COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 329
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 090
Ако е тест + карантина да. Ако е само тест не.

# 21 091
Ако е тест + карантина да. Ако е само тест не.
А, карантината да остане, естествено. Допълнителна мярка само да е тестът.

# 21 092
Говорих с познат, който искаше да ходи до Виена, отдавна си беше купил билети. Не излетя, защото австрийските авиолинии са отменили полета. Но беше направил пълно проучване за пътуването от посолството. Едно от условията е било да си направи тест. Не разбрах къде. / в коя лаборатория/
Та се питам, тези наши "пришълци", които си идват в България, защо не ги задължим да пристигат единствено след направен тест в страната, от която идват.
Това поне е елементарно.
Защото за Австрия е чужд гражданин... Ако е БГ гражданин, който си каца тук, не можем да поставяме условия...

# 21 093
Господари на ефира пуснаха записа на лайфа. Ето тази част, която исках да чуя още веднъж, около 33-тата минута, цитирам Борисов:
Цитат
Защото този колективен имунитет, той е важен за цяла Европа. Има уважавани от мен доценти, доктори, които говорят, ние не сме изолирана държава, да допуснем, че в един момент, само в България няма. Е, като тръгнат сезонните работници, като почнат да идват инвеститорите и това движение в Европа и изведнъж тогава пикът ще дойде в България, когато в другите държави е свършил. Така че тактиката колкото може по-плавно, за да може, ето виждате до ден днешен за всеки заболял има место в болницата, лекува се по най-добрия начин, който е казала световната медицина и ако успееме така… за радост почваме да изписваме повече болни, за да освобождават леглата, подготвихме залите, не дай Боже за пандемия (кръсти се), но само Господ да е милостив да ни спаси да не стане това.
https://www.facebook.com/170315589442/videos/143425030432017/
Лили, как ще коментираш? Още ли мислиш, че тук "спираме" вируса и ще си живеем изолирани от света?

# 21 094
Миналата седмица, Борисов нали обясняваше пак, че ще се вземат общи европейски мерки. Някакво развитие по темата има ли?

# 21 095
И за Георги Дяков, който твърди, че ако здравната система катастрофира както в Бергамо, на хората ще им се обръща повече медицинско внимание.
Но те за съжаление няма да ги прочетат тези неща и ще продължат да спамят.
Както и да е, на мен обаче вече не ми пука от шума на мрънкачите. Аз мисля, че България засега върви добре и има добри резултати. Ако така се задържат нещата докрая, аз лично ще съм доволна.

А следим ли другата катастрофа, която заради простотиите на управляващите идва? Ние селско стопанство нямаме, производството на храни и напитки ни е тотал щета, всичко е внос суровини. Та как ще се справим с глада, които предстои. И не говоря, че няма да има пари (това е отделно), а че е възможно да нямаме храна физически. България има жито и житни култури, това е хубавото. Лошото е, че ще ги изнесем. Има започнал вече ефект на доминото в целия свят, свързан с храните. Икономиките, които бяха ориентирани в над 50% услуги (както сме ние), ще ги удари най-много. Не ми се мисли заради тия подкрепяни мерки колко народ после ще си бие главата в стената, че не е видял какво следва. Ако беше толкова зле, нямаше Швеция да е така, както е. Имат достатъчно болни, ръст на болни, починали и т.н. , но не спират, защото са наясно, че не може да се ограничи с изолация, а загубите ще са по-големи от ползите!

# 21 096
Да, за съжаление почина Sad По рано писах, позната ми е, много се ядосвах на цялата ситуация! Коронавируса както казах няма да умори толкова хора, колкото другите неща! И темпа му на нарастване ще е да кажем колко? 4-5 хиляди на ден в пика? А безработните и умрелите от други неща ще растат с 10-15 хиляди на ден! Кое е по-малкото зло?

Изобщо не става въпрос за по-малко зло, а за тотално сбъркан протокол!
Липсва връзката на пациентите със здравната система, независимо от какво са болни - дали от коронавирус или от друго, ние в момента реално нямаме достъп до здравеопазване!

# 21 097
Скрит текст:
Говорих с познат, който искаше да ходи до Виена, отдавна си беше купил билети. Не излетя, защото австрийските авиолинии са отменили полета. Но беше направил пълно проучване за пътуването от посолството. Едно от условията е било да си направи тест. Не разбрах къде. / в коя лаборатория/
Та се питам, тези наши "пришълци", които си идват в България, защо не ги задължим да пристигат единствено след направен тест в страната, от която идват.
Това поне е елементарно.
Защото за Австрия е чужд гражданин... Ако е БГ гражданин, който си каца тук, не можем да поставяме условия...
Ми условия. Нови. В ИП може всякакви условия да се поставят. Те тук какви забрани ни наложиха, че и глоби, а на долитащите да не могат. Според мен могат. И трябва.

Друг е въпросът, ако се установи на територията на чужда държава, че тестът е положителен, какво би се случило.

# 21 098
Сачева: От 13 март по близо 3 хиляди души на ден остават без работа
Общо 4777 безработни са се регистрирали в бюрата по труда само за вчерашния ден. От тях съкратените заради извънредното положение са 3327 души. Те са най-вече от сферите на търговията на дребно, хотелиерство и ресторантьорство, туризъм.

# 21 099
Не искам и няма да пълня темата с още негативизъм, но само искам да ви кажа, че двете починали жени от благоевградското село са били принудени да си платят тестовете за Ковид. Въпреки тежкото им състояние и симптоматика, държавата ни не ги е тествала безплатно.
https://www.struma.com/obshtestvo/otkaza-li-mbal-blagoevgrad-da- … ronavirus_162479/
Има и други публикации по темата, просто тази ми попадна. Първо плащат бързи тестове, а после и от скъпите. Информацията е от сестрата на едната починала жена, която е разказала подробно на медиите какво се случва. Тя е казала също, че не е карантинирана или търсена за тест от властите, въпреки, че е контактувала с тях.
Правете си изводите за държавата и мерките.
Иначе от прочетеното, явно са реагирали бързо лекарите в Благоевград, но просто е било късно. Не подкрепям нападките към тях, те са направили каквото могат.
Когато няма реално наблюдение и адекватно навременно лечение се стига до фатален край ,защото всички дето си отидоха ,лека им пръст,са приети в лечебно заведение в крайния им стадий на действието на вируса.

# 21 100
Скрит текст:
Да, за съжаление почина Sad По рано писах, позната ми е, много се ядосвах на цялата ситуация! Коронавируса както казах няма да умори толкова хора, колкото другите неща! И темпа му на нарастване ще е да кажем колко? 4-5 хиляди на ден в пика? А безработните и умрелите от други неща ще растат с 10-15 хиляди на ден! Кое е по-малкото зло?
Изобщо не става въпрос за по-малко зло, а за тотално сбъркан протокол!
Липсва връзката на пациентите със здравната система, независимо от какво са болни - дали от коронавирус или от друго, ние в момента реално нямаме достъп до здравеопазване!

Запознат съм с този случай от човека, който е бил придружаващия на жената. Тя му е сестра! Познавам и нея. Знам и какво се е случило. Лекарите във Враца просто ги е страх да видят пациент! Дали е страх, или не могат, незнам вече. ОПЛ пък от страх не приема пациентите си! Изобщо пълна трагедия.

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 13:07 от bubanka

# 21 101
  • София
Ами ако е правен препарата у фабриките на Разград, така ще е. Но добре, че се прави от роботизирани фабрики и нещата са без човешки фактор при дозиране! И не, не знаят лекарите! Никой лекар на света не знае как да дозира това лекарство при коронавирус? Вие знаете? Може би сте го създали Вие? Аз съм свързан с медицинската, фармакологичната и здравната система на България и други страни. А Вие? Знам достатъчно, за да кажа, че това лекарство НЕ Е ПРАВИЛНОТО за лечение на коронавирус!
Скрит текст:
Георги Дяков, хайде обясни ни тогава колко мг/ кг телесно тегло се дозира хлорохина Simple Smile Щом само ти от цялата държава знаеш.
Давам отговор, макар и да няма смисъл и масово тука са от Академик нагоре. Правилната доза, която БИ ТРЯБВАЛО да е ефективна при коронавирус е 400 мг в ден 1, и след това същата още 5 дена. Докладвано е и за успешно лечение с 600 мг в ден 1 и 400 мг дневно за следващите 2-5 дена.
Има си начини на лечение с този медикамент. Въпроса е дали дозата примерно от 200 мг на таблетка е еднаква като активно вещество или е било петък и нещата са се объркали, та са се завишили активните съставки. Както и дали лекаря не е проспал дозиране или нещо такова, та е дошла атриална фибрилация. А ако пък пациента има неоткрито състояние с коагулация на кръвта или проблем с QT интервала без да е видян какво правим. Ми уморяваме го!

Даже член-кореспондент.
Ако смяташ, че в две таблетки от един и същ ЛП има разлика в активното вещество, само ще се посмея и ще замълча. Simple Smile
"Има си начини на лечение" и си има начини на дозиране, лекарите не падат от Марс, много години се ползваха хининови медикаменти. Че са опасни е факт. Но без аутопсия и установена причина за смъртта е несериозно да обвинявате лекарите, че видиш ли не знаят как да дозират.
Риск за повлияване на QT интервала има от един куп други лекарства. Гаранция няма никога, кой какво неоткрито заболяване носи.

Никъде не се дозира на ръка, още по-малко във "фабриките в Разград".
Значи лекарите не знаят как да дозират хининов препарат, но вие знаете. Защо не сте доброволец в някоя болница, за да ги просветлявате, а лаете в женски форум. Simple Smile
Пред вашето ниво на експертиза прост специалист по лекарствена безопасност като мен ще замълчи Simple Smile И по-малко нерви, че ще си докарате някой инфаркт, а явно сте над средна възраст, съдейки по осведомеността ви за производствения процес на лекарствата.

# 21 102
Скрит текст:
Господари на ефира пуснаха записа на лайфа. Ето тази част, която исках да чуя още веднъж, около 33-тата минута, цитирам Борисов:
Цитат
Защото този колективен имунитет, той е важен за цяла Европа. Има уважавани от мен доценти, доктори, които говорят, ние не сме изолирана държава, да допуснем, че в един момент, само в България няма. Е, като тръгнат сезонните работници, като почнат да идват инвеститорите и това движение в Европа и изведнъж тогава пикът ще дойде в България, когато в другите държави е свършил. Така че тактиката колкото може по-плавно, за да може, ето виждате до ден днешен за всеки заболял има место в болницата, лекува се по най-добрия начин, който е казала световната медицина и ако успееме така… за радост почваме да изписваме повече болни, за да освобождават леглата, подготвихме залите, не дай Боже за пандемия (кръсти се), но само Господ да е милостив да ни спаси да не стане това.
https://www.facebook.com/170315589442/videos/143425030432017/
Лили, как ще коментираш? Още ли мислиш, че тук "спираме" вируса и ще си живеем изолирани от света?
Ще го коментирам с това, че Борисов говори глупости като типично разбрал-недоразбрал. Мутафчийски изрично подчерта в прав текст, че това не е нашата стратегия, а той мисля, че в случая е най-наясно. А ако не вярваш, сметни го сама, бе човек, казах ти вече, елементарно е. За стаден имунитет ще трябва да хоспитализираме 1 милион души. Сега хоспитализираме 10-20 човека на ден. След колко години с това темпо ще достигнем стаден имунитет? Освен това в Европа в момента няма държава, която да следва тази стратегия, така че накрая да останем само ние без имунитет.

# 21 103

Запознат съм с този случай от човека, който е бил придружаващия на жената. Тя му е сестра! Познавам и нея. Знам и какво се е случило. Лекарите във Враца просто ги е страх да видят пациент! Дали е страх, или не могат, незнам вече. ОПЛ пък от страх не приема пациентите си! Изобщо пълна трагедия.
Държавата е длъжна да осигури на лекарите защитни костюми, на ОПЛ също, а не да ги карат дори сами да си купуват маските в условия на пандемия.
Точно така става противопоставянето на групи невиновни хора , в случая - пациенти срещу лекари.

# 21 104
Какво стана с тестовете на полицаите? Имат ли антитела?

Общи условия

Активация на акаунт