COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 670
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 995
Защо журналистите не питат как лекуват у нас болните, какво мислят за новините за японското лекарство, можеше и за БЦЖ да питат. Много странни въпроси задават. Ако четат тук, моля да ги зададат.
Генерала май чете, днес не си пипаше лицето.

П. П. В Италия резултат ще се види след двете седмици пълна карантина. Тя май е от 10 март.

# 4 996
За държавата ще е по-лесно да проучат кои българи не са имали нищо общо с нашите зимни курорти тази година.

# 4 997
Някой има ли инфо дали грип Б пак  може да причини конюнктивит защото детето ми се разболя а аз след него точно защото му чистех очите и без да се усетя си пипнах моите. Много симптоми имах на заболяването. Лл ме прегледа не чу нищо на слушалка. Уж се оправих но още усещам че гърдите ми не са чисти. Няма как да се изследвам на частно защото не съм от София. Чакам бързите тестове макар че одеве Мутафчийски каза че хващали само 40% процента от доказани случаи.
Детето се разболя седмица след като бяхме в Пампорово.

# 4 998
  • София
И аз се учудих, че не питаха за японското лекарство. В крайна сметка всяка надежда трябва да се обсъжда.

# 4 999
Ако тръгнеш да се самодиагностицираш, със сигурност ще събереш симптоми на короната, защото тя има всякакви симптоми. Изолираш се и чакаш!

# 5 000
Ако не въведат стриктни мерки каквито въведоха във Франция всички пътища водят до съдбата на Испания и Италия.Толкова ли не си взеха пример от Китай?

# 5 001
Ако тръгнеш да се самодиагностицираш, със сигурност ще събереш симптоми на короната, защото тя има всякакви симптоми. Изолираш се и чакаш!
Вече ми е 4-та седмица изолацията

# 5 002
И аз се учудих, че не питаха за японското лекарство. В крайна сметка всяка надежда трябва да се обсъжда.

Ако не се лъжа питаха. На брифинга още вчера вечерта в 17.00 ч. Ако ги качват някъде може да го изгледаш.

# 5 003

Напротив ,още вчера в 17 го попитаха. Назоваха и името на лекарството. Генерала каза че не знае, но че ще провери.

# 5 004
  • София
Има ли информация за София от кои квартали са болните? Доколкото разбрах са 80 човека.
  Обърнете внимание, че не кварталите, те дори и населените места не съобщават. Съобщават в коя болница е случаят т.е. фактически съобщават толкова във ВМА, еди колко си в Пирогов .... например част от купона в Лом е в София и т.н.
 Няма да почнат да съобщават квартали- бъдете сигурна!
 Доколкото чух от всичките случаи 23-ма са в болница, 68 у дома.

# 5 005
Обадете се на посочените телефони ако имате притеснения.
Не ходете никъде.Мисля,че ако имате пневмония на рентген най-точно се вижда.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 08:41 от macapisa

# 5 006
Какво те притеснява, дори хипотетично да е корона. Само ако живееш с някой от уязвимата група е опасно за тях. Но те щяха да проявят симптоми - дихателни, температура и т.н

# 5 007
Защо журналистите не питат как лекуват у нас болните, какво мислят за новините за японското лекарство, можеше и за БЦЖ да питат. Много странни въпроси задават. Ако четат тук, моля да ги зададат.
Също четох за това лекарство - "Авиган"/ "Фавипиравир", разработено от японците през 2014 година. Нашите не знаят какви са страничните ефекти и не можело на този етап да се разчита на това.
Тук отварям една скоба. При някои от антиконвулсантите не е уточнен механизма на действие, както и всички странични ефекти, но се произвеждат и се лекува с тях.
Оставам с впечатление, че на епидемията се гледа като грипна и лечението е такова, съответно пневмонията се разглежда като усложнение от грип. Критичните /не тежки/ случаи са 1 от 5, беше повторено няколко пъти, а тежките още по малко.

# 5 008
  • София
Мангъров поясни, че маски и ръкавици не предпазват. Нужна е стриктна хигиена. Хшпохондриците може да ползват и карнавални маски. Покриват по- добре лицето.
Новите лекарства трябва да се тестват. Понякога страничните им ефекти са по- вредни от болестта.
  Мангъров е добре да престане да се изказва и да почне да мисли. Маските предпазвали болния. Над 80% от инфектиранията ставали като човек без симптоми инфектира друг човек- справка публикация в Science, но Мангъров и сие явно не обичат да четат. Простата логика- ако ВСИЧКИ носят маски задължително то и тия заразените без симптоми ще носят и няма да заразяват останалите.
 Толкова ли е трудно да се схване тази елементарна логика и защо е необходимо през няколко страници да се повтарят тъпотии.
 Аз пък през няколко страници тогава ще пиша- тезата че маските не предпазвали е тъпа и издава ниско IQ на пробутващият я.
 Добре че не вкараха Мангъров в щаба.

# 5 009
Какво те притеснява, дори хипотетично да е корона. Само ако живееш с някой от уязвимата група е опасно за тях. Но те щяха да проявят симптоми - дихателни, температура и т.н
Притеснява ме че съм с Хашимото и ако е корона дали ще мога да се оправя от самосебе си с моята имунна система.

Общи условия

Активация на акаунт