COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 384
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 4 020
  • София
Тези, които вярват, че 70% от населението ще се зарази и са почти сигурни, че и те, съответно, чудили ли са се, че ако се заразят на по- късен етап, няма да има кой и къде да ги лекува.
На мен ми мина през ума, признавам. Или в крайна сметка, тайно се надяватв да не сте от 70-те %.

# 4 021
  • Пловдив
казаха, че от предварителни тестове файда няма. 3 отрицателни и 4-я е положителен.  не напразно някой държави
се отказват да правят тестове. само за по-тежко болните и за връщащите се от рискови държави се правят.  но пълна изолация на населението не го разбирам. животът ще го има и след месеци. сега е момента да се посади нещо, да се обработват есенните култури, животни да се гледат за да може да се изхранва населението. замисли се само колко народ са необходими за да може държавата и ние да функционираме на някакъв минимум. все пак дават и избор - който иска да си седи у дома и да не се показва. някой трябва да бачкаме. след малко отивам на тръстиката.

Разбира се, си прав. Има много дейности, които не могат да спрат, те няма да спрат и при карантината.
Но за избора не мога да се съглася, защото много хора ходим на работа без това да е жизненоважно за икономиката, а не ни позволяват да останем у дома.
На тръстиката бих отишла Simple Smile Ако това е преносен смисъл за работа навън в градината Simple Smile

# 4 022
Някой знае ли дали Великобритания, Швеция и Холандия започнаха да се вразумяват или още си държат на стадния имунитет?

Започнаха.

# 4 023
  • В планината / На морето
ОТ КИТАЙ
Корона не преминава през кожата.
От ръцете си може да се заразите само , ако се пипате по устата, носа, очите и пипнете някаква евентуална раничка, например от бръснене при мъжете или порязаване, или при правене на маниюр. Китай съветва да се покрият с пластер раничките, където може и даже, мъжете да не се бръснат и да не се прави маникюр по време на епидемията. Носете си кърпички и бършете брави, копчета на асансьори, банкомати и подобни преди да ги пипате.
В Китай имало закачени на такива места кърпички за всеобща употреба.
Ползвайте за плащане картата си, а не кеш, парите минават през много ръце.
Затова и честото миене на ръцете със сапун е задължително.

# 4 024
red_balloon, ти защо мислиш че всички заболели в Китай са изследвани?  Изследвани са само най-тежко заболелите, попаднали в интензивното. Едва 320000 теста са използвани.

# 4 025
  • MI
Кой умира от/с коронавирус (Италия). Направено на база на проучване на 1016 починали пациенти
- по възрастови групи и пол

- по съпътстващи заболявания

- симптоми
47% имат три и повече заболявания, най-често високо кръвно, исхимична болест и диабет. И двамата пациенти под 40г са със съпътстващи заболявания.

Всъщност кашлица имат само 45%, най-често са затруднено дишане и температура.
https://www.fanpage.it/attualita/chi-muore-a-causa-del-coronavirus/

# 4 026
Аз си позволих да се изкажа нелюбезно за Мангъров от лични наблюдения в Инфекциозна, после негова съседка ме репликира, че бил мил и добър и ми се скофти, че видиш ли съм била груба. Точните ми наблюдения са, че човекът е теоретик, над конкретния случай и неща, не се намира тук и сега, ами някъде там в пространството.

# 4 027
Има ли обявени бройки днес за България  ?

# 4 028
red_balloon, ти защо мислиш че всички заболели в Китай са изследвани? 

В Китай се правят по 1 600 000 теста на седмица . Така че пак си помисли .

# 4 029
red_balloon, ти защо мислиш че всички заболели в Китай са изследвани?  Изследвани са само най-тежко заболелите, попаднали в интензивното. Едва 320000 теста са използвани.

В този ред на мисли:

https://nypost.com/2020/03/17/86-of-people-with-coronavirus-are- … source=reddit.com

86% от хората с коронавирус се разхождат сред нас без дори да подозират, че а болни.

До тук с 8% и дори 3.4% смъртност и колко всъщност е опасен вируса.

Ако някой не изгледа видеото, което споделих по-рано - мисля, че е полезно всеки англоговорят или немскоговорящ да го направи:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=40&v=p_AyuhbnPOI … ;feature=emb_logo

# 4 030
  • Пеликания
В моя град освен пълни идиоти (и комари като врабчета Joy) нищо друго май няма Rolling Eyes
  https://www.kvorum-silistra.info/news/16644 

# 4 031
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
казаха, че от предварителни тестове файда няма. 3 отрицателни и 4-я е положителен.  не напразно някой държави
се отказват да правят тестове. само за по-тежко болните и за връщащите се от рискови държави се правят.  но пълна изолация на населението не го разбирам. животът ще го има и след месеци. сега е момента да се посади нещо, да се обработват есенните култури, животни да се гледат за да може да се изхранва населението. замисли се само колко народ са необходими за да може държавата и ние да функционираме на някакъв минимум. все пак дават и избор - който иска да си седи у дома и да не се показва. някой трябва да бачкаме. след малко отивам на тръстиката.

Разбира се, си прав. Има много дейности, които не могат да спрат, те няма да спрат и при карантината.
Но за избора не мога да се съглася, защото много хора ходим на работа без това да е жизненоважно за икономиката, а не ни позволяват да останем у дома.
На тръстиката бих отишла Simple Smile Ако това е преносен смисъл за работа навън в градината Simple Smile
и пак имаш вариант - да се напусне работата. майтапче, разбира се.Smiley
има предписания спуснати към предприятията при какви условия да се работи. на доста места се прави
реорганизация на работата. има варианти и предприемчивите ще успеят, стига да не продължи с месеци.

# 4 032
  • В планината / На морето
Това са такива чутовни глупости...
Кои са тези световни величия във вирусологията, които препоръчват този подход?

"Не питай старило , а питай патило" , казва нашият мъдър народ

# 4 033

Разбира се, че не мисля, че всички са изследвани. Но и не мисля, че 60% от населението на цял Китай го е преминало незабелязано, за да придобият стаден имунитет.

# 4 034
Русия, която е единствената държава, изпращаща на този етап екипажи в орбита, предприе строги мерки, за да не попадне новият коронавирус на борда на Международната космическа станция (МКС) с новия екипаж, съобщи ТАСС.

Линк

Днес се екипирах с маска FFP2, ръкавици, прибрах си косата на кок и отидох да си получа новата дебитна карта от банката. Само част от персонала беше с памучни маски, които въобще не прилепваха по лицето, а някои ги бяха смъкнали под носа. Имаше хора без никакви маски и ръкавици. Господина, който ме обслужваше ми каза: "Ами аз как да знам, че това на личната карта сте вие? Моля, свалете си маската!" Smile  Свалих си маската, защото наистина трудно ще ме познае с нея.

Храната за вкъщи я поръчвам за да избегна влизането в големите вериги, но фирмите които доставят са малко и много натоварени. При нужда влизам само в малки магазинчета. Не мога да разбера защо най-малките магазинчета и аптеки не пригодят помещенията си така, че клиентите да нямат достъп и да се обслужват само през малко прозорче.

Общи условия

Активация на акаунт