COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 579
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 165
  • Bulgaria
Нашите лекари са уплашени, а в другите страни са нахъсани, дават всичко от себе си, въпреки че са отчаяни, изморени, изтощени, подложени на невиждан стрес.

Не си спомням точно от коя дърава беше, но имаше един клип как гражданите буквално хвърлят депутати в кофи за боклук. Не знам защо, но наред с този глад, криза, смъртност си мисля, че народа ще се обедини само в една насока и тогава наистина ще стане страшно.

# 21 166
Кога и къде го е подчертал Мутафчийски? И ако може да е цитат/линк поне от последната седмица, защото преди около месец голям лупинг направи генерала от "това не е по-страшно от грипа" до "задава се нещо с невиждана ярост". В момента искам да знам какво казва, че правим. Не какво е говорил че ще правим преди някакво време.
Това което правим е да въртим, сучим и (не)официално да направим изследвания на държавни служители. Щото. ....са на първа линия, р'иш. Касиерите от хран магазини, през които минават буквално всички, те не са подходяща извадка за тестове с държавни средства р

# 21 167
Нашите лекари са уплашени, а в другите страни са нахъсани, дават всичко от себе си, въпреки че са отчаяни, изморени, изтощени, подложени на невиждан стрес.

Не си спомням точно от коя дърава беше, но имаше един клип как гражданите буквално хвърлят депутати в кофи за боклук. Не знам защо, но наред с този глад, криза, смъртност си мисля, че народа ще се обедини само в една насока и тогава наистина ще стане страшно.
Няма такава "опасност". Прави се всичко възможно народът да е разединен.

# 21 168
MK, в Украйна беше това с кофите за боклук.

Антигона, аз и преди казвах, не ги разбирам, но не мога да се сърдя на някого, че е уплашен, това е ирационално и е по-силно от теб понякога. Но, когато се появят условия за лекарска криза, каквато в момента имаме, защото масово  хората нямат достъп до нормално медицинско обслужване, редно е уплавляващите да вземат мерки, да вкарат организация, да създадат протокол и да популяризират какво трябва да се прави в тази обстановка.

Нашите управници казаха А с извънредното положение и затвориха усти. А трябва да се каже и Б. Да се види какво се прави. Снишили сме се и чакаме някак си чудодейно бурята да ни отмине. И докато се пазим от едно бедствие, ни сполита друго.

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 14:15 от Mosquita

# 21 169
Аз продължавам да мисля, че този вирус циркулира из света доста време преди официално да бъде съобщено за него.
Първо защото е нов и непознат и като такъв никой не го е търсил и изследвал. Хора са боледували, вероятно и умирали от него още преди да бъде разпознат.
Тази истерия сега не знам как и защо се създаде. Предположение е, но си мисля, че и у нас в България вируса циркулира отпреди официалното му обявяване. Чудя се само защо чак след като официално се чу за него се заговори първо за "страшна зараза" убиваща наред и после за т. нар. "стаден" или по меко казано групов имунитет. Не би ли трябвало до сега да е изработен такъв. Или световното население да е измряло до крак. Или поне чувствително да се е редуцирало.
Да, понякога залитам в конспирации, но гледам да съм умерена и въпреки това все повече си мисля, че силните на деня удобно яхнаха "вирусната вълна". Всяха страх, паника, дезориентация и информационно затъмнение. Не питам кой има нужда от това и кому е нужно това, защото щом се случва, значи някой някъде има нужда.
Пита се из темата, ама кой ще иска разпаднал се свят и фалирала икономика. Че то винаги е било така - разделяй и владей. Руши, за да създадеш. Все пак омлет се прави като счупиш яйцата, нали?!
Не знам, но нещо не се връзва в цялата картина, а аз съм научила едно - щом нещо липсва в цялото, значи или някой лъже или го прикрива умело.

# 21 170
Някой знае ли кога ще гласуват удължаване на ИП и според вас може ли да бъде отхвърлено от парламента?

# 21 171
Кога и къде го е подчертал Мутафчийски? И ако може да е цитат/линк поне от последната седмица, защото преди около месец голям лупинг направи генерала от "това не е по-страшно от грипа" до "задава се нещо с невиждана ярост". В момента искам да знам какво казва, че правим. Не какво е говорил че ще правим преди някакво време.
Това което правим е да въртим, сучим и (не)официално да направим изследвания на държавни служители. Щото. ....са на първа линия, р'иш. Касиерите от хран магазини, през които минават буквално всички, те не са подходяща извадка за тестове с държавни средства р

Че нали, ако направят тестове на касиерките и магазините ще хлопнат кепенци Simple Smile Умни са просто нашите управляващи - чак мъдри! Въпреки, че при тая безработица касиери ще се намерят Sad Малко черно ми се получи

# 21 172
Не казвам, че не трябва да са уплашени, казвам че като лекари са морално задължени да си вършат работата. Подобно абдикиране от тяхна страна и то точно в такава ситуация, разклаща още и без това никаквото доверие, което българинът има към тях. Нормално е като човек да си изплашен. Аз също съм изплашена. Поради тази причина не съм и станала лекар, не съм се записала и доброволец в болницата.

Иначе говориш за Украйна, ако помня добре. Там хвърлиха някакъв политик в казан за боклук.

# 21 173
Най-вероятно е така. Някъде из новинарските канали срещнах мнение на прфесор от CDC, който обясняваше, че всъщност въпросния коронавирус си го носим почти 95% от населението, просто досега не е правил нищо, и затова не е имало инструменти за изследване, както и не е имало нужда. Но нещо го е активирало масово по света, и според него трябва да се търси дали е така.
Аз продължавам да мисля, че този вирус циркулира из света доста време преди официално да бъде съобщено за него.
Първо защото е нов и непознат и като такъв никой не го е търсил и изследвал. Хора са боледували, вероятно и умирали от него още преди да бъде разпознат.
Тази истерия сега не знам как и защо се създаде. Предположение е, но си мисля, че и у нас в България вируса циркулира отпреди официалното му обявяване. Чудя се само защо чак след като официално се чу за него се заговори първо за "страшна зараза" убиваща наред и после за т. нар. "стаден" или по меко казано групов имунитет. Не би ли трябвало до сега да е изработен такъв. Или световното население да е измряло до крак. Или поне чувствително да се е редуцирало.
Да, понякога залитам в конспирации, но гледам да съм умерена и въпреки това все повече си мисля, че силните на деня удобно яхнаха "вирусната вълна". Всяха страх, паника, дезориентация и информационно затъмнение. Не питам кой има нужда от това и кому е нужно това, защото щом се случва, значи някой някъде има нужда.
Пита се из темата, ама кой ще иска разпаднал се свят и фалирала икономика. Че то винаги е било така - разделяй и владей. Руши, за да създадеш. Все пак омлет се прави като счупиш яйцата, нали?!
Не знам, но нещо не се връзва в цялата картина, а аз съм научила едно - щом нещо липсва в цялото, значи или някой лъже или го прикрива умело.

# 21 174
По мое мнение е абсолютно излишно личните лекари и въобще всички, които не работят в инфекциозно отделение да носят защитни костюми. На този етап и с данните, с които разполагаме относно заразностостта на вируса и неговото предаване е достатъчно да се носят маски, ръкавици и да се поддържа по-висока хигиена.

Не одобрявам по никакъв начин абдикирането на някои лекари от задълженията им. Сигурна съм, че имат свои съображения и страхове, но точно в такъв момент народът най-много се нуждае от лекарска помощ.

Писах вчера, приятелка ОПЛ е под карантина, прегледала е пациент с ковид. Карантината ѝ е наложена от РЗИ.
Била е с маска и ръкавици и сега две седмици не е на работа. Такъв е протоколът.
А, да, и тест не ѝ се полага.

# 21 175
Цитат
Не одобрявам по никакъв начин абдикирането на някои лекари от задълженията им.
Да абдикират от задълженията си,щом ги е страх или имат други съображения.В такъв случай да не си получават заплатите!ЛЛ ги получават от абонамент пациенти.Някои от тях взимат доооста големи суми.Ако си отбиват номера в кабинета само да присъстват,не трябва да получават заплати.В началото на епидемият моят лл и сестрата недоволстваха,че това е глупост(ИП) и друг път е имало грип и т.н.Коментираха екскурзия в чужбина,която записаха за началото на април.Сега не знам на какво мнение са.

# 21 176
Някой знае ли кога ще гласуват удължаване на ИП и според вас може ли да бъде отхвърлено от парламента?
Тръпнем в очакване на резултатите им. В 14ч най-късно 260+ проби ще бъдат готови. После ще го мислим ИП

Общинските служители в нашата община също работят фиктивно  - не приемат граждани, не правят обсъждания, на въпроси отговарят по тел нископоставените.  Но заплатите им си вървят.

# 21 177
  • София
Скрит текст:
Говорих с познат, който искаше да ходи до Виена, отдавна си беше купил билети. Не излетя, защото австрийските авиолинии са отменили полета. Но беше направил пълно проучване за пътуването от посолството. Едно от условията е било да си направи тест. Не разбрах къде. / в коя лаборатория/
Та се питам, тези наши "пришълци", които си идват в България, защо не ги задължим да пристигат единствено след направен тест в страната, от която идват.
Това поне е елементарно.
Защото за Австрия е чужд гражданин... Ако е БГ гражданин, който си каца тук, не можем да поставяме условия...
Ми условия. Нови. В ИП може всякакви условия да се поставят. Те тук какви забрани ни наложиха, че и глоби, а на долитащите да не могат. Според мен могат. И трябва.

Друг е въпросът, ако се установи на територията на чужда държава, че тестът е положителен, какво би се случило.

Нищо не би се случило. С или без положителен тест , всеки има право да се върне в страната, на която е гражданин.
И никакви ИП не могат да му отнемат това право. Единствено ако го лишат от гражданство, могат да му откажат достъп.

# 21 178
# 21 179
Ами аз пък не съм го разбрала от бг мама. Четях западните експерти. Нищо, важното е сега да убедят електората, че те са невинни затова, че спаха и подценяваха два месеца, само Китай е виновен.

И все пак китайските цифри трябва да се изяснят. И във френската преса се говори за това. Едно е 3 000 починали, друго е 42 000.

Общи условия

Активация на акаунт