COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 771
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 425
Защо смятате, че няма бързо да си възстановим икономиката? Хората са се възстановявали и след война и то буквално започвайки от нулата. След ВСВ редица градове в Европа са били изравнени със земята. Нашата инфраструктура е непокътната, икономиката ни не е спирала, а работи на по-ниски обороти като не всички сектори са еднакво засегнати. То е ясно, че няма как да преминем през такова нещо съвсем без грам дискомфорт и без нито един белег, но чак пък апокалипсис, от който никога повече да не се възстановим? Въпросът е сега да преминем през това нещо с минимален брой щети и жертви.
Дано си права и бързо и лесно да ни се размине, но не ми се вярва. При криза един сектор повлича след себе си друг и тн. А сега с милиарди загуби всяка държава и всяка ще спасява себе си на първо място. А дълговете на населението, а загубите на фирми. Война нямаме, но кризи много тежки сме виждали. И бързо не минават.

# 4 426
  • на пистата
Като реаниматор искам да кажа на Ивайло Пенчев и ред подобни замогнали се плебеи е, че каквито и условия да посочите в договорите с лечебните заведения, реаниматорът е този който взима окончателното решение - кой да бъде интубиран и кой да бъде вентилиран. Нормативната уредба в страната в тези случаи е изцяло на страната на реаниматора 😜
Браво на доктора!
Точно така. Този самозабравил се пишман бизнесмен е объркал болничната реанимация със селския хоремаг, където който плаща, той поръчва музиката. Адски се изложи това същество и продължава....
Радвам се,че познавам доктора,който каза това.Имаме и останали доктори с чест и морал!Не сме загубени.
Днес имаше и репортаж за полицаите от града ни,разнасят храна на възрастни и неподвижни.Отделно се събраха доброволци.Момче направи платформа за анлайн поръчки..и това в малък град.Но градът на Левски!

# 4 427
  • София
Как си представяте една година карантина?
Да не говорим, че сега сме в извънредно положение, а не под карантина.
Опитваме се да не си я представяме. Институтът Кох говори и за 2 години, не за една.

А за Ивайло Пенчев и Марешки – личностовите растройва, особено нарцисизма и психопатията, не са рядкост в биснеса. Те не разбират защо това, което казват не е ок, защото нямат самокритичност, а пък имат планове безчувствени, защото имат дефицити в емоционалната сфера. Важното е, че обществото няма такива дефицити и осъжда подобни истории.

# 4 428
Скрит текст:
Като реаниматор искам да кажа на Ивайло Пенчев и ред подобни замогнали се плебеи е, че каквито и условия да посочите в договорите с лечебните заведения, реаниматорът е този който взима окончателното решение - кой да бъде интубиран и кой да бъде вентилиран. Нормативната уредба в страната в тези случаи е изцяло на страната на реаниматора 😜
Браво на доктора!
Точно така. Този самозабравил се пишман бизнесмен е объркал болничната реанимация със селския хоремаг, където който плаща, той поръчва музиката. Адски се изложи това същество и продължава....
Защо не погледнете от друга страна? Оборудва болница и иска, неговите служители при нужда да се лекуват там. Не мисля, че е нещо лошо. Далеч съм от идеята, че ще изключат някой, който е на апартно дишане, за да включат негов служител. Ако повече работодатели направят това, ще има повече апаратура.
Не съм гледала/чела подробно.

# 4 429
Аз го изгледах Пенчев и ми идваше да бръкна в телевизора и да го удуша Sad..а не ме избива на агресия никога..Аз доколкото го чух не само тези 5,а и другите апарати ще са с това условие..безобразник.При това както бях поствала и негови и на партньорски фирми роднини...И как можа да каже,че тези които безвъзмездно дарявали - не се грижели за собствените си хора...и после Марешки иска и паметник да му вдигнем-ами да почваме....TriumphЩе ги дарява на болниците защото не може да си закара доктори в офиса ....

# 4 430
За Италия има цифри днес?

В 18:00 тяхно време ги пускат. След малко.

# 4 431
  • Пловдив
Институтът Кох говори за 2-годишна карантина?! И то карантина, а не извънредно положение?!

# 4 432
  • София
Пагоните ли ви действат така, дами Joy
Не де, Генерала е стабилен.
Ще си позволя да пусна един линк

# 4 433
Здравейте,
Братовчедка ми ми каза за нейния син в Англия, който е на 29г. бил е с коронавирус, но преди това е пил много неща за подсилване на имунитета след, което случайно покрай негови колеги му го откриват, но казал че нямал никакви симптоми нито темперетура, кашлица, липса на въздух! Само 3-4дни е бил отпаднал и вече от 2седмици му няма нищо и е излекуван! Даже не влизал в болница а само домашна изолация, тъй като нямал симптоми!

# 4 434
  • на пистата
Опитваме се да не си я представяме. Институтът Кох говори и за 2 години, не за една.

Няма как да стане.До 2г ще се умрели от глад!

# 4 435
  • София
Две години - вие това вярвате ли го? Кое нормално човешко същество ще се съгласи?
Предполагам, че ще изкараме месец със затегнати мерки и още един с някакъв по-либерален режим. Повече от това няма как да стане.
А Ивайло Пенчев е първокласен боклук не от вчера и от онзи ден. Това е човек, който си търси секретарки с обявата "да са хубавички" и тем подобни. Сега се опитва да се оправдае или поне да поизмие малко срама. Той е идол и на либертарианците, които в момента са пощурели и са категорични, че няма извънредно положение, всичко било, за да им вземат свободите.

# 4 436
  • В планината / На морето
Браво на доктора!

В Китай широко са били използвани апаратите ЕСМО
  https://ru.wikipedia.org/wiki/Экстракорпоральная_мембранная_оксигенация
и с тях са спасявани и най-тежкити 5 % ,
 има ли такива апарати в България ?

# 4 437
  • Другата България

Skrekkelig, страхотно филмче! Благодаря, че го сподели. Китайците са страхотна нация. Какво чувство за дълг към обществото! Още повече се плаша за тук. Нямаме антивирусни препарати по аптеките. Никой доброволец няма да дойде да ми донесе, ако ми трябват. В София болници има, но в останалата част на България - дали са толкова оборудвани, колкото софийските, дали ще те прегледат дори, ако се влошиш. Депресирах се....
Желаещи ще се намерят, но антивирусните отдавна са изкупени. От тези, които нямаха нужда, но пък "за всеки случай, да има, ако се наложи". Не са проблем доброволците.
За болниците като цяло не мога да ти кажа, но че не са така оборудвани - не са. На много места положението е направо плачевно. Затова хората се насочват да си стоят по домовете, леките случаи. Защото само тежките ще могат да се поемат в отделенията, и то до един определен момент. После....не искам да мисля, дано не стигнем дотам. Виждаш какво става с възрастните - двама починали, двама се влошават. Вече казах, брутално звучи, но те се приемат поне засега задължително. Особено ако са с придружаващи заболявания. Ама то младите вече са със, какво остава за възрастните.

# 4 438
Китайците са страхотна нация. Какво чувство за дълг към обществото!
Да, наистина са страхотни Laughing,запалиха целия свят с деликатеса си от панголини ! 2002 пак ако си спомняте запалиха 30 страни със SARS който тръгна от Гуандун Китай. Много мили хора !!

# 4 439
За Италия има цифри днес?

В 18:00 тяхно време ги пускат. След малко.
Чакам. Мерси.
А нашите 11 ли са ?

Общи условия

Активация на акаунт