COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 420
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 075
Някой правилно написа, че конспирациите относно ситуацията са за хора с умствени дефицити.

Хаха, аз, ама се изразих малко по-меко де, Дева Simple Smile

Не са непременно "дефицити" в смисъл на олигофрения (означава малко интелект). Просто хората, при невъзможност да си обяснят някои факти, било то поради незнание или неразбиране, са склонни да съчиняват всевъзможни глупости или да вярват на такива.
Все пак, вярно е, че в повечето случаи, конспиративните теории намират почва сред по-слабоинтелигентни индивиди.
Ама какво очаквате от човек, който с гордост се тупа в гърдите, че не гледа новини и не се интересува от нищо?

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 14:48 от precious*

# 21 076

Броят на смъртните случаи в Бергамо през Март по години.

# 21 077
Някой питаше за болничните:

"Общият брой на всички видове издадени болнични е 176 хил. За карантина те са 5282, а с указания за коронавирус - 2072. Миналата седмица средният брой издавани болнични на ден е бил 300-350, до четвъртък тази седмица те са 680-700", обяви Сачева

Друг за загубилите работа:

"Регистрираните безработни лица от 13 март до 1 април е 31 643, което прави средно по 2934 души на ден. Това обяви социалният министър Деница Сачева на брифинг в Министерския съвет."

# 21 078
Репортаж за Швеция, изгледайте видеото, животът си тече...

https://www.france24.com/en/20200401-sweden-europe-s-lockdown-exception

# 21 079

Истерия. Не виждам нищо необичайно. Всичко е както обикновено. Animal See No Evil Animal Hear No Evil

# 21 080
Да, за съжаление почина Sad По рано писах, позната ми е, много се ядосвах на цялата ситуация! Коронавируса както казах няма да умори толкова хора, колкото другите неща! И темпа му на нарастване ще е да кажем колко? 4-5 хиляди на ден в пика? А безработните и умрелите от други неща ще растат с 10-15 хиляди на ден! Кое е по-малкото зло?
Черна вест! Почина жената от Враца, лекувана от коронавирус по телефона

Късно снощи е починала 52-годишната жена, която бе приета в МБАЛ “Христо Ботев” във Враца с перфорация на червата. За случая агенция BulNews съобщи още вчера.

https://www.bulnews.bg/article/372352

# 21 081
Черна вест! Почина жената от Враца, лекувана от коронавирус по телефона

Късно снощи е починала 52-годишната жена, която бе приета в МБАЛ “Христо Ботев” във Враца с перфорация на червата. За случая агенция BulNews съобщи още вчера.

https://www.bulnews.bg/article/372352

Ами, така ще е като лекуват по телефона. много жертви ще има тепърва и то не само от коронавирус.

Повече хора ще починат от последствията на корона вируса отколкото от самия вирус. Такива примери дадох тук във форума с избягалия шофьор от Банско и катастрофата с тир в Полша, причинена от задръстване по границите заради вируса. НалЕ? Говорихме си и за глада и последствията. Аз съм още доста активен тук, опонентите - бЕгаха. Живеят ли още активно в столицата?

# 21 082

Това е за Франсоаз, тя твърди, че всяка година е едно и също.

# 21 083
Merri_An това, което си написала е абсолютно вярно! За съжаление човек може да го осъзнае единствено през собствената си житейска призма, когато самият той или негов близък е с някакво хронично заболяване. Тогава си даваш сметка за какво иде реч. Иначе реално съдиш за ситуацията единствено и само като човек с накърнени права, било за работа или за удоволствия.
Само, че искам да ви кажа мили хора, ние които имаме хронини заболявания също се тревожим за така създадената ситуация във връзка с извънредното положение. И тревогата ни е напълно основателна и доста по-сериозна от тази на другите. Така е заради скъпо струваща терапия, чести и скъпи консултации със специлисти, изследвания и рехабилитация понякога продължаваща години.
И вярвайте ми не става дума само за % от населението, които е в пенсонна възраст, а за много млади хора и деца!
Най-важния въпрос, разбира се е този за живота ни, живота на децата ни и близките ни. Веднага след него обаче идва другия въпрос и той е не по-малко тежък и стряскащ.
Колко хора ще загубим, заради ситуацията, които работят в структоопределящи за икономиката и държавата ни сектори? Как ще продължим и ще се съвземем без тях?
Най-добрите ни лекари, учители, преподаватели в университети, инженери, техници, учени, специалисти в много различни сфери и сектори...са именно в рискова група от към възраст.
Без паника, но и без излишно подценяване!

# 21 084
Не искам и няма да пълня темата с още негативизъм, но само искам да ви кажа, че двете починали жени от благоевградското село са били принудени да си платят тестовете за Ковид. Въпреки тежкото им състояние и симптоматика, държавата ни не ги е тествала безплатно.
https://www.struma.com/obshtestvo/otkaza-li-mbal-blagoevgrad-da- … ronavirus_162479/
Има и други публикации по темата, просто тази ми попадна. Първо плащат бързи тестове, а после и от скъпите. Информацията е от сестрата на едната починала жена, която е разказала подробно на медиите какво се случва. Тя е казала също, че не е карантинирана или търсена за тест от властите, въпреки, че е контактувала с болните и може да е заразена.
Правете си изводите за държавата и мерките.
Иначе от прочетеното, явно са реагирали бързо лекарите в Благоевград, но просто е било късно. Не подкрепям нападките към тях, те са направили каквото могат.

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 12:45 от Анонимен

# 21 085
Ами ако е правен препарата у фабриките на Разград, така ще е. Но добре, че се прави от роботизирани фабрики и нещата са без човешки фактор при дозиране! И не, не знаят лекарите! Никой лекар на света не знае как да дозира това лекарство при коронавирус? Вие знаете? Може би сте го създали Вие? Аз съм свързан с медицинската, фармакологичната и здравната система на България и други страни. А Вие? Знам достатъчно, за да кажа, че това лекарство НЕ Е ПРАВИЛНОТО за лечение на коронавирус!
Скрит текст:
Георги Дяков, хайде обясни ни тогава колко мг/ кг телесно тегло се дозира хлорохина Simple Smile Щом само ти от цялата държава знаеш.
Давам отговор, макар и да няма смисъл и масово тука са от Академик нагоре. Правилната доза, която БИ ТРЯБВАЛО да е ефективна при коронавирус е 400 мг в ден 1, и след това същата още 5 дена. Докладвано е и за успешно лечение с 600 мг в ден 1 и 400 мг дневно за следващите 2-5 дена.
Има си начини на лечение с този медикамент. Въпроса е дали дозата примерно от 200 мг на таблетка е еднаква като активно вещество или е било петък и нещата са се объркали, та са се завишили активните съставки. Както и дали лекаря не е проспал дозиране или нещо такова, та е дошла атриална фибрилация. А ако пък пациента има неоткрито състояние с коагулация на кръвта или проблем с QT интервала без да е видян какво правим. Ми уморяваме го!

Даже член-кореспондент.
Ако смяташ, че в две таблетки от един и същ ЛП има разлика в активното вещество, само ще се посмея и ще замълча. Simple Smile
"Има си начини на лечение" и си има начини на дозиране, лекарите не падат от Марс, много години се ползваха хининови медикаменти. Че са опасни е факт. Но без аутопсия и установена причина за смъртта е несериозно да обвинявате лекарите, че видиш ли не знаят как да дозират.
Риск за повлияване на QT интервала има от един куп други лекарства. Гаранция няма никога, кой какво неоткрито заболяване носи.

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 13:05 от bubanka

# 21 086
Домусчиев събира точки, да ни го представят като примерен и щедър гражданин, за да му набутаме яко държавни кинти в телевизията...че сега без пачките от  реклами на НТ може да закъса....

# 21 087
Искам да попитсм нещо. Тези 25 човека,които са излекувани разбрах,че са изписани от болницата. А какво се случва с всичките останали (282) човека на домашно лечение? Правят ли им се тестове или са ги забравили, няма как от толкова много хора били то симптоматични или асимптоматични, да няма нито 1 с отрицателен тест.Никой ли не се пита това? Реално има повече хора под димашна карантина,отколкото в болница. Освен това какво се случва с тези семвйства,кой ходи да им пазарува,да им плаща сметките,да им разхожда кучетата?? Щом те не могат да излизат. И докога няма да могат да излязат,след като не се знае дали не са излекувани?

И аз все това се питам и се чудя как никой не се сети да пита това. Оздравелите 25 са хора, които са били хоспитализирани и са изписани с два поредни отрицателни теста. Част от тях са регистрирани сравнително скоро като заболели. Доста преди тях има много, които са били позитивни, но не са приемани в болница. Защо не се следи какво се случва с тях?

Добър въпрос. Както и в другите страни - броя на ден оздравели от хоспитализираните ли е или включва и тези, които са на домашно лечение.

# 21 088
И за Георги Дяков, който твърди, че ако здравната система катастрофира както в Бергамо, на хората ще им се обръща повече медицинско внимание.
Но те за съжаление няма да ги прочетат тези неща и ще продължат да спамят.
Както и да е, на мен обаче вече не ми пука от шума на мрънкачите. Аз мисля, че България засега върви добре и има добри резултати. Ако така се задържат нещата докрая, аз лично ще съм доволна.

# 21 089
Говорих с познат, който искаше да ходи до Виена, отдавна си беше купил билети. Не излетя, защото австрийските авиолинии са отменили полета. Но беше направил пълно проучване за пътуването от посолството. Едно от условията е било да си направи тест. Не разбрах къде. / в коя лаборатория/
Та се питам, тези наши "пришълци", които си идват в България, защо не ги задължим да пристигат единствено след направен тест в страната, от която идват.
Това поне е елементарно.

Общи условия

Активация на акаунт