COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 185
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 050
Lovely, аз много добре те разбирам, обаче пълна карантина не се налага с внимателно обмисляне, допитване до гражданите, предварително планиране за всеки член на общността и т.н. За да има ефект тази мярка, карантина се налага веднага и повсеместно. Иначе нищо не правим.

# 4 051
В цялата история ме притесняват изявленията на Гешев. Досега безрезервно вярвах в добрите намерения и реалната заплаха. Сега обаче все по-често той се появява на екран.
И мен много! Този човек диктатура и репресии ли бленува или какво и аз не знам, но много хора питат защо той в тази ситуация би излязъл да говори изобщо. Какво общо има той с това? Точно нищо.

# 4 052
Извънредна среща при президента по БТВ

# 4 053
  • София
Пекин: „Фавипиравир” е ефективен при коронавирус. Още информация за лекарството. Щом лекарството се произвежда от 2014 сега е моментът нашите управляващи да поръчат от него. Как най-бързо може да се случи това?

https://bgnesagency.com/lifestyle/%d0%bf%d0%b5%d0%ba%d0%b8%d0%bd … mLCU7Bt4VTGg0Z3x4

Никак, докато не се регистрира от някоя компания за употреба в Европа.

Мангъров на твория е прав, но на практика не е. Да, вероятно ще се достигне насищане, както стана със свинския грип, но не трябва да се допуска да се случи наведнъж. Топа се топката, докато успеем да го забавим и в най-добрия случай да се открие по-универсално лечение и ваксина. Твърде арогантно се изказва и честно казано за мен далеч не е единственият капацитет в държавата, да не кажа нещо по-силно.

За дезинфекцията - не може да се отрича напълно, безумно е, но не трябва и да се минава в някакви крайности. Мийте си ръцете, повтори се 1245354 пъти, удряйте по един доместос на антрето, къпете се, перете се, както и досега - по възможност редовно. Маските са препоръчитлени, ако сме наясно как се носят и кога се сменят, ръкавиците също.

# 4 054
  • В планината / На морето
red_balloon, ти защо мислиш че всички заболели в Китай са изследвани?  Изследвани са само най-тежко заболелите, попаднали в интензивното. Едва 320000 теста са използвани.

Разбира се, че не мисля, че всички са изследвани. Но и не мисля, че 60% от населението на цял Китай го е преминало незабелязано, за да придобият стаден имунитет.

Казаха, че повтаря. Има такива случаи в Китай, така че никакъв имунитет не се създава

Кой каза ?
Баба Пена от пейката пред блока ?

# 4 055
Цитат
Скрит текст:
red_balloon, ти защо мислиш че всички заболели в Китай са изследвани?  Изследвани са само най-тежко заболелите, попаднали в интензивното. Едва 320000 теста са използвани.

Разбира се, че не мисля, че всички са изследвани. Но и не мисля, че 60% от населението на цял Китай го е преминало незабелязано, за да придобият стаден имунитет.
Казаха, че повтаря. Има такива случаи в Китай, така че никакъв имунитет не се създава

Моля прочетете още новини и проучвания по темата преди да правите такива гръмки и неверни твърдения.
И аз искам информация, че след прекарано заболяване от КВ, в организма се създава имунитет.
Това не е грипен вирус, по близо е до този на хепатит, но след прекаран хепатит А се създава имунитет поне за 20 години.

# 4 056
Искам да попитам, ако някой знае.
Тези бързи тестове антитела ли показват?
Възможно ли е да покаже след боледуването, т.е. не във остра форма, а след това.
Така би могло да се тества в следващите години и да се разбере колко са боледували реално.

# 4 057
  • София
Аз продължавам да не разбирам тоя Мангъров какво по-различно казва от всичко, което знаем дотук, че продължават някои да припадат колко величествено прав е?
Абсолютно всичко, което казва за вируса е така, но то и никой не го отрича. Какво толкова е казал, че цял ден го споделя куцо и сакато из социалните мрежи?
Единственото различно, което намеква, даже не смее да го каже в прав текст, е, че не трябва да се пазим с карантина, а да се оставим да го преболедуваме и кой умрял-умрял.
Ама, струва ми се, няма човек, който да вярва, че ако всички се изпоразболеем, здравната система ще оцелее и като така, някак не ми се ще възрастни хора да мрат по дворовете на болниците. Ако тази идея на Мангъров приветства народа, е ... няма какво да говорим.
Второ, да сме правели като Англия - ама и те дават полека вече на заден.
От икономическите мерки към момента, аз се сещам да са засегнати магазините в моловете, кина, театри и заведения. Все си мисля, че бихме имали капацитет като държава да посрещнем такъв икономически апокалипсис.

Виж, Гешев си ме тревожи и мен, не му е мястото тук.

# 4 058
Извънредна среща при президента по БТВ
Президентът дали е тестван след срещата с индустриалците на Домусчиев??

# 4 059
Сравнение на различните типове маски и колко предпазват - оказва се, че защитата на хирургическите маски и на тези с филтър е приблизително еднаква.

И Е по-добре с маска (каквато и да е) от колкото без:

https://fastlifehacks.com/n95-vs-ffp/#N95_vs_FFP3_FFP2

Трябва да се отчете и факта че тия вируси не хвърчат из въздуха като совалки на собствен ход . Най често са полепнали по прахови частици и аерозоли , така целта за филтриране е доста по голяма от размера на самия вирус . С други думи маската е силно препоръчителна защото намалява риска от заразяване до някакви минимални проценти макар и без 100% гарантирано филтриране .
Прочетох изследването https://jamanetwork.com/journals/jama/article-abstract/2749214 и не виждам да са носили защитни очила. Освен това там пише, че участниците в изследването са били инструктирани да спазват дистанция от болните, което означава че не са били заразени от едри капки с вируси, а от аерозоли. Ако не са носили очила вероятно са се заразили от аерозоли проникнали през очите и типът на маските спира да има значение.

# 4 060
  • София
Виждам, че някои хора грешно са разбрали мненията ми от вчера за хората от Банско. Да, аз съм ЗА затваряне на границите, но съм ПРОТИВ това да е направено без логическа мисъл за тези, които ги оставяш от другата страна на границата, която затваряш. Те трябва да се приберат ако трябва от самите власти и да се сложат в карантина, после някои да се погрижи за тях и да ги наблюдава. Къде ще бъдат настанени да помислят ако няма да ги прибират. Не става само с набиване на канчета.

Граници могат да се затварят само за чужденци. За български граждани никой не може да затвори граници, дори да са доказано инфектирани.

# 4 061
  • София
Кои са тези "повечето епидемиолози" които са съгласни с Мангъров, може ли линк? Всъщност неговите идеи са един експеримент, който е извън съветите на повечето епидемиолози и мерките, които мнозинството от държавите вземат. Дори тези, които в началото си изкушиха да пробват нещо такова, сега се отказват.
То много хубаво звучи давайте юруш и всичко да приключи за 3 седмици и който оцелял - оцелял, но какво ви кара да смятате, че след това хората ще се върнат тихо и кротко в плантациите след като почти няма да остане човек, незасегнат лично от прекомерната смърт, повечето от която е могла да бъде предотвратена?

Само да вметна, че в Англия не са се отказали, защото изведнъж са станали ужасно загрижени за нацията, а под обществен натиск, от който Борис Джонсън се уплаши за креслото си. На много места по-леките мерки се посрещат на нож и правителствата се плашат да не се катурнат. Тук няма съвест, отново са си хладнокръвни сметки на политиците и властите.
Не звучи никак хубаво да се юрнем и за "3 седмици да се приключва". Затова си седим по домовете. Но в Китай продължават да намират случаи, които и да са внесени, и да не са, показват, че и да се окопаем, този вирус явно преминава през човечеството. Ухан още не се е върнал към нормален начин на живот - под вечна карантина ли ще живеят жителите му? Ами Италия - и тя така, до безкрай...
Несериозно е да се говори, че човек може да живее месеци наред под карантина, под локдаун или под каквото и да е и икономиката дори не е основната причина за това. Как си представяте декември 2020 г. още да не можете да си покажете носа навън? Хайде по-трезво...

# 4 062
Lovely, аз много добре те разбирам, обаче пълна карантина не се налага с внимателно обмисляне, допитване до гражданите, предварително планиране за всеки член на общността и т.н. За да има ефект тази мярка, карантина се налага веднага и повсеместно. Иначе нищо не правим.
Добре, но това не пречи и след налагането да решиш и да прибереш хората или да им осигуриш подслон. Много държави в момента си прибират екскурзиантите. Аз им се чудя също защо са тръгнали, но...Хора са. Всичко  е пряко свързано с това доколко една държава може и иска да се погрижи за населението си. Не всички са виновни, че са се заразили или са попаднали някъде където е имало болен.

# 4 063
Статистиката към момента в световен мащаб

Заболели - над 200 000

От тях починали - 7990

Излекувани - 82 037

Все още болни - 110 044

По официални данни към този момент в Китай има общ брой заболели 80 894. За 3 месеца

В Италия за има-нямя 3 седмици има 31 506

# 4 064
  • Bulgaria
Защо има толкова голяма разлика в смъртността при мъжете и жените?

Общи условия

Активация на акаунт