COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 388
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 225
81 нови случая или общо ? Нещо се обърках, ако са нови, ужас!

# 3 226
  • София

Общо!

# 3 227
81 са открити, нали не се лъжем, че са много повече

Въпросът е траекторията. Експоненциялно ще започнат да идват по болниците ако се следи как се случиха нещата в Кирай и Италия.

След 100ния очаквам да ни наредят да си стоим вкъщи и да не излизаме.

# 3 228
В Плевен и Габрово първите установени вече се възстановят и са в по-добро сътояние.

# 3 229
Общо !
За днес са 14 нови !
https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/03/17/sluchaite-na-covid-19- … s-zarazeni.442559

# 3 230
Цитат
Знае ли се нещо за починалата жена в пловдивската болница? Трябваше до днес на обяд да са готови резултатите от аутопсията и да се разбере дали е починала от коронавирус. Казаха ли нещо по въпроса?
Проба от нея днес е изпратена за изследване в София. Вероятно утре ще се знаят резултатите.
https://dariknews.bg/regioni/plovdiv/200-pod-karantina-v-plovdiv … onavirusa-2217251

# 3 231
За съжаление на нашата площадка в момента има около 20 човека, тройно повече от вчера, възрасти всякакви. А Тиков има болници и хотели в още няколко града, лошо ми става.

# 3 232
Нови - 14, плюс 5 от сутринта - общо за днес 19. В момента всички доказани са 81.

# 3 233
Общо актуално болни 1132:
Самоцитирам се за по-нагледно. За 7 часа случаите в Австрия скочиха с двеста. В момента са 1332. Съжалявам, че прогнозите ще се окачат прави. Най-вероятно от лека карантина ще наложат скоро строгата.

ПП Да добавя за ориентация: първият случай е открит нa 25.02., преди 21 дни.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 17:49 от Анонимен

# 3 234
81 са открити, нали не се лъжем, че са много повече

Въпросът е траекторията. Експоненциялно ще започнат да идват по болниците ако се следи как се случиха нещата в Кирай и Италия.

След 100ния очаквам да ни наредят да си стоим вкъщи и да не излизаме.
Дано!
Нека не е след 1300тния като в други държави!

# 3 235
Днес бях във "Фантастико" - Младост 1. Хората бяха малко, на 3м разстояние, всички с маски, кротко и спокойно. Но едно голямо, НО!
Служителите в магазина бяха редуцирани до 5 пъти. Клиентите бяха 10 пъти по-малко. Вярно е, че за няколко дена направиха щур оборот, ама и парите на хората свършиха, пък и къде ще трупаме толкова харна?
Боя се, че и там може да почнат съкращения или някои служители да не издържат, или да се уплашат. Нали и те са хора!

# 3 236
Аз не разбрах ,дали всички са от Банско ?

От Перник имало двама, от Варна май двама или един, за другите нищо не каза, и аз предполагам, че са от София. От Банско каза, хазяина на англичаните, ски учителя и някакъв на лифта човек, но се изследват в момента и куп други контактни лица.

# 3 237
Нови - 14, плюс 5 от сутринта - общо за днес 19. В момента всички доказани са 81.

Не е вярно. 14 са общо всичките случаи за деня. Вчера бяха 67 + 14 от днес = 81 до сега

# 3 238
  • Другата България
Ще си позволя да цитирам тук един пост и моят отговор от съседната тема, която припокрива тази, но не съвсем.
Докато чета подобни предполагам смятащи се от авторите им за авторитетни изказвания, то цялата ми обнадежденост отива на вятъра. Ако модератор прецени, че не е коректно, да изтрие, но искам да кажа на софиЯнки - внимавайте, защото невежеството е опасно за околните, имате щастието и "щастието" в София да са всички големи болници с добри специалисти, но сега те за магнит за всички, които са решили, че са с коронавирус и трябва да се тестват на всяка цена, независимо от това, че ако наистина са, то може да разнесат заразата си навсякъде.
Цитат
Колеги на мм са били в Германия, където са били контактни с колега с корона. Дошли са тук. Развили са лека температура. Звъняли са на лл, на 112, ходили са във ВМА, в Пирогов. Никъде не са ги тествали!!!!
Изкарали са го на крак. Това е.
И аз се увивам, седя си вкъщи и се държа като афганистанка!! Ай сиктир!!!
==========================================================================
Не спирам да се изумявам от човешката глупост.
От дни, месеци се говори, че пътуванията трябва да се ограничат.
Ганьо тръгнал, добре. На негова отговорност. Ганьо знае, че е контактувал със заразен, но въпреки всички препоръки и постоянно повтаряне какво трябва да се прави и как, а именно - да си стои вкъщи поне 14 дни, и да се самонаблюдава, същия Ганьо тръгнал да обикаля лечебни заведения, за да се се тества!!!!
И ако наистина е заразен, докато е обикалял по болниците, които основно лекуват заразени с коронавирус е възможно да зарази още незнаен брой хора, които за съжаление е възможно да не го "изкарат на крак".
Това е престъпна безотговорност, и се съмнявам, че дори и в Афганистан не биха реагирали по този начин.

# 3 239
  • София
Някои страни взимат крути мерки, това в Европа не мисля, че може да се случи, но дали не е и правилно, от една страна може да навреди на еко системата, но от друга нищо в природата не се губи, така че ще се възстанови, от друга се пазят хората,.. и ако ми се каже , кое да избера пред човешки живот или това на животно, ще избера човешкия живот. Вероятно всички зелени, еко институции ще скочат жестоко, но такава е действителността в момента, човек или животни. Вярно е и това че тази страна може да си го разреши, тя е изключително богата, но от друга, вярно е и това, че са само около 20 милиона, а имат огромно пространство на земи...не знам къде е истина и кое е най-правилно - трети абзац - https://fakti.bg/sport/455877-stoicho-mladenov-v-kazahstan-prava … sreshtu-covid-19-

Общи условия

Активация на акаунт