COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 527
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 150
Китай са скрили от света истинските размери на епидемията при тях и така не са предупредили навреме за сериозността на положението.

# 21 151
Твърди се, че мащабни кръвни изследвания в Белгия ще предоставят информация за реалното разпространение на коронавируса сред населението. Червеният кръст и здравните власти се съгласиха да проведат мащабен тест за антитела. Подобни проучвания са започнали в Антверпенския университет и в Холандия, съобщи фламандският вестник "De Morgen". Червеният кръст трябва да предоставя 3000 кръвни проби за тестване на всеки две седмици. От скрининга могат да се направят два важни заключения: първо, реалната степен на инфекция във Фландрия, и второ, развитието и силата на имунната система. Заедно това може да доведе до по-надеждни модели за по-нататъшен ход на епидемията.

Това не го разбирам нещо. Ще предоставят 3000 кръвни проби/ на две седмици ли?

По инфо от вчера в Холандия капацитетът е 4000 теста на ден, които скоро трябва да се увеличат на 17500 теста на ден, а впоследствие на 29 000.

Мащабен тест за антитела в Белгия ще включва 3000 кръвни проби за тестване на всеки две седмици

# 21 152
Скрит текст:
Рискът, който виждаме от наша страна, е, че това е препарат, който има много неприятни странични ефекти, включително внезапна сърдечна смърт“,

Този човечец в Пирогов може и от това да е починал.
Това са спекулации вече.
Всичко може, но да си правим хипотези и предположения въз основа на наши виждания и разбирания, базирани на смърт на млад мъж /"човечец"/, е грозно и неморално. И то в тема като тази, в която всичко написано се приема за чиста монета от доста четящи.
Всеки медикамент има странични действия, не само този препарат. Ако си в домашни условия, няма да те третират с него. Тогава пък протест, че не си в болницата. Там пък може да умреш от това, с което те лекуват. Абсурдни са такива постове.
Моето е хипотеза, естествено, никога не съм претендирала, че е "чиста монета" и смятам, че това се разбира по начина, по който съм се изразила.
Тежките странични реакции на този препарат обаче не са хипотеза.
Аз никога не съм настоявала от началото на симптомите да пия лекарства, бъркаш ме с някой друг. Не случайно тези лекарства се дават на хора в тежко състояние, когато се преценява, че евентуално ползите надвишават рисковете.
И накрая човечец със сигурно не е пренебрежително, а по-скоро изказано със съжаление за смъртта на този човек.

# 21 153
Абе то и Шведския модел беше безмислен, ама ще се окажат най-умни те!
Рано е да се каже, защото са седем-осем дни след другите държави. Но и аз следя с голям интерес, нищо че доколкото знам, живеят изолирано по принцип - и като площ, а и не са от най-големите екстроверти. В Австрия например се целуваме за поздрав; италианци, французи, испанци - и те. Пък Шведите - поне това, което съм видяла, са дистанцирани физически. Мисълта ми е, че за техните ширини може би няма нужда от забрани, но в други страни - да.

# 21 154
Е те и Финландците са така, и с тях имам опит. Студени и дистанцирани, не колкото шведите де, но такива са. Като цяло на края като живите теглят чертата, Швеция ще има не повече от 10% повече жертви без да се е ограничавала. И доста по-малко работа за психиатри и подобни специалисти. Както и няма да са най-търсени антидепресанти и успокоителни.
Абе то и Шведския модел беше безмислен, ама ще се окажат най-умни те!
Рано е да се каже, защото са седем-осем дни след другите държави. Но и аз следя с голям интерес, нищо че доколкото знам, живеят изолирано по принцип - и като площ, а и не са от най-големите екстроверти. В Австрия например се целуваме за поздрав; италианци, французи, испанци - и те. Пък Шведите - поне това, което съм видяла, са дистанцирани физически. Мисълта ми е, че за техните ширини може би няма нужда от забрани, но в други страни - да.

# 21 155
"Никой не може да предположи, че ще се случи това с вируса, но пък може ли винаги да е спокойно? Историята достатъчно пъти е показала, че има цикличност във всичко. Военни действия, глад, епидемии! И ние си я караме ей така, че все ще е идеално. Но всеки рай има край, и това е добре да се научи от всеки."
Да, ние, хората имаме "свойството" да забравяме бързо лошите неща и да се концентрираме върху хубавите. Никой не е и предполагал, че ще ни дойде това на главата. Сега  нямаме  избор, освен да си извървим пътя до края - такъв, какъвто ние  си го предначертахме.

# 21 156
Скрит текст:
Китай са скрили от света истинските размери на епидемията при тях и така не са предупредили навреме за сериозността на положението.

В китай каква име културата - погребват починалите или ги кремират? Някъде по-назад имаше публикация, че са били поръчани около 40 000 урни. И аз съм на мниение, че Китай са спестили информация, но чак пък всичките поръчани урни да са за починали от ковид 19, едва ли.

# 21 157
Французите се оплакват, че САЩ са им отмъкнали поръчани вече маски, плащайки ги на тройна цена. Българският щаб дали може да каже какво са поръчали/платили очакват?

Германия се запасява и с лекарства в момента, скоро и те ще са дефицитни. Българската стратегия каква е? Да чакаме на подаяния от ЕС? Какво стана с общоевропейските поръчки? Първата я проспахме, а втората?

Питах един фармацевт какво мисли по въпроса и той отговори, че основните лекарства в БГ не се очакват да изчезнат, защото имаме стабилно собствено производство. С тези, които се внасят,  вероятно ще има проблем.

# 21 158
Скрит текст:

Смях в залата и опит сега на някои лидери на Запад да се измъкнат от отговорност, измивайки си ръцете с Китай. Ние тук в темата знаехме какво идва, те не са разбрали, така ли?

# 21 159
Пир по време на криза

# 21 160
Бисквита, навсякъде където говорят за придружаващи заболявания, ако не са регистрирани такива, казват "не ни е известно да има". И в статистиката от Масачузетс, която беше публикувал някой, не пишеше "няма", а "unknown". Не се съобщава и за наличие на други фактори, които се водят рискови, но не и заболявания - наднормено тегло, употреба на алкохол и пр. Не мисля, че са обхванати и всички "състояния", като например инсулинова резистентност, която е доста близка до диабета, но все още рядко се диагностицира. Млад мъж във фб групата беше дал пример, че с години се е изследвал за какво ли не и се е водил здрав, докато накрая не открили, че е с автоимунно заболяване. Много болести могат да си протичат скрити.

# 21 161
По мое мнение е абсолютно излишно личните лекари и въобще всички, които не работят в инфекциозно отделение да носят защитни костюми. На този етап и с данните, с които разполагаме относно заразностостта на вируса и неговото предаване е достатъчно да се носят маски, ръкавици и да се поддържа по-висока хигиена.

Не одобрявам по никакъв начин абдикирането на някои лекари от задълженията им. Сигурна съм, че имат свои съображения и страхове, но точно в такъв момент народът най-много се нуждае от лекарска помощ.

# 21 162

Ръст на безработицата в Австрия

# 21 163
  • Пловдив
Относно организацията на единия приемен кабинет за коронавирус в Транспортна Болница Пловдив.
Струва ми се доста добре организирано, чак да не повярваш:

https://www.marica.bg/plovdiv/zdraveopazvane/kanazireva-transpor … zaciq-za-covid-19

На сайта им има телефон на регистратура, телефони за дарения и два телефона на деноношния спешен кабинет.
Значи, ако си с леки симптоми, няма тест, а те пращат вкъщи. Да, много е добре, няма що.

# 21 164
Ами, нагли до безобразие.
Не че съм очаквала друго....то това е само върха на айсберга.
Със сигурност си готвят и бонуси, за "перфектно свършена работа по време на криза/пандемия!"...още доста пари има за раздаване.

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 14:03 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт