COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 469
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 060
Вирусът се разпространява, а конспирациите еволюират Simple Smile
Първо беше - пуснат от американците, с цел да съсипе Китай.
Следващ етап - да се съсипе Европа. От кого - чакам да науча.
След1-2 седмици, наблюдавайки какво се случва в Щатите, ще е - да се съсипе Америка.
После ще дойде Русия.

Лимонче, това е субективно. При нас е имитация на учебен процес. Математическа гимназия, областен град, 5 клас. Най-вече пишат домашни и презентации, новият материал буксува. Едва от вчера правят опити за виртуална класна стая. Ако не удължат учебната година, ще имаме проблеми следващата.
Да не говорим за училищата в селата, махалите.

# 21 061
За да се докаже, че е починал от емболуя, трябва да се аутопсира, което не знам дали ще правят. Първата починала жена е аутопсирана иначе. В случая май по-вероятната причина за смъртта е камерно мъждене. Но така или иначе на този етап са догадки, ако няма аутопсия.
Има ли яснота какво е показала аутопсията, изнасяли ли са информация?

# 21 062
  • София
Скрит текст:
Вчера слушах Кантарджиев, обяснява по случай зададен въпрос за ваксина. Как вирус от животно на човек се адаптира - 1 ставаме по-лесно възприемчиви, 2 предавайки се от човек на човек по - малко безопасен.
Трябват месеци за да се отчетат късните странични ефекти, един път здравно заразяване, втори път ваксиниране плюс заразяване.

Вече повечето от екрана смениха плочата, това как вируса си мутира го настояваше преди това д-Мангъров

Извинете, не ви разбирам. Може ли да поясните?
По заобиколен начин се коментира бъдеща ваксина, защо ще отнеме време. Вируса мутира пренасяйки се от човек на човек и не е ясно как ще се отрази една ваксина на рискови групи като болни от диабет, примерно.
Това разбрах от коментара на Кантарджиев.
С едно от тези неща си обяснявам и призива към карантина, до тук нямаме избор освен изолация, тестване няма както виждаме, само за някои
Съгласен съм, но ваксината няма да е готова нито до м. май, нито до сепетмври, а вероятно и до догодина май. Под "готова" имам предвид - да е безопасна за повсеместно прилагане.
Смятате ли, че може да се стои под карантина 1-2 години? Сигурно може де, ама повечето хора какво ще работят - дезинфекционисти ли?

# 21 063
Черна вест! Почина жената от Враца, лекувана от коронавирус по телефона

Късно снощи е починала 52-годишната жена, която бе приета в МБАЛ “Христо Ботев” във Враца с перфорация на червата. За случая агенция BulNews съобщи още вчера.

https://www.bulnews.bg/article/372352

# 21 064
  • Другата България
Катализатор е, я. Напомням интервюто на Ангелова, пулмолог, че при белодробни заболявания обикновено не издържа сърцето, преди дробовете ептен да издъхнат. Едно от болестта,мдруго от лекарствата
Тогава не е редно да се обобщава, че човек е починал от придружаващи заболявания, при условие, че тези заболявания, при други обстоятелства и неразположения, могат да се контролират. Очевидно сега не могат. Иначе всички ще умрем, неизбежно е. Но мен може да ме блъсне кола. Тогава от астма ли ще съм умряла.
Много уважавам мислещите хора.
Именно това е проблема, че при нормални други условия някои от придружаващите заболявания могат, и се контролират. С години. Човек живее с високо кръвно, диабет, ИБС понякога...много. Астма, ХОББ, успешно се овладяват и контролират, има толкова нови и постоянно излизащи медикаменти на пазара.
Но сега не е така. И се чудя като чета, и тук, и в другата тема, и то от хора с претенции за интелигентност, че тези хора, починалите, всъщност са починали от инсулт, инфаркт, астма и т.н., и че така или иначе са щели да умрат и без коронавирус. Ами не е така, определено не е.

# 21 065
  • Пловдив
За да се докаже, че е починал от емболуя, трябва да се аутопсира, което не знам дали ще правят. Първата починала жена е аутопсирана иначе. В случая май по-вероятната причина за смъртта е камерно мъждене. Но така или иначе на този етап са догадки, ако няма аутопсия.
Има ли яснота какво е показала аутопсията, изнасяли ли са информация?
Публично не.

# 21 066
Домусчиев с коментар за продължителността на извънредното положение, разпускането на парламента и предстоящата икономическа  криза
Прочетох го и сега съжалявам, че си го причиних. Предложенията му са насочени единствено към подпомагане на бизнеса. Нито дума за безработицата, социалното подпомагане на хората или болничната помощ. Той изкара вируса и шапка на тояга, сега за бизнеса трябвало да помисли държавата....Unamused

# 21 067
Ти Домусчиев друг път чела ли си го? Той не се интересува от нищо друго, освен бизнеса.

# 21 068
Хонг Конг имало ли е карантина изобщо?! Нямам спомен, някога да са били под карантина там.

# 21 069

Късно снощи е починала 52-годишната жена, която бе приета в МБАЛ “Христо Ботев” във Враца с перфорация на червата. За случая агенция BulNews съобщи още вчера.

Ужас! То се очакваше.... Този фарс с телефонните прегледи трябва да бъде прекратен незабавно.

# 21 070
Ronald, не съм за безкрайна изолация, иска ми се мерките да ги изпълним съвестно и да свършваме

# 21 071

Вече имаме и първата косвена жертва на вируса. Би трябвало да бъде включена в статистиката за починали от вируса, защото без тази истерия, жената най-вероятно щеше да бъде жива.
И друго важно: кой ще поеме отговорност (вкл. и наказателна) за тази смърт?

# 21 072
  • София
Георги Дяков, хайде обясни ни тогава колко мг/ кг телесно тегло се дозира хлорохина Simple Smile Щом само ти от цялата държава знаеш.
Давам отговор, макар и да няма смисъл и масово тука са от Академик нагоре. Правилната доза, която БИ ТРЯБВАЛО да е ефективна при коронавирус е 400 мг в ден 1, и след това същата още 5 дена. Докладвано е и за успешно лечение с 600 мг в ден 1 и 400 мг дневно за следващите 2-5 дена.
Има си начини на лечение с този медикамент. Въпроса е дали дозата примерно от 200 мг на таблетка е еднаква като активно вещество или е било петък и нещата са се объркали, та са се завишили активните съставки. Както и дали лекаря не е проспал дозиране или нещо такова, та е дошла атриална фибрилация. А ако пък пациента има неоткрито състояние с коагулация на кръвта или проблем с QT интервала без да е видян какво правим. Ми уморяваме го!

Даже член-кореспондент.
Ако смяташ, че в две таблетки от един и същ ЛП има разлика в активното вещество, само ще се посмея и ще замълча. Simple Smile
"Има си начини на лечение" и си има начини на дозиране, лекарите не падат от Марс, много години се ползваха хининови медикаменти. Че са опасни е факт. Но без аутопсия и установена причина за смъртта е несериозно да обвинявате лекарите, че видиш ли не знаят как да дозират.
Риск за повлияване на QT интервала има от един куп други лекарства. Гаранция няма никога, кой какво неоткрито заболяване носи.

# 21 073
Да кажем, че сега не установят заразени депутати. Ако след няколко дена все пак се появи такъв да питам, пак ли ще тестват всички? 😒 Щото и аз ходя на работа и работя с хора, ама сигурно ще ме пратят вкъщи неплатен отпуск, ако нещо ми е зле..

# 21 074

Ами, така ще е като лекуват по телефона. много жертви ще има тепърва и то не само от коронавирус.

Общи условия

Активация на акаунт