COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 978 996
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 630
Имаме по-скоро единични случаи отколкото масови заразявания на цели болници да речем.
Засега.

Какви са тези прогнози за 30 жертви у нас до края на кризата? Че те сега са вече 10 (най-малко) и имаме 18 критични. Знам, че някои мислят, че вече сме го изкарали масово безсимптомно, но гледайки какво става по света е ясно, че сме в началото. И досега направените бързи тестове го доказват.

# 21 631
  • София
А и да допълня, че не бива да се отварят границите, това е ясно. Тези, които все пак идват, под карантина. Това също ще е пагубно за икономиките, но за това светът търси някакво общо решение.
Това което става в Турция обаче не е никак добре, те се превръщат във втори Иран... Sad

# 21 632
Нали над 65 години задължително ги хоспитализират с ковид? Как така не искат да я приемат?
Ами ето на, не я приемат и жената била много притеснена, защото наистина не се чувствала добре, а на всичкото отгоре тя самата била медицинско лице. Да подчертая, че не познавам жената лично.

# 21 633
  • Бургас
И на мен ми е притеснено за комшиите. Дано успеят да го овладеят.
Във Франция днес 1300 починали, дали не е някаква грешка в таблицата?

# 21 634
  • Варна
Истанбул се превръща в център на епидемията в Турция. Още не са въвели ИП.
Но въпреки това Истанбул, както и други големи градове, са празни от поне десет дни. Без да чакат ИП.

# 21 635
Скрит текст:
Балонче, тулси е традиционно растение, което индийците отглеждат в домовете си. Смятат го за "кралицата на билките" заради силните му лечебни свойства. Мисля че  го наричат още "свещен босилек" (holy basil), но всъщност няма нищо общо като аромат с нашия босилек. Тук ползват пресните му листа, от които правят запарка и я добавят към традиционния масала-чай (чай с подправки). Много често го предписват като алтернатива на лекарствата срещу кашлица и още по-често като мощен антиоксидант. Със силно антимикробно и противовъзпалително действие. Самото растение има свойство да пречиства въздуха в дома. Всъщност в индийската митология тулси-то даже си има статут на богиня.  Аз редовно си лекувам кашлиците с него.
Ето една статия на български, която изрових на прима виста за по-ясна представа.
https://media.silabg.com/tulsi-kralicata-na-bilkite-news614.html

Благодаря. Много интригуващо. И аз четох доста за него из нета. Че бил сатвичен. От малка се интересувам от ботаника и лечебни растения, но с аюрведа не съм много запозната. Много ще ми е интересно да изпия един чай Simple Smile Като каза, че пречиства въздуха, аз използвам често тамян за тази цел. Той също е дезинфекциращ.

Ох, все се канех да не се захващам с Индия, че много им бърка на някои хора това, че не са измрели колективно там и как така тоя вирус не ги умори индийците, брех тая аюрведа. Хора, били ли сте в Индия? Ако отидете там, като се върнете ще искате да живеете в някое от нашите гета, което ще ви се стори райска градина. Стига с тая аюрведа - там са 1 милиард народ и хигиена нулева. Ако разсъждаваме логично и вирусът е стъпил на тяхна територия и хората не измират като мухи, означава, че вирусът не е толкова тежък и страшен, колкото го изкарват. Защото там хората няма какво да ядат, спят и се облекчават по улиците, деца на 5-6 години шият чанти Диор, обувки и др., камо ли да спазват някакви си правила аюрведини...

# 21 636
  • София
Аргументи за БЦЖ - Банско не беше силно изразено огнище по време на карантината, както и гетата. Бившите комунистически държави се справят учудващо добре. Имаме по-скоро единични случаи отколкото масови заразявания на цели болници да речем.
Въобще не тая надежди в БЦЖ-то. Примерно за Испания намерих, че са спрели масовата ваксинация през 1981 г. Смъртността при тях е като при другите - основно възрастни хора умират (ваксинирани). А тези без ваксини и реимунизации - не.
Т.е. точно обратното, ваксинираните са именно болните и починалите.
Доколкото разбрах от репортажа по Нова испанците са слагали БЦЖ само петнайсетина години - от шейсет и някоя до 1981.

# 21 637

Dizzy Face Дано да е грешка..

Делта, защо смесваш нещата? Питах какво значи тулси и бандитката ми отговори. Какво общо има това с гетата и нещата за които говориш?

# 21 638
Не е грешка, но в тази бройка са включили и 884 човека, които са починали, но не са били преброени досега.

# 21 639
И аз се оцъклих на смъртните случаи във Франция - 1 355. Flushed

Дали е истина?

# 21 640
Разбира се, че е истина.

# 21 641
Скрит текст:
Аргументи за БЦЖ - Банско не беше силно изразено огнище по време на карантината, както и гетата. Бившите комунистически държави се справят учудващо добре. Имаме по-скоро единични случаи отколкото масови заразявания на цели болници да речем.
Въобще не тая надежди в БЦЖ-то. Примерно за Испания намерих, че са спрели масовата ваксинация през 1981 г. Смъртността при тях е като при другите - основно възрастни хора умират (ваксинирани). А тези без ваксини и реимунизации - не.
Доколкото разбрах от репортажа по Нова испанците са слагали БЦЖ само петнайсетина години - от шейсет и някоя до 1981.
Точно така, но Португалия не е прекъсвала тази ваксина и е добър пример в региона.

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 00:00 от Не се сърди, човече

# 21 642
Скрит текст:
Понеже сме една от най-бецежираните нации прогнозирам, че сте преминем през тази пандемия с около 1500 регистрирани заразени, около 450 хоспитализирани, около 30 починали. Пик се очертава след две седмици при 1000 регистрирани случая с тези и малко по-строги мерки заради хубавото време.

От профила на проф. Христо Тасков във фейсбук.

И аз четох доклад за непредвидения ефект на БЦЖ във връзка на защита на белодробни клетки, има и доклади за друг непредивидим ефект - обучение на Т-клетките.
Скрит текст:
През годините са се правили много проучвания на БЦЖ ваксината и защо тя е ефективна на 60% в борбата с туберколозата, така са се открили и тези ефекти, но има голямо значение какъв щам на живата бактерия се използва и как и къде се поставя. До тук за най-добра БЦЖ ваксина се смятат тези на Русия, Япония и Бразилия. По-голямата част от западна Европа, преди да прекрати задължителното поставяне е ползвала щам от Дания, а България сама е създала своя ваксина, със свой щам и ваксинира с нея от 1957 г., като преди това се е приемала френска ваксина орално.

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 00:21 от HiTree

# 21 643

Dizzy Face Дано да е грешка..

Делта, защо смесваш нещата? Питах какво значи тулси и бандитката ми отговори. Какво общо има това с гетата и нещата за които говориш?

Просто се закачих за теб, че вече няколко пъти срещам дитирамби за Индия....ми не са верни тия дитирамби.
Положението в Индия е повече от трагично, до толкова трагично, че Корона вирусът е капка в морето от мъка и жестокост.

# 21 644
Младите не са ваксинирани и носят заразата на своите родители.

Общи условия

Активация на акаунт