COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 666
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 665
Имай предвид, че там по традиция кремират починалите. Нали се сещаш, че освен загиналите с вируса има и други умиращи по други причини.

# 4 666
France'та отчетаха днес голям+Дано е актуален, следизборно, че предизборният беше....

# 4 667
  • Bulgaria
Добре, аз вече наистина започвам много да се обърквам. От държавите, които тестват масово има ли някакви данни относно случаите, на какъв % се налага хоспитализация и т.н.

# 4 668
Много данни показваха, че потвърдените починали изобщо не са това, което Китай казваше. От крематориумите казваха, че само 30-40% са от болницата. Така че и там смъртността, вероятно е била много по-висока.

# 4 669
  • София
Скрит текст:
Много са им смъртните случаи, хора, и от там идва разминаването. Реално за един ден имат 1084 починали.
Но има спад в новите заразени, гледайте италианския източник. Worldometer не ги смята правилно.
Не, не са над хиляда, точно е посочено, че четиристотин и нещо.
Точно така е, AIDA и оттам - какво?! Излиза, че за целия свят се получават неверни данни!?

Не, според мен точно тук /пак ще го дам тоя сайт, ама.../:
https://www.worldometers.info/coronavirus/

са верните данни!
AIDA точно този сайт гледам и аз. Виждам Италия, Испания и пр. Ако е верно това за Италия - че днес не са заразени 4 207, а това са случаите на заразени, умрели и оздравели, то тогава как стои въпросът с все повече оздравяващите китайци, и ако ние утре имаме оздравял и положителен, значи ли, че в нашата графа под new cases ще стои +2? Как смяташ?

red baloon, твоето виждане на нещата пък изби рибата вече Grinning
Ronald, май противовирусното ми е дошло в повече тая вечер и не мога да се изразявам....Blush
Мисля, че броят на новите заразени е 4 207.
АIDAИ аз така мисля, уви, повечето обаче насочват към един италиански сайтове, където нещата са дадени по друг начин, че заразените ок. 2800, а някакъв тотал от заразени, оздравели и починали днес дава сбор 4 207?!

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 16:06 от bubanka

# 4 670
Не знам до колко е достоверна тази информация....
https://www.newsbg.eu/kitayski-ucheni-kravnata-grupa-ima-zna/?fb … Dp42FIE8F5VObko7Q

# 4 671
Добре, аз вече наистина започвам много да се обърквам. От държавите, които тестват масово има ли някакви данни относно случаите, на какъв % се налага хоспитализация и т.н.

Генералът, по който толкова въздишат съфорумки каза, че само ако видиш свети Петър, да се насочиш без паника към болницата.
Според мен цифрата зависи от това колко е застаряло населението, взети мерки, здравословно състояние и т.н...

# 4 672
  • София
Там е особено положение. Дали ги лекуват и с какво само те си знаят.
С екстракт от нокът на прилепи.
Това ако не е създадено с цел, то тия жълтури разсипаха целия свят със скапаните си навици.

# 4 673
Отново не мога да изчета всичко и съжалявам, ако повтарям и това е коментирано, но за обсъжданата днес възможна карантина на възрастните хора, мисля, че трябва да се обмисли много добре. Тези хора ги крепи не само храната и леглото, а напротив, възможността да се виждат с други хора като тях, да се разхождат, говорят.Т.е да не са социално изолирани, а и самото им застояване на едно място не е желателно. Бих употребила и по-силни думи. Моят баща прекрати всякакви контакти и ангажименти, но ми сподели, че иска да се движи, ако му забранят поне 10-те минутки разходка навън( сам) зад блока, ще ходи по стълбите в блока за движение. Еми, разбирам го, разбирам и властимащите
 ( въпреки, че за мен мерките трябваше да са от януари - с ограничаване на полети от Китай за целия ЕС), какво да си мисля, според мен си е прав. Съдейки по думите му тази ситуация тревожи  повече нас, които мислим за тях- родителите ни Sad

Има други здравословни проблеми, а връзката с лекар е трудна.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 21:41 от CasaDelSol

# 4 674
  • София
И все пак Китай имат опит и успяха за 2 месеца да овладеят епидемията.
Аз не виждам тук да ползват техния опит.
Маски и защитни облекла за гражданите , за касиерките по магазините няма.

# 4 675
  • Germany
Голямо хвалене на малките, дисциплинирани китайчета. Нищо, че произвеждат нови вирусчета, замърсяват въздуха на половин Азия и заливат земята с всевъзможните си пластмасови джвъчки. Пък и доста послъгват. Мисля че Южна Корея е по-добрият пример за хвалене.

# 4 676
И все пак Китай имат опит и успяха за 2 месеца да овладеят епидемията.
Аз не виждам тук да ползват техния опит.
Маски и защитни облекла за гражданите , за касиерките по магазините няма.

Няма как да се ползва техният опит, там е комунизъм.

# 4 677
Щурна ли сте се по апаратите. И 1000 да имаме като няма лекари...?

# 4 678
France'та отчетаха днес голям+Дано е актуален, следизборно, че предизборният беше....

Относно тях днес пред Айфеловата кула нямаше никой, по нашата Витошка народа си щъка напред назад...

# 4 679
Aз мога да кажа за Италия, понеже им разбирам таблиците. Simple Smile)))
От всички заразени малко повече от половината се приемат в болница, другата половина седят в домашна изолация.
Около 10% имат нужда от интензивна помощ.
Цялата таблица: в GitHub.

Общи условия

Активация на акаунт