COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 134
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 670
Преди минути гледах клип на моя позната във ФБ. Явно са го дали и в новините. Не зная дали сте го коментирали тук, но ме хваща страх. За София иде реч.
Дано татко и оздравее. От сърце и го желая.
В потрес съм от реакциите на ЛЛ и болницата.
Човека е позитивен за коронавирус, установено е с тест в частна лаборатория. Правена му е снимка в ИСУЛ. С пневмония е. Възрастен е.
Какво стана с тестваме всеки съмнителен?
На колко места е воден този човек, поради 0 реакция и действие по план? Ами докато стигнат до диагноза ще са минали през Х болници, отделения, лаборатории. Това ли им е плана за действие?

Така както ги виждам аз нещата ще се оцелява само на частно. Тест на частно и в частна болница. Ако чакаш на ЛЛ и здравна каса, може да те открият след месец по миризмата.

# 20 671
  • София
Logan, вирусът при предаването си от човек на човек претърпява леки мутации. По тези мутации специалистите могат да установят откъде идва. В България вирусът е дошъл от Западна Европа.

Това изобщо не го оспорвам.  Считам обаче, че вирусът е в Европа не от февруари, а по-рано.
При нас в работата края на януари-началото на февруари имаше колеги, които изкараха много тежък грип, с упорита кашлица, която влачеха със седмици. Тук в темата доста хора споделиха за същите симптоми по същото време. СлучаЕноС?

# 20 672
Тая седмица никой няма право да е съмнителен, с приоритет са депутатите и обслужващите ги...да чака
Joy Много свежо.

Хайде да направим подписка против богослуженията на Цветница и Великден.
Наистина това удължава ИП с още месец. Иначе тази мярка можеше да се свали до края на април с нашия ръст болни. Опасността и предвижданията за богослуженията са в дъното на новия срок. Ако това избегнем и няма пик, ще се отмени това проклето нещо. По обективни причини.

Подписка срещу църквата. Аз спирам да пиша в тази тема.
Срещу  богослуженията по традиционния начин. Ох, не спирай. Съпротивата и протестите трябва да са мотивирани. Какво те разбунтува.

# 20 673
Скрит текст:

Не са български новини, нито СЗО-ски. Твърдението идва от Центърът по вирусология в Бон.

https://dariknews.bg/novini/sviat/covid-19-ne-ostava-po-plodovet … -i-metali-2219618
Абе какъв Бон?? Става дума за клиника в Скопие, Македония. Я прочетете по-внимателно.

Ей този Бон

https://www.ukbnewsroom.de/antworten-auf-haeufige-fragen-zum-cor … j79Z9dYcPJIqbrs5Y
Скрит текст:
... линкът, за който е даден както в преведената, така и в оригиналната статия.
Центърът оперира в рамките на въпросната клиника в Скопие.

В сайта пише същото - Новият коронарен вирус (SARS-CoV-2) може да се прехвърля от човек на човек. Основният път на предаване е капковата инфекция. Това може да се случи директно от човек на човек през лигавиците на дихателните пътища или индиректно чрез ръце, които след това се привеждат в контакт с устната или носната лигавица и конюнктивата.

Няма обаче нищо споменато за ябълки, круши, хляб или меденки.
Пише университетска клиника Бон, не център по вирусология. Това трябва да е нещо друго.

Самият център по вирусология се намира в университетската клиника в Бон. Оттам и изречението "Центърът по вирусология в Бон, който оперира в рамките на местната клиника."

# 20 674
  • София
Аз бих предположила следната мярка:
Всеки, който се съмнява, че е болен (заразен), прави PCR тест. Държавата възстановява парите на тези, които излязат положителни.

# 20 675
  • Пловдив
Другата седмица пак ще ги тестват наште депутати...понеже сега толкоз бързо надали някой ще е положителен, та пак...ама то и да има заразен, никой не може да гарантира, че е прихванал от Хасан.
Та... е нелепо...
Дано утре питат генерала и да чуем кви пак ще ги завърти като оправдание.

# 20 676
  • Бургас
Преди минути гледах клип на моя позната във ФБ. Явно са го дали и в новините. Не зная дали сте го коментирали тук, но ме хваща страх. За София иде реч.
Човека е позитивен за коронавирус, установено е с тест в частна лаборатория. Правена му е снимка в ИСУЛ. С пневмония е. Възрастен е.
На колко места е воден този човек, поради 0 реакция и действие по план? Ами докато стигнат до диагноза ще са минали през Х болници, отделения, лаборатории. Това ли им е плана за действие?

Така както ги виждам аз нещата ще се оцелява само на частно. Тест на частно и в частна болница. Ако чакаш на ЛЛ и здравна каса, може да те открият след месец по миризмата.
Не става дума дали на частно или по каса.
Този човек и семейството му са принудени да обиколят болниците, лабораториите и т.н Още не са знаели дали е корона или не.
За каква карантина говорим изобщо? ЛЛ дреме две седмици и лекува пневмония по телефона. Точно болните с коронавирус трябва да се установяват и да се действа с приоритет, за да има здравеопазване за всички. За да има смисъл от всички мерки, трябва да има адекватна реакция на медицински лица и служби.
Как ЛЛ, щял да звъни на РЗИ, как щели да правят тестове.... нищо не са направили. Колко контакта имат хората в търсене на помощ? А те помощ така и не са получили.

Българите ще си намерят вируса по болниците, ако не са били в чужбина накрая. Да им имам реакциите.

# 20 677

Опасявам се, че и частните болници не размитат за болни с корона. До нас има частна клиника, сложили са надпис - С температура и кашлица не се влиза!

# 20 678
  • София
Viviana91, няма кой да ти обясни подобно нещо, защото то чисто и просто е невъзможно. Китай е прекрасно доказателство - вирусът не изчезва. Седи се по къщите известно време, забавя се, случаите стигат почти до нула, но няма изчезване. Отвориха кината в Ухан, след ден панически ги затвориха. Хората не искали да ходят, не за друго... Няма изчезване, няма спиране, няма изпаряване. Има забавяне и толкова.
Никой тук не може да ти обясни парадокса как хем сме разхайтена нация, която сама си е докарала на главата месеци и години извънредно положение, хем мерките ни все пак действали супер яко и затова имаме толкова малко болни.
Никой от проповедниците на строги мерки и месеци наред изолация не може да обясни какво стана в Банско и как вирус, който е тук МИНИМУМ от февруари, чак сега реши да се развихри. Никой не може да каже защо тия празненства на 7 срещу 8 март, както и тълпенето за тоалетна хартия на 13-ти, вече не са дали резултат в стил "втора Италия", "трета Испания" и "пета Патагония".
Всички ще ти кажат едно - седим по къщите, за да не "претоварим системата". Като ги питаш докога - ами... докато трябва, понеже той вирусът щял да се умори (!?) и да се махне (?!). Като им кажеш, че не може да се седи по къщите до безкрай - агресират и почват да говорят за трупове, как искаш да умориш баба им и всички хора с хронични заболявания.
Ясно е, че в момента правителството кляка на паникьорите, но палачинката ще се обърне много сериозно още преди края на април, особено като в играта влезе КРИБ, и ще има много сериозен завой в стратегията. Вижда се и от думите на Мутафчийски и всеки друг около него. Пиша го за не-знам-кой-път - кажат ли ви, че "положението е динамично", значи никой няма никаква идея какво прави.

# 20 679
  • Bulgaria
76-годишната жена с коронавирус, за която съобщиха тази сутрин, е настанена в болница "Каспела" в Пловдив.

Предполага се, че жената е била заразена от сина си, който е шофьор на тир и скоро се завърнал от Англия. Той е под карантина. Преди 4 дни е починал възрастният му баща от бронхопневмония. Съмненията са, че може да е бил заразен и той.

https://plovdivnow.bg/plovdiv/maika-i-sin-sa-novite-zarazeni-kor … UR7YUa1aa4gfW04_4

# 20 680
  • Другата България
Скрит текст:

Не става дума дали на частно или по каса.
Този човек и семейството му са принудени да обиколят болниците, лабораториите и т.н Още не са знаели дали е корона или не.
За каква карантина говорим изобщо? ЛЛ дреме две седмици и лекува пневмония по телефона. Точно болните с коронавирус трябва да се установяват и да се действа с приоритет, за да има здравеопазване за всички. За да има смисъл от всички мерки, трябва да има адекватна реакция на медицински лица и служби.
Как ЛЛ, щял да звъни на РЗИ, как щели да правят тестове.... нищо не са направили.
Колко контакта имат хората в търсене на помощ? А те помощ така и не са получили.
Именно. Това е идеята на маските, на носенето им.
Сега изобщо не знаеш кой какъв е. Изглежда здрав, но може да не е. Изглежда здрав, но може да е контактен на болен. Изглежда здрав, но може да е преносител. И си мисли - аз съм здрав, защо ми е маска? И ти мислиш така, и...така. Това го каза  Мутафчийски сутринта, доколкото схванах /че сега го изгледах/, той не е съвсем за задължителното носене на маски /каза нещо от сорта, че без маска е влязъл и без нея ще излезе/, но препоръчва именно поради тази причина - не знаеш човекът насреща какъв е. А и ти самия.

# 20 681
Опасявам се, че и частните болници не размитат за болни с корона. До нас има частна клиника, сложили са надпис - С температура и кашлица не се влиза!
М, даааа....на лекар се ходи, когато си здрав! Какво ще се мъкнете болни и с вируси разни по болнците.....

# 20 682
Logan, от по-рано е, да. В Испания първият смъртен случай е от 13-ти февруари, така че е циркулирал и по-рано. Но не масово. Масовото със сигурност не остава незабелязано от здравната система. В началото е бил тих, безшумен и сравнително бавен за известно време.
Вие ако имате съмнение, че сте го прекарали вече, най-лесно е да се тествате. Някои от темата, които имаха съмнения, го направиха и излязоха с отрицателен резултат.

# 20 683
Според мен го обявиха днес да сондират мнение. След фиаското с маските, опипват почвата...
Църквата не е затваряна и по турско. Не мисля, че ще се струпа народ. Хората са изпълнителни, поне аз това виждам.
Бойко за пръв път се обърна към народа и то не в стил на сърдито дете, но не беше лично. Поне за мен. Бих го разбрала ако беше го казал в обръщение, да застане с лицето си. Хората сме обезверени. Положението в болниците винаги е било така. Защо това въобще ви учудва?

# 20 684
  • Mediterraneo
Това за мислещия човек е подозрително! И трябва да сме наясно, ковчезите от Италия са от 2013 от емигрантската криза! Не че няма умрели, но много кадри са стари! Има нещо много гнило, и не говоря за конспирация, а за нещо гнило!

Ами проверете де. Може някъде ябълка или круша да сте забравили и да е загнила.
А да попитам от кога точно са кадрите, че не си спомням в Италия да е имало 5000 починали емигранти в рамките на два месеца. Или в Испания, или във Франция.

Не си спомням и ледени пързалки, превърнати в морги!

Общи условия

Активация на акаунт