COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 454
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 040
Аз почвам вече да се чудя как точно минава болеста??? Толкова различно я описват - с кашлица/без кашлица, с високаТ/ с ниска Т, лошо ти е на легло си проснат/ караш го като настинка....е, кое е вярното????
Много противоречиво!!

И с дращене в гърлото или умора я описват болестта, а често и без нищо. Иди разбери нещо.

# 5 041
1 месец ме боля гърлото. Един. В момента и детето го боли. А де....

# 5 042
Минава време и то не много и се осъзнава, че, да, повечето явно ще го прекарат. Сега вече тука идва голямата дилема как ще го прекараме и ето затова всичко е толкова противоречиво. Реално никой няма отговор как ще е най-добре да постъпим.
Ако трябваше всеки да отговаря единствено и само за себе си би било много по лесно, но при положение, че имаш деца, съпруг, родители - хора, които обичаш повече от самия себе си, нещата стават трудни, защото страха за тях е в пъти по голям. Искаш да ги предпазиш, а не знаеш как.

# 5 043
Как да накараме възрастните си близки да станат по-предпазливи. Съветът, който мога да дам, е изпитан лично от мен, като с баща ми работеше, с майка ми не. Така че не давам пълна гаранция, но опитайте.

Не ги плашете, достатъчно са наплашени, а и това е вредно за тях. Не ги упреквайте. Първото и най-естествено нещо, ако са от тези, които казват "голяма работа, все някога ще умра" , или "моята е изпята вече" е да им покажете колко са важни за вас. Но не това е съветът ми, това повечето сте го направили вече.

Обяснете им обаче, че в момента е важно да бъдат предпазливи, защото са в рискова група. И им кажете следното -  всяка една болница, в която в момента попадне болен от ковид, се поставя под карантина. И майките с малките дечица не могат да отидат на лекар. Полулъжа е това, но ето, спряха женските и детските консултации, така че е и полуистина.

Изобщо накарайте ги да разберат, че помагат на другите, не на себе си. Тяхното поколение има висока обществена отговорност. За себе си ако не са загрижени, то има шанс да проявят загриженост към другите.

# 5 044
  • У дома !
На майка ми входа е дезинфекциран преди няколко дни.Никъде не чух и не прочетох да информират,че ще правят такова нещо.
Може пък да съм пропуснала.
Замислих се и за почнах да разпитвам близки и познати и те казаха,че при тях също нямало такова нещо....
Да не би да има някой човек под карантина в нейния вход и специално там да са направили такава процедура.

# 5 045
Аз съжалявам, че пак ще пиша за Италия, но признавам, че като се опитах обективно да погледна пак данните, без подсъзнателната ми насоченост към хубави резултати  - наистина новите случаи не са паднали, а са повече вчера. Действително вчера е имало 4000+ нови случаи. От тях са извадени 475 починали за деня и 1000 + оздравели /хубава цифра/, остават 2000 + и всъщност те се прибавят към активните болни в момента. Броя на активните болни е нарастнал с 2000 +, но реално новозаболелите са 4000 +.  С това уточнение след много спорове в търсене на обяснение странното представяне на информацията, според мен, вече следва да е ясно кои числа да се гледат. И все пак с голяма надежда го казвам, че скоро тези числа ще тръгнат надолу.

А тук, поне във Варна ми се струва, че по улиците няма промяна, дори сутринта попаднах в задръстване, хората активно си ходят на работа. Явно много работодатели не са предложили модел на работа от вкъщи. Различното е, че се работи на график - една част от хората един ден/седмица, друга част друг/а. И при нас е така.  Така се прави опит да се избягва струпването на хора в едно помещение.
Някой по-горе беше писал, че всички заболели, включително и децата имат интерстициални промени в дробовете. Много моля да уточни откъде има тази информация, защото това е сериозно твърдение. Интерстициалните промени са равни на особена, нечуваща се със слушалка пневмония, което противоречи на ширещото се твърдение, че само една част от болните развиват пневмония, да се твърди, че това се случва при всички е доста отговорно и плашещо и искам източник.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 09:30 от unabella

# 5 046
Сега по БТВ председателката на хлебарите и сладкарите каза, че получават индикации от щаба да са готови за 3 месечно извънредно положение. Иначе успокои за пореден път, че има храна.

# 5 047
Дългата изолация може да доведе до агорафобия и до депресия, да. Но в момента психологическите аспекти остават на заден план заради инстинкта за оцеляване.

Абсолютно. Един мой съсед се е изолирал от миналата седмица и е изпаднал в нещо като паника. Обяснява ми, как бил болен от вирус-имал сърцебиене, а онзи ден вдигнал 37 Т. Аз му викам, че от страх я е вдигнал и няма нито един симптом на короната.

# 5 048
Добро, утро, хора!

В Австрия вчера случаите бяха 1471, днес са 1843. Има осем починали, които са били позитивни на теста (медиите пишат повече), но официално министерството е написало 5, тъй като другите са имали заболявания.

Мисля, че горе долу успях да покажа в темата как се развива тази гадост и няма да поствам вече числа. Изминали са 22 дни от случай 1. Случай нула нямаше. Ако някой се интересува конкретно, ще напиша, разбира се, но нека оттук нататък е на лични.

Храна има, хората са спокойни засега, банкоматите работят... Дали ще има паника, зависи от нас.

# 5 049
Половината от лежащите в София с КВ били с двестранна пневмония-думи на Мутафчийски. Интересно другите с какви усложнения са и имат ли такива?? И ако нямат защо са в болница вкъщност???

# 5 050
Скрит текст:
На майка ми входа е дезинфекциран преди няколко дни.Никъде не чух и не прочетох да информират,че ще правят такова нещо.
Може пък да съм пропуснала.
Замислих се и за почнах да разпитвам близки и познати и те казаха,че при тях също нямало такова нещо....
Да не би да има някой човек под карантина в нейния вход и специално там да са направили такава процедура.
Скрит текст:

Много странно, наистина. Напълно е възможно да е имало заразен в този вход. Другия вариант е, ако домоуправителя е взел някакви предварителни мерки......

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 19:22 от bubanka

# 5 051
1 месец ме боля гърлото. Един. В момента и детето го боли. А де....
И мен в момента ме боли гърлото, червено е. Нямам кашлица, нямам температура. Смуча хапчета за гърлобол и това е. Каквото такова.

# 5 052
  • на пистата

# 5 053
Аз продължавам да недоумявам как в Пловдив /втория по големина град/ няма нито един диагностициран. Далече съм от мисълта, че няма болен там.

# 5 054
Здравейте, вчер попаднах на тези размисли
дано има повече такива хора.

https://youtu.be/P8mvIrwOcfo

Общи условия

Активация на акаунт