COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 953
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 145
  • София
Според мен ще сменят препоръките в движение. А и сега се вижда, че явно положението е сравнително под контрол и трябва да надъхат народа да си седи по къщите, а не да се отпусне и да хукне както невидяло.
Около Великден ще охлабят нещата...

# 5 146
Някой спомена по-рано да съберем въпроси, които да се зададат.
Ето мойте: Защо не се взимат за пример държавите като Сингапур и Южна Корея, относно проследяване и контрол на контактите.
Възможно ли е да се дава повече информация за заболелите - възраст, съпътстващи заболявания, дали са контактни и на кой друг пациент са контактни.
Данните не са лични, нито нарушават нечии права.
Също така възможно ли е да се разшири контактният лист, за да включва съседите(при общ вход) и продавачите във магазините, в които е пазарувал пациента. Не като тестване, а като карантина и наблюдение.
За мерките относно личните лекари - дадени ли са инструкции към всички тях, и като цяло към целият медицински персонал? Как трябва да постъпи Джипи, което разбира в последствие за болен, свой пациент. Трябва ли джипито да издири и предупреди, пациентите минали на преглед след инфектирания пациент?

# 5 147
Защо не се въведе карантина за всички хора над 65 години и за хора под 65 години с определени тежки заболявания и здравословни усложнения? Всички те да си стоят по домовете под риск от глоба, да им се доставят храна и продукти от деца/внуци/съседи/общината, а всички останали да се върнем към нормалния си начин на живот с ясната идея, че ще изкараме по една корона в близките седмици/месеци?

Не разбирам, ама наистина не разбирам.

Аз отдавна го говоря това, ама...И не само това, трябва хората, които работят с възрастни хора в домове, хосписи, болници, да носят защитни облекла с цел да не заразяват домуващи и пациенти.

# 5 148
Именно! Да се въведе строга карантина за хората над определена възраст, особено, които са пенсионери поне,  като допълнение към сегашните други въведени мерки.
Отговориха и на този въпрос. За да сложат пенсионерите и тези с хронични заболявания под карантина, някой трябва да гарантира снабдяването им с храна и всичко необходимо. Обсъжда се, но няма още готовност, изисква много ресурси. В крайна сметка, това не е Китай за да ги зазидат по домовете.

# 5 149
Разбрах защо  харесвам Генерала!
Начина по който говори и самите думи които използва  ми говорят за  изключителна Отговорност и Дисциплина.
Както и непоносимост съм невежеството и откровената простотия.
И аз го харесвам. Достолепна фигура е. Това, че не е вирусолог, не значи, че не може да води кризисен щаб.
Но е време да се разредят тези брифинги за щяло и нещяло. Да се съсредоточат в действия. Планиране и... Тестване, тестване, тестване.

# 5 150
Защо не се въведе карантина за всички хора над 65 години и за хора под 65 години с определени тежки заболявания и здравословни усложнения? Всички те да си стоят по домовете под риск от глоба, да им се доставят храна и продукти от деца/внуци/съседи/общината, а всички останали да се върнем към нормалния си начин на живот с ясната идея, че ще изкараме по една корона в близките седмици/месеци?

Не разбираш, защото не искаш да мислиш. Повечето от тези хора не живеят сами. Болните имат семейства и останалите членове на семействата ходят всеки ден на работа. Това поставя пред болния въпроса: аз да изляза в безсрочен отпуск или да седя само вкъщи и да чакам някой от домашните да ми донесе вируса ли? Това важи и за бабите и дядовците, които живеят с други близки.
Отделно има такива, които живеят сами, но няма кой да им пазарува, защото на думи всичко да направиха, но на дела абсолютно нищо. И тези хора са по магазините, съответно и по градинките.
Само карантина и военно положение с пълна организация може да предотврати ужаса, който вече е на крачка, но властимащите са заети да окрадат каквото остана и нямат време за организации.Това е.

# 5 151

Поздравления, точно това се питам и аз ! И за мен отговора е , че умишлено се търси сриване на цените на всички активи, и най-богатите стават в пъти по-богати. Да не мислите, че всичките кризи са случайни и ги предизвикваме аз и вие с потреблението си ?

Ън, ами супер, дай тогава да закрием целия свят, заради случаи, в които пенсионери и млади живеят заедно. То е ясно, че няма как да предпазим всички,нужно ли е да се самоунищожим ?

# 5 152
Тези, които апелирате хората да не излизат от къщи, готови ли сте да се заключите по апартаментите за период от 3+ месеца ? Мисля, че и на децата е ясно, че извънредното положение ще продължи много след 29 март.
Аз да, защо пък да не? Само цигарите не се наемам да отказваме докато сме изолирани вкъщи, че с мъжа ми ще станем като в романа "Сиянието" на Стивън Кинг. Joy

# 5 153

Аз отдавна го говоря това, ама...И не само това, трябва хората, които работят с възрастни хора в домове, хосписи, болници, да носят защитни облекла с цел да не заразяват домуващи и пациенти.

На много места живеят по няколко поколения, тука не е Западна Европа. Сега ще кажете да се изолират. Е как да стане - в една къща от 5 помещение, в които влизат малка кухня и само една баня/тоалетна, живеят например 6 човека. Много такива познавам.
Отделно много хора от големите градове, вече си оставиха децата за отглеждане при родителите си в по-малките. Та е малко късно това.

# 5 154

Защото няма механизъм, по който тази стратегия да сработи. Няма държава, която да може да прибере толкова много хора по болниците, дори ако изключим възрастните хора.
Стадният имунитет е тъпа и недомислена стратегия. Само вие и шведите останахте да вярвате в нея.

# 5 155
  • Пловдив
А вие давате ли си сметка колко работещи хора над 65 години има? И колко от тях нямат все още пенсия или пенсията им е мижава.
И кой е казал, че само те се разболяват тежко? Да, те са най-уязвимата група, но и по-млади хора развиват тежки усложнения.
Не знам кой си мисли, че му е гарантирано леко изкарване на грипа само защото е на 30 години? Всеки един от нас може да попадне в онези 20% с тежки увреждания. Или в онези 3 до 5 %, които умират без значение дали са на 20 или на 50. 

# 5 156
Аз дали съм готова да си стоя 3 месеца в нас не е от значение. Щом държавата казва да стоя, значи ще стоя.

Чудесно време да се замисля колко широко ни е станало около врата и как индивидуализмът сме си го приели за закон и наше право, а колективното е някакво имагинерно понятие, към което сме много толерантни и загрижени ама не и когато трябва да го приложим на практика.

# 5 157
  • ВАРНА

Защото има смъртни случаи и на по-млади хора. Вирусът мутира. Кой ще се наеме да каже коя възраст е разделителната граница ?

# 5 158
Близо два месеца от първия случай на коронавирус в САЩ сега федералното правителство се готви за пандемия, която може да продължи до 18 месеца или повече и „включва множество вълни на болестта“, показва доклад, получен от CNN.

https://edition.cnn.com/2020/03/19/health/us-coronavirus-case-up … ursday/index.html

# 5 159
Ами дайте тогава да фалираме целия свят и да избием всичките 8 милиарда, за да не умрат 100 милиона. Това е все едно заради два болни зъба да ти отрежат главата през кръста  , щото тея зъби нали няма как да се спасят. Като сме се докарали дотук, ще избираме по-малко ужасната от двете катастрофи.

Общи условия

Активация на акаунт