COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 688
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 875
  • София
Генерала го каза, двамата от Пирогов са се влошили.
но не стана ясно кои са и защо са су влошили.

# 4 876
Докладът На СЗО от 2000 г. ли е? Че тя  Италия оттогава колко пъти фалира? Ясно защо се получават така нещата, лежат на стари лаври явно. Вид самоуспокоение и нахъсване, може би.

# 4 877
То точно това е най-лошото на този вирус, че хем е достатъчно несмъртоносен, за да има и много такива с леки симптоми, които да го разнесат навсякъде, хем е с достатъчно висока смъртност, за да нанесе максимум щета, достигайки до милиарди хора. Кошмарен вирус с уникална комбинация от висока заразност + висока смъртност, който неслучайно ни разтресе както никога досега. Само за сравнение неговите много по-смъртоносни братовчеди:

SARS - общо случаи 8098, смъртни случаи 774, смъртност около 10%
MERS - общо случаи 2494, смъртни случаи 858, смъртност около 35%
ковид-19 - над 200 000 случая и близо 9000 смъртни случая досега и това е само началото.

# 4 878
Нашата баба засега е наплашена, но доколкото разбирам, баща ми и е позволил да обикаля около блока, ама сама. Не съм чула да е излязла още.
Иначе и на мен ми ги говореше тия за изпятата песен. Ама не им идва на акъла, че на тая възраст, могат да заболеят, да се излекуват, но да останат с увреждания... Поне няма хронични болести.

# 4 879
  Всички близки контактни на потвърден случай на COVID-19, съгласно актуалната дефиниция за случай, се поставят с предписание на регионалните здравни инспекции под карантина в дома или на друго място за настаняване и медицинско наблюдение за 14-дневен период, считано от последния контакт със заболялото лице.

От заповедта не става ясно какво да правят хората, които живеят с човек, който не е доказано заразен, но е бил в контакт с такъв или се връща от някоя от посочените страни.

https://blsbg.com/bg/4290.zapoved-rd-01-130-17-03-2020-g-na-mini … veopazvaneto.html

Благодаря за линка за брифинга!

# 4 880
  • MI
На няколко пъти ви писах, че данните за Италия веднъж пишете колко са в момента, друг път - заедно с починали и оздравели, дадох ви и сайта на Министерството на здравеопазването да го сложите на първа страница, не и не. Там и на Гражданска защита данните са като за идиоти, няма как да има неразбрани. Няма как вашия сайт с обобщена информация да е по,-точен от този, който дава информацията на всички - Гражданска защита.

# 4 881
Ако карантината се провежда на различен адрес, няма да са засегнати останалите членове на семейството, но ако са в едно домакинство, всички са под карантина.
Какво ще правите с мъжа ти докато сте в карантина си е ваша работа!
А ако цялото семейство е под карантина, кой ще излиза да купува хранителни продукти. Ще умрат от глад, ако никой не може да отиде до магазина за хляб.

# 4 882
  • на пистата
Чета за бабите и ми става смешно 🤣
Майка ми,баща ми и баба ми,която изписаха от болницата преди 4седмици, са на село.От няколко дни баба ми става и днес искала да излиза навън.Майка ми й казала,че не може,че пазели полиции пред къщата 🤣🤣🤣(бабето ми е уникално,не се спираше до скоро и нищо не може да го спре) 🤣🤣🤣
И днес си говорим с майка ми.Края на януари баба ми вдигна температура 39.5...едва не умря.Приеха я в болница с излив от белите дробове и бъбречна недостатъчност,след дни започна да кърви от почти всички органи.Стоя в болницата 3 седмици като имаше и зверска кашлица.Още докато беше там и майка ми се разболя,температура и яка кашлица.Лекуващия и лекар и той.Викахме инфекционист,имаха съмнение за някаква хеморагична треска с бъбречна недостатъчност,обаче така и не направиха тест.Та си мисля...дали не е била короната.

# 4 883
Не видях дали е пуснато вече. Предпазните костюми вече се ползват във ВМА: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3249181745105814& … d=951556968201648

# 4 884
Nameika, така както го обясняваш, не бих се учудила. Ама кой може да ти го докаже...

# 4 885
Антигона,кефиш 😁имаш същото чувство за хумор като моето,всички сме се наредили на опашката за обдишване 🤣🥰🤣
Абе хора,защо ни е този "вносен" вирусолог,да не би той да лекува с поглед през телевизора!
Какво му е на щаба?Аз предпочитам да наплашат малко хората ,че има още които вярват в конспирации и всичко им е майтап.
Защото щабът не е за да плаши хората или да го играе говорител.
Трябва стратегия и планиране:
Германският е поръчал 10000 респиратора, наредил е на болниците са се реорганизират и.осигурят допълнителен капацитет, изготвили са протоколи за действие, поръчват оборудване, защитни облекла, австрийският построи полева болница с 880 легла, която чака готова, правят графици, обучават студенти по медицина да помагат, координират доброволци и най-важното, съветват правителството за здравнат стратегия на държавата. Българският какво е свършил? А, да, затвориха едно Банско....

# 4 886
  • MI
Роналд, на тебе пък специално вчера или онзи ден ти го дадох като отговор на въпрос по региони къде да се видят данните.
ОБОБЩЕНО
http://opendatadpc.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html# … 3bb090ab0aa2b4892.
С повече подробности
http://www.protezionecivile.gov.it/media-comunicazione/comunicat … 28-710-i-positivi
МЗ, има и по региони в линка
http://www.salute.gov.it/portale/news/p3_2_1_1.jsp?lingua=italia … datada=2017/01/01

# 4 887
  • София
Скрит текст:
Добър вечер. Идеи за озаптяване на пенсионерка, моята майка?
Днес и било скучно, ходила само "до бриголажа за теменужки"😖, после минала през Кауфланд, естествено. Вчера седели в парка с приятелки, ама те били здрави. И телевизия не гледала, само плашели хората... карантината била, за да се срине икономиката...и "в сандък" да я сложели, пак щяла да е добре, "то един път се умира", "аз ракия имам", "нашата изпята вече" и прочие народопсихология.
Далеч съм и не мога да я спра.
Идеи?
+1. И баща ми е така. Всеки ден излиза, не мога да се разбера с него, ама то кой ли може.... А е доста възрастен и с някои заболявания, които направо отрича!
И моята майка каза, че издивява и щу си излиза където иска.Open Mouth

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 00:35 от Не се сърди, човече

# 4 888
Затвориха Банско и сега ги издирват с полиция скиорите, че да ги сложели под карантина...

# 4 889
  • на пистата
Nameika, така както го обясняваш, не бих се учудила. Ама кой може да ти го докаже...
Направо си беше страшно.Изведнъж,здрава и права и бам,Изливи,кръмоизливи...никой не разбра какво е.Изписаха я без ясна диагноза.После майка ми бухаше яко..още не е престанала да кашля.Учудващото е,че и лекуващият и лекар също се разболя.
Специално викахме шефката на инфекциозно в Пловдив заради това кървене и излива.Тогава още нямаше така нашумяло.

Общи условия

Активация на акаунт