COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 160
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 035
Какво се случи с 3-мата видинчани катастрофирали на път към Пирогов? Излезли ли са резултатите?

Така и не разбрах защо са тръгнали на собствен ход да се изследват? Нали по цял ден ни се повтаря точно това да не правим.

# 4 036
не дезинфекцирам ябълките,..
Разбрахме се Simple Smile За двете крайности ти е думата, не е разумно екстремното, така е. Защото наред с дезинфекцираните ябълки има хора, които биха отишли на корона парти, като чуят за имунитет. Пък не е редно точно сега. Иначе аз съм с чувствителна кожа, не ме питай какво ползвам. Май досега само на Octenisept не съм реагирала и затова също разчитам на сапун.

# 4 037
Виждам, че някои хора грешно са разбрали мненията ми от вчера за хората от Банско. Да, аз съм ЗА затваряне на границите, но съм ПРОТИВ това да е направено без логическа мисъл за тези, които ги оставяш от другата страна на границата, която затваряш. Те трябва да се приберат ако трябва от самите власти и да се сложат в карантина, после някои да се погрижи за тях и да ги наблюдава. Къде ще бъдат настанени да помислят ако няма да ги прибират. Не става само с набиване на канчета.

# 4 038
Това са такива чутовни глупости...
Кои са тези световни величия във вирусологията, които препоръчват този подход?
Michael Osterholm. можете да проверите мненията му. не говорим за световно известни, но много локални вирусолози. по-късно може да пусна още имена.

# 4 039
86% от хората с коронавирус се разхождат сред нас без дори да подозират, че а болни.

Костамоста, китайците сто пъти казаха, че няма безсимптомно боледуване. Ако някой има корона, а все още няма симптоми значи, че ще ги развие по-късно.

# 4 040
Скрит текст:
Това за салатите къде ли не го четох, да не се ядат. Ами аз ям. Мия старателно и това е. И аз шашнах от някакво инфо, че издържал вируса 9 дни на повърхности. Що за лудост, ако е така, да оближем по една брава на входна врата и да мрем..
Не се мре толкова лесно, колкото си мислиш. Simple Smile Циганите живеят в страшна мизерия, виждал съм циганчета да ядат храна от контейнерите за отпадъци , но не съм чул досега циганската популация да е към изчезване, дори напротив.
Ти колко "циганчета" си родила? Ако са над 5 добре, но ако са под 3 популацията ти просто ще изчезне.

# 4 041
  • В планината / На морето
red_balloon, ти защо мислиш че всички заболели в Китай са изследвани?  Изследвани са само най-тежко заболелите, попаднали в интензивното. Едва 320000 теста са използвани.

Разбира се, че не мисля, че всички са изследвани. Но и не мисля, че 60% от населението на цял Китай го е преминало незабелязано, за да придобият стаден имунитет.

Те победиха вируса, сега се страхуват да не им го внесат отново отвън.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 12:07 от РичиРич

# 4 042
  • София
В цялата история ме притесняват изявленията на Гешев. Досега безрезервно вярвах в добрите намерения и реалната заплаха. Сега обаче все по-често той се появява на екран.

# 4 043
Кои са тези "повечето епидемиолози" които са съгласни с Мангъров, може ли линк? Всъщност неговите идеи са един експеримент, който е извън съветите на повечето епидемиолози и мерките, които мнозинството от държавите вземат. Дори тези, които в началото си изкушиха да пробват нещо такова, сега се отказват.
То много хубаво звучи давайте юруш и всичко да приключи за 3 седмици и който оцелял - оцелял, но какво ви кара да смятате, че след това хората ще се върнат тихо и кротко в плантациите след като почти няма да остане човек, незасегнат лично от прекомерната смърт, повечето от която е могла да бъде предотвратена?

# 4 044
Мисля си че са използвани 320000 теста, от тук: https://ourworldindata.org/covid-testing
Вирусът не се разпространява във въздуха без източник на зараза и това е мнението на американски епидемиолог.

# 4 045
Китай имат 1.5млрд население. Това е 25 пъти повече от населението в Италия. Там за последната седмица са направени около 50000 теста, като го умножиш по 25, прави същия % тествани спрямо общото население.

red_balloon противоречиш си в мненията. Първо казваш, че според научни лабораторни изследвания, този вирус се разпространява във въздуха, ама зарази само 0.0001% от населението в Китай. Как стана това? Обяснете ми, моля.

# 4 046
red_balloon, ти защо мислиш че всички заболели в Китай са изследвани?  Изследвани са само най-тежко заболелите, попаднали в интензивното. Едва 320000 теста са използвани.

Разбира се, че не мисля, че всички са изследвани. Но и не мисля, че 60% от населението на цял Китай го е преминало незабелязано, за да придобият стаден имунитет.

Казаха, че повтаря. Има такива случаи в Китай, така че никакъв имунитет не се създава

# 4 047
Не само в Китай. Има случаи на повторили в Израел, Япония и май още някъде.

# 4 048
red_balloon, ти защо мислиш че всички заболели в Китай са изследвани?  Изследвани са само най-тежко заболелите, попаднали в интензивното. Едва 320000 теста са използвани.

Казаха, че повтаря. Има такива случаи в Китай, така че никакъв имунитет не се създава

Моля прочетете още новини и проучвания по темата преди да правите такива гръмки и неверни твърдения.

Това е все едно аз да кажа, че от утре месото ще е над 30 лв/кг - отивайте да купувате днес всички!!!

# 4 049
Те победиха вируса, сега се страхуват да не им го внесат отново отвън.

Ако вече имат стаден имунитет защо се страхуват? Мислете малко. Не са го победили, а са го ограничили. Ухан е още под карантина.

Общи условия

Активация на акаунт