COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 760
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 385
  • тук и там
Не знам колко са"наши пари",ама не мисля че е баш така..В по-богатите държави за това има и съпротивление някакво сред електората по принцип,защото приносът им към бюджета е голям,ама от програмите по-бедните вземат  доста повече от колкото дават..Великобритания беше една тези със голям принос  към бюджета примерно..Във Бг повечето подобрения в инфраструктура и т.н са точно благодарение на тези европейски програми..

# 2 386

Въобще не е грубо, а е отговор на инфантилен въпрос в най-добрия случай.

Живеем в различни държави.  Някои от вашите проблеми на нас също ни се струват незначителни и инфантилно, но никои не ви напада. ако нещо толкова ви дразни не четете постовете на този потребител.

# 2 387
. От втора градска са напуснали една камара лекари, не щат да ни лекуват.
Ей това трябва да им го включат в автобиографиите.

Абсолютно подкрепям. И като тръгнат по държавите да се доказват колко са добри и че тук не ги оценяват , да имат доблестта да си го признават - когато хората имаха нужда аз си бях в къщи пред телевизора и ми беше все тая.

А вие бихте ли работили по съвсем друга специалност? В тази болница дори няма реанимация, има крайно малко анестезиолози и само 2 дихателни апарата. Няма нито един лекар със специалност инфекциозни болести, нито един, с опит при лечение на инфекциозно болни. Днес на лекарите им е казано, че няма да получат и допълнителни дихателни апарати, как си представяте там да се лекуват пациентите... Болницата не разпола с необходимите санитарно-битови условия, дихателни апарати и подготвен персонал, какво друго могат да направят лекарите?

# 2 388
  • София
Много важно какво ще се случи с учебната година.
На мен ми е важно. Ще има оцелели, нали? Животът на абитуриентите  стартира така, с намалени шансове.

Е, нали са еднакво намалени шансовете за всички...
Потърсете изказването на министъра от днес, ще се удължи годината, отпадат предварителните изпити за ВУЗ-овете.
Ако се налага, могат да съкратят материала, върху който се държат изпити/матури.
Нещо такова по памет.

# 2 389
ra2, то как да ти цъкна лайк на мнението Sad
Звучиш ми като да си баш в инфекциозна болница Sad
Но... пациентите ги знаят тия неща и затова ги е страх Sad

# 2 390
Разбира се, че е важно какво се случва с учебната година. Смятам, че няма да има анулиране, възможно е материалът да е вземе набързо и да се удължи учебната година.
Много въпроси не вълнуват всички, но нека бъдем достатъчно възпитани и да не обиждаме хората, които се интересуват от нещо, което нас не ни касае.
Моя позната без деца и възрастни родители ми каза - е, кво толкоз, все едно не сте боледували, стига се превземате!!!!  Ми за мен не е все едно.....

# 2 391
  • Mediterraneo
Хигиенни и санитарни материали не достигат и в Испания. Правителството излезе с апел към фирми и частни лица да даряват. И даряват! Само днес четох и гледах десетки акции от фирми, даряващи маски, очила, спирт, хартия, ръкавици, дезинфектанти. В нашия град най- големите дарители са от китайската общност в момента.

# 2 392
Не са еднакво намалени шансовете за всички. Кой ви го каза това? Даже и генералът призова да пазим бабите.

На децата и родителите им им е важно как ще завършат годината, ще могат ли да кандидатстват, кога и при какви условия.
Това, че някои са се предали предварително не е проблем на масата.

# 2 393
Какво ще се случи с учебната година? Какво мислите, имам и ученичка и студент вкъщи.

Няма да се анулира, за сега. Онлайн ще учат.
Да важно е разбира се какво ще става с учебната година  Животът продължава при екстремни условия, но не трябва да спира.

# 2 394
Happy, най-обикновена. Само че въобще не се знае дали тия, дето идват и трябва да бъдат пипани и да ти дишат/кашлят насреща са болни само от обичайните си незаразни болести или не. Съответно подходът би трябвало да е като да са, пък ако не са- да благодарим на Бога. 4 км са го карантинирали точно заради пациент с едновременно и инсулт, и корона.

# 2 395

А вие бихте ли работили по съвсем друга специалност? В тази болница дори няма реанимация, има крайно малко анестезиолози и само 2 дихателни апарата. Няма нито един лекар със специалност инфекциозни болести, нито един, с опит при лечение на инфекциозно болни. Днес на лекарите им е казано, че няма да получат и допълнителни дихателни апарати, как си представяте там да се лекуват пациентите... Болницата не разпола с необходимите санитарно-битови условия, дихателни апарати и подготвен персонал, какво друго могат да направят лекарите?

Права сте. Във всички болници( и не само) в България условията са идеални. От петък всички са с маски и апарати, и всичките им лекари са с докторантура по инфекциозни болести. Само във втора градска  са забравени. Моля ви се.
Тук или си лекар и лекуваш болния или си ....не искам да слагам грозни епитети.

# 2 396
  • Там,където се събуждам щастлива.
Не съм  чела всички страници и може да е имало подобни въпроси.

Възможно ли е да е имало този вирус в началото на септември? С колежката, с която работим на едно бюро (редуваме се по дни) изкарахме две седмици нещо, което определихме, като настинка, но на лекар не сме ходили (щяха да ни върнат да пием чай). Невероятна кашлица, която никога не съм имала, а винаги съм имала проблеми с носоглътката. По едно време мислех, че никога няма да спре. Обаче, имахме сили за ходене на работа. Задъхващи се.

Този вирус нали има част, която е сходна със САРС (ако не се лъжа). Тогава възрастните хора защо нямат поне частичен имунитет, след като в малка част е нещо, което евнтуално вече са прекарали.

Холандия няма да я сложат под ключ. Следваме Англия с частични ограничения. Премиерът надълго и нашироко обяснява за стадния имунитет. До 6 април са затворени доста места, но очаквам след това да отслабят.

Нас ни задължават да сме в училище в сряда за половин -един час.

# 2 397
България не е поискала да участва в обща поръчка на ЕС за медицински маски
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30491215.html

# 2 398

Права сте. Във всички болници( и не само) в България условията са идеални. От петък всички са с маски и апарати, и всичките им лекари са с докторантура по инфекциозни болести. Само във втора градска  са забравени. Моля ви се.
Тук или си лекар и лекуваш болния или си ....не искам да слагам грозни епитети.

Разбира се, че няма да е всичко перфектно, никой не е подал оставка, за да не лекува болни, но може да се прати консултант от друго място, може да се осигурят дихателни апарати от друга болница. Може пък оставките да са вид протест, ако може да се промени нещо и да се чуят искания, за да може да се спасят повече хора! Не е нужно всички да слагат етикети на лекарите, без да са наясно.

# 2 399

Софт, ако обичаш, учебната година не е глупост!
Не че е глупост, но можеха да направят по-леки упражнения през този период, защото после 3 месеца лятото децата пак ще си бият шамари.

Не мога да разбера какъв е този неистов напън.

Вчера сринаха shkolo, днес ucha.se, не могат да разберат нашите управляващи, че от нищо нещо не става! От днес до утре - електронно обучение!!!

Общи условия

Активация на акаунт