COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 077
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 025
За миенето на очилата с вода и сапун внимавайте, че си бастисах диоптричните с течен сапун палмолив с това миене. На едното стъкло сега имам едно матово, грапаво петно, наруши се покритието. А ги мих само с ръце и бърсах с кърпичка за очила.

# 5 026
  • sofia
Психологическите последствия ще са по страшни от пораженията от вируса.Това ще го помните цял живот.Това е като Жан Виденовата зима.И при всеки нов стрес ще изпадате в паника.Затова никой не говори.Защо се редите на опашки ,по магазините всичко има.Редите се защото съзнанието помни лошите времена.

# 5 027
  • на пистата
Момичета,довечера по нова ще има предаване,всеки може да задава въпроси.Искате ли да нахвърлим няколко важни, може някой да се обади и да ги зададе.

# 5 028
Първи блок на частна болница Каспела в Пловдив е подготвен за инфекциозно.Имат готовност!Сигурен източник(снаха ми работи там).

Мерси много за тази информация! А знае ли се неофициално колко са заразените вече в Пловдив, които са по болници?
И още нещо ме учудва, дали семействата на тези, които са под карантина у дома, също са под карантина, или те си щъкат свободно навън и ходят на работа?

# 5 029
За много хора, излизането половин час на пазар е единствената комуникация с другите, сега виждат едни пусти улици, хора с маски, които избягват другите...

# 5 030
Психологическите последствия ще са по страшни от пораженията от вируса.Това ще го помните цял живот.Това е като Жан Виденовата зима.И при всеки нов стрес ще изпадате в паника.Затова никой не говори.Защо се редите на опашки ,по магазините всичко има.Редите се защото съзнанието помни лошите времена.

Точно това казвам и аз. Много хора ще изпаднат в депресия или ще им се изостри депресивното състояние, ако са успявали да го преборят досега с цената на усилия. В момента тези хора са оставени на произвола, казват им изолирайте се у вас и край. Възможно най-лошото действие за такива забоявания.

# 5 031
От вчера след нови 36 случая в Банког обмислят мерки подобни на нашите , без завдения, ресторанти и мероприятия за две седмици. 11 от заразените са проследени- пили са напитка Бабълс, продвачката, която ги прави съжителства с английски гражданин, който е пътувал до страната си в края на февруари.
Хубаво е че си проследяват почти всички “гнезда”
Забраняват се фитнеси, школи и всичко над 10 човека. Сложиха пак маските от вчера, явно са им казали по ТВ. Ние не сме ги сваляли:)
Предполагам масажните студия също ще затворят.
Имат обявени под 200 случая, но визмат крути мерки. Засега в района Виетнам най се държи, най- малко болни и почти всички излекувани.
Значи с храна и напитки не приготвени у дома трябва много да се внимава!!!!
Кафе автоматите по улиците също!

Искам да питам- ако си прекарал вируса преди 3-4 седмици, на крак, дали все още заразяваш околните?

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 10:29 от JACKLIN*

# 5 032

Вчера това си говорихме с мъжа ми - старите хора помнят много такива времена, когато е нямало нищо по магазините например и кой знае още колко подобни моменти е имало, затова и повечето възрастни винаги си имат в тях достатъчно храна за повече време напред...

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 09:17 от VALL...

# 5 033
Варненеца си пусна видео от болницата, добре изглежда. И нещо, което поне мен много ме учудва, не кашля. https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=blTx0pTm2QM& … ;feature=emb_logo

# 5 034
Препоръката беше да общуваме онлайн, за да не губим връзка със света навън.  Отдавна сме в тази матрица, всеки забит в телефона си. Отчуждението в световен мащаб не е от вчера, включително у нас.

Вчера спешно трябваше да се завърна до родното си място... погребение.
Младите напуснали,  старите живеят сами и преди и сега контакта е интернет, телефон, не е нова изолацията за тях, страха от заразата

# 5 035
  • София
Soft Click, аз го разбирам така...
Избухва пандемия от нов щам на коронавируса. По-заразен, по-упорит, мамата си трака. В Китай, където също не са много по хигиената като гледаме, си го предават бързо и бързо си ... майката. Китайците щъкат навсякъде, бързо го разнасят.
Междувременно текат вече изследвания. Става ясно, че една сериозна част от населението ще го изкара, още повече, че ваксина скоро няма да видим.
Предприема се най-хуманната мярка - затваряме се по домовете, за да предпазим най-слабите членове на нашето общество. Да, умират слаби, стари и болни хора, но ние затова сме станали човеци - защото пазим и тях, защото знаем, че и те са хора. Както не си убиваме децата с увреждания като някакви нацисти.
Минава време и то не много и се осъзнава, че, да, повечето явно ще го прекарат. Сега вече тука идва голямата дилема как ще го прекараме и ето затова всичко е толкова противоречиво. Реално никой няма отговор как ще е най-добре да постъпим. Повярвайте ми, дори и привържениците на идеи за карантини от по месеци, че и години, ще започнат да се чудят в някакъв момент.
В Китай и те се чудят - ами сега като ги пуснем тия хора, какво ли ще стане?

# 5 036

Снимка от нощния град призрак-Бергамо,където смъртността е най -голяма .
Ясно се вижда конвоят от камиони.

# 5 037
Точно и на мен така ми се струват нещата. Явно никой нищо не знае, но социалният феномен е факт. И се сещам за китайската поговорка "Ако дърво падне в гората и никой не види, това въобще случило ли се е?".

# 5 038
Аз почвам вече да се чудя как точно минава болеста??? Толкова различно я описват - с кашлица/без кашлица, с високаТ/ с ниска Т, лошо ти е на легло си проснат/ караш го като настинка....е, кое е вярното????
Много противоречиво!!
Още повече че дават инфо само за тези с усложнения които са в болница. А другите-вкъщи..как го карат...това не ми е ясно.

# 5 039
  • на пистата
Първи блок на частна болница Каспела в Пловдив е подготвен за инфекциозно.Имат готовност!Сигурен източник(снаха ми работи там).

Мерси много за тази информация! А знае ли се неофициално колко са заразените вече в Пловдив, които са по болници?
За съжаление никой нищо не знае или не казват.

Общи условия

Активация на акаунт