COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 578
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 195
Скрит текст:
Някой знае ли кога ще гласуват удължаване на ИП и според вас може ли да бъде отхвърлено от парламента?
И аз това не разбрах ....
Нали имат дълги уикенди вече от утре и почиват от Парламента?

Има време да го гласуват, нали настоящото е до 13 Април. Разбира се, че има как да го отхвърлят - но не виждам причина, а и имат консенсус.

# 21 196

Нищо разумно не виждам. Вече обясних защо. Мен умряла от астма или от корона вирус ще ме пишат. Защото аз си живея с астмата вече 40 години. Не е като да не съм боледувала от респираторни вируси.
Няма да те пишат, просто няма да попаднеш в групата, за която се прави статистика.Kissing Heart

# 21 197
2072 болнични с указание коронавирус. Какво изобщо се случва? Очевидно тези хора не са тествани, но са в карантина и болничен за корона. Пълна каша.

Именно, А колко от тези са "диагностицирани" - е така "за всеки случай" от ЛЛ - без тестове също никога няма да узнаем.

# 21 198
Интервю с Д-р Николай Михайлов - психиатър и богослов. : "Не сме фотографи на бъдещето, най-добре да останем спокойни на местата си" „Една държава в криза се превръща в монархия. В изпитание държавата пробужда някакъв монархически инстинкт, който е на простосмъртните, на управляваните, които имат нужда от една консолидирана власт, която, ако не е с монарх начело, е с нещо като олигархат от компетентни начело“
https://bnr.bg/horizont/post/101251524/d-r-nikolai-mihailov-tozi … rhaichni-strahove
Има и звуков файл на цялото интервю.

П.п.:
"Тези които алармират за страшна катастрофа, искат да ни кажат, че това е катастрофа на собственото им въображение, вероятно на привилегировани."
Брилянтен както винаги, право в десетката! Hands Clap

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 18:15 от Sysly

# 21 199
Е, нали болничен за карантина даваха още преди да спрат полетите от Италия....на ден пристигаха само от там по 2000-3000 души...

# 21 200
Е, нали болничен за карантина даваха още преди да спрат полетите от Италия....на ден пристигаха само от там по 2000-3000 души...
Не, болничните за карантина от чужбина са отделни. Аз така разбрах. Те са 5282.
https://segabg.com/hot/category-bulgaria/4777-sa-ostanali-bez-ra … -samo-za-edin-den

# 21 201
Израел: Да спрем верижната реакция 

Скрит текст:
Министерство на здравеопазването на Израел разпространи едно разяснително видео, което да ни помогне да прекъснем веригата на разпространение на вируса COVID-19.

Идеята е хората да са отговорни към себе си и обществото, да мият редовно ръцете си и да почистват повърхностите около себе си.

По данни на американския университет „Джонс Хопкинс”, в Израел заразените от коронавирус към момента са 6211 и 30 починали от пандемията.

Израелският министър на здравеопазването Яков Лицман и съпругата му Чава са тествани положително за коронавирус, се казва в изявление на кабинета му.

Лицман и съпругата му „се чувстват добре, получават съответните грижи и ще останат под домашна карантина и под наблюдение в съответствие с инструкциите на здравното министерство“, пише в изявлението.

Днес началникът на ВМА и председател на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски на брифинга даде за пример работата в израелския парламент, където заразените депутати работят в специално изолирано с плексиглас помещение тип кабина, което се намира в парламента, а останалите депутати работят нормално. Обсъждането е онлайн, а гласуването се осъществява по групи.

Израел, който има повече от 6211 потвърдени случая на COVID-19, наложи строги ограничения в борбата с разпространението на вируса, включително пълна забрана на несъществени движения. ( ???😄)

Има видео в линка
https://bgnesagency.com/world/%d0%b8%d0%b7%d1%80%d0%b0%d0%b5%d0% … 0%b0%d1%82%d0%b0/

# 21 202

Хм, е няма логика

# 21 203

Хм, е няма логика
Цитата е "От началото на кризата НОИ е издал 5282 болнични листа по причина "карантина", а броят на болничните с указания за коронавирус е 2072"

# 21 204
  • Пловдив
Не мисля, че има спад в Испания. Те качват данни няколко пъти на ден, както и Швейцария, САЩ. България също дава данни два пъти на ден.
Не знам защо у нас се пестят тестовете все още. Толкова ли са скъпи? Но ние винаги сме били така, никаква профилактика за сметка на скъпо струващо лечение.

# 21 205
  • При семейството си

Тук си много прав. Да, другата катастрофа идва. Наистина, шансовете утре да се чудим какво ще ядат децата ни се увеличават. Да, хич няма да ни е лесно - ще се борим как да оцелеем физически. Ако всички се бяхме затворили по къщите за 2-3 седмици, щяхме да нулираме икономиката, и после да тръгне. Ако всеки имаше съвест, и носеше маска навсякъде, щеше да е много по-лесно. Неспазването на  мерките ще ни доведе до там, да се удължи ИП до безкрай, и да, накрая ще умираме от глад. Вирусът и рецесията са факт, без значение какво правят нашите управляващи. Това което можем да направим в момента, е да се преборим максимално бързо с вируса. Само така ще можем да минимизираме последствията от рецесията.
Или казано по друг начин. Трябва да спазваме дистанция и  хигиенните правила наложени при сегашната ситуация. Само така можем да убием вируса и ще опазим здравето си, за да измъкнем после и икономиката. Иначе вирусът ще убие и нас и икономиката.

И кой в световен мащаб уби вируса със затваряне на целокупното си население по къщите за 2-3 седмици?
Последно-затворенивсички в домовете си ли да седим или да спазваме само дистанция и хигиенни правила, та да го убием най-накрая този вирус?

# 21 206
Скрит текст:

Тук си много прав. Да, другата катастрофа идва. Наистина, шансовете утре да се чудим какво ще ядат децата ни се увеличават. Да, хич няма да ни е лесно - ще се борим как да оцелеем физически. Ако всички се бяхме затворили по къщите за 2-3 седмици, щяхме да нулираме икономиката, и после да тръгне. Ако всеки имаше съвест, и носеше маска навсякъде, щеше да е много по-лесно. Неспазването на  мерките ще ни доведе до там, да се удължи ИП до безкрай, и да, накрая ще умираме от глад. Вирусът и рецесията са факт, без значение какво правят нашите управляващи. Това което можем да направим в момента, е да се преборим максимално бързо с вируса. Само така ще можем да минимизираме последствията от рецесията.
Или казано по друг начин. Трябва да спазваме дистанция и  хигиенните правила наложени при сегашната ситуация. Само така можем да убием вируса и ще опазим здравето си, за да измъкнем после и икономиката. Иначе вирусът ще убие и нас и икономиката.

И кой в световен мащаб уби вируса със затваряне на целокупното си население по къщите за 2-3 седмици?
Последно-затворенивсички в домовете си ли да седим или да спазваме само дистанция и хигиенни правила, та да го убием най-накрая този вирус?

Какво предлагате?

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 15:52 от bubanka

# 21 207
  • Sofia
Скрит текст:
Нашите лекари са уплашени, а в другите страни са нахъсани, дават всичко от себе си, въпреки че са отчаяни, изморени, изтощени, подложени на невиждан стрес.

Не си спомням точно от коя дърава беше, но имаше един клип как гражданите буквално хвърлят депутати в кофи за боклук. Не знам защо, но наред с този глад, криза, смъртност си мисля, че народа ще се обедини само в една насока и тогава наистина ще стане страшно.
Няма такава "опасност". Прави се всичко възможно народът да е разединен.
И уплашен!

# 21 208
Ако имате конкретни въпроси, които да бъдат зададени от Миролюба Бенатова, има специална тема:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1195871
Супер! Ето въпроса, който зададох:
Цитат
От значение ли е ранната диагностика при пневмония? По-благоприятен ли е изходът, ако се диагностицира по-рано или е същият както ако чакаме симптоми като задух, болка в гърдите и посиняване на устните.

# 21 209
И все пак китайските цифри трябва да се изяснят. И във френската преса се говори за това. Едно е 3 000 починали, друго е 42 000.
По важен е процентът смъртност. А той в Ухан горе-долу отговаря на това, което се наблюдава сега по света. Т.е. китайците не са излъгали, че става дума за някакъв лек грип. Факт е, че западът имаше предостатъчно време да се подготви и нищо не направи. Аз лично го видях с очите си, защото следя темата почти от самото начало.

Общи условия

Активация на акаунт