COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 663
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 180
  • Варна
Ако имате конкретни въпроси, които да бъдат зададени от Миролюба Бенатова, има специална тема:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1195871

# 21 181
  • София
Стииига бе, само за Италия?! А за Испания и САЩ?
Да не изброявам други държави....
Че то накрая излезна, че такова корона нема бе

# 21 182
Накрая Мангъров ще се окаже прав. Без мерки - 10% смъртност от ковид. С мерки - 12% смъртност, 5 от ковид, 7 от други заболявания пренебрегнати, заради ковид.

# 21 183
И аз си мисля, че този вирус си циркулира от повече от месец у нас.
Близко семейство изкара настинка с абсолютно същите симптоми края на февруари. Кашлица, 40С температура и всички други екстри. Даже едно от децата им стигна до болница. И им е било предложено, ако искат да направят тест на детето в частната лаборатория в София. Платен, защото децата коронавирус не ги хващал, обаче малката имала всички симптоми. Мисля, че не направиха теста, защото бяха успокоени,че това е грип Б. Обаче дали?

# 21 184
Скрит текст:
По мое мнение е абсолютно излишно личните лекари и въобще всички, които не работят в инфекциозно отделение да носят защитни костюми. На този етап и с данните, с които разполагаме относно заразностостта на вируса и неговото предаване е достатъчно да се носят маски, ръкавици и да се поддържа по-висока хигиена.

Не одобрявам по никакъв начин абдикирането на някои лекари от задълженията им. Сигурна съм, че имат свои съображения и страхове, но точно в такъв момент народът най-много се нуждае от лекарска помощ.

Писах вчера, приятелка ОПЛ е под карантина, прегледала е пациент с ковид. Карантината ѝ е наложена от РЗИ.
Била е с маска и ръкавици и сега две седмици не е на работа. Такъв е протоколът.
А, да, и тест не ѝ се полага.

Това че е под карантина не я прави заразена с ковид. Карантината е превантивна мярка.
Полагащите се тестове няма да коментирам. Мисля че вече и на кучетата ми им стана ясно, че трябва сами да си ги платим.

Между другото, лаборатория Кандиларов предлага евтини тестове за ковид.

# 21 185
  • Ispania
Добро утро.
Днешните данни от Испания са :
Заразени : 110238
Последни 24 часа 8102(спаднали са 👏)
В боница : 54113
Оздравяли:26743
Починали 10003😞

# 21 186
  • Bulgaria
В другите държави ако има 20-30% оцелели след интубиране, то в България не знам дали ще има и 5% и то вероятно само в София и по-големите градове. При нас наистина трябва да се наблегне на навременното лечение, дано го осъзнаят на време.

# 21 187
Писах вчера, приятелка ОПЛ е под карантина, прегледала е пациент с ковид. Карантината ѝ е наложена от РЗИ.
Била е с маска и ръкавици и сега две седмици не е на работа. Такъв е протоколът.
А, да, и тест не ѝ се полага.
Благодаря, тази информация ми е полезна.
Продължавам да не разбирам принципа, на който се тества. Кому се полага безплатен тест?
На контактни лица (вкл. ЛЛ) не се полага, на хора със симптоми и пак контактни - също.
Как решават кой да се тества, като изключим важните персони? Някакъв логичен принцип, целящ реално опазване здравето на хората има ли?

# 21 188
Някой знае ли кога ще гласуват удължаване на ИП и според вас може ли да бъде отхвърлено от парламента?

И аз това не разбрах ....
Нали имат дълги уикенди вече от утре и почиват от Парламента?

# 21 189
  • в страната на чудесата
Какво стана с тестовете на полицаите? Имат ли антитела?
Не

# 21 190
Хората в Монтанско призовават властите да затворят Лом, както беше направено с Банско. Никой не знае колко дълго пасторът е разнасял заразата и колко хора са се заразили, пише "Конкурент". Ромската махала "Хумата" може да се окаже огнище на COVID-19, алармират гражданите.

# 21 191
Какво стана с тестовете на полицаите? Имат ли антитела?
Не

Нито един?

# 21 192
Доколкото намирам някаква закономерност, то тестове се правят предимно на пациенти с доказана пневмония, за които е нужна хоспитализация. В друг случай се тестват и хора завърнали се от засегнатите страни, които вече проявяват симптоми на ковид.

# 21 193
2072 болнични с указание коронавирус. Какво изобщо се случва? Очевидно тези хора не са тествани, но са в карантина и болничен за корона. Пълна каша.

# 21 194
  • Пловдив

Нищо разумно не виждам. Вече обясних защо. Мен умряла от астма или от корона вирус ще ме пишат. Защото аз си живея с астмата вече 40 години. Не е като да не съм боледувала от респираторни вируси.

Общи условия

Активация на акаунт