякакви църковни сбирки. Ватикана също отмени великденските изяви.

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 22:27 от Анонимен

# 20 697
  • Пловдив
Неделната служба на папата вече е по телевизия и в Интернет. Площадът е празен.
Точно от разни протестантски сбирки се разнесе зараза в Ю. Корея и в малко градче във Франция.
Никой не им пречи да си правят службите, но без хора в църквите.
Може и никой да не се разболее, но един болен да има и на Томина неделя ще стане интересно.

# 20 698

В Германия много отдавна ги забраниха. Ватикана също отмени великденските изяви.

Ако има журналисти в темата, нека бъде поставен този въпрос на щаба!

# 20 699
  • Mediterraneo

Както и с всичко останало, предполагам, с твърда ръка. Отдавна се отмениха всички меси и църковни чествания, някои предават онлайн. На погребения се допускат не повече от трима човека, не мисля, че баш за празниците им е на хората!

Общи условия

Активация на акаунт