COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 403
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 805
Хлоро-нещо-си-там не е одобрено от FDA за употреба срещу COVID-19..

Цитат

Chloroquine, the malaria drug trumpeted by US president as a readily available potential cure for coronavirus, has not been approved by the FDA, Bloomberg reports.

“It’s been around for a long time, so we know that if things don’t go as planned it’s not going to kill anybody,” Trump said of the drug, as he suggested it could be quickly rolled out to patients in the country.

However, an FDA spokesman told Bloomberg it had not been approved for use in patients with the coronavirus.

# 5 806
Съвсем се обърках аз, страшно заразно, живее върху повърхности нам си колко дни и т.н. , пък на Домусчиев жена му и децата отрицателни, да не би неговия положителен да е грешен.
и аз затова се питам за домът за възрастни от който беше жена от първите диагностицирани в Габрово. 21 отрицателни, тя положителна. А страшно заразно и лесно заразно?  Да не би в болницата да са я заразили? Нищо не се казва по случая

Доста дълго може да дава отрицателен резултат. В Япония така пуснаха хора след 14дневната карантина и чак след това се проявиха симптомите им.

Затова и жена му и детето му на Домусчиев може да са в началото, а след 10-15дни да е друго. Ако пият и те по един Резохин ще са ок.

# 5 807
  • на пистата
От днес ема нова наредбя в нашия град.
Мацки,от днес съм с хрема и болно гърло 🤣Кажете какво да пия,че вече ме е страх 🤣🤣🤣

# 5 808
  • в страната на чудесата
Eliee,
Всички антималарици са с рецепта. Ако някой до вчера си е купувал нещо без, не означава че регулацията е такава. Всички ще го усетим - прескриптивни лекарства без рецепта през крив макарон.
Казвам ти го просто, за да е ясно.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 21:51 от bubanka

# 5 809
Поредния нонсенс: докторът пулмолог обяснява, как можело да се заразим едва ли не само с пипане. След него дават инструкция как да се грижим за карантиниран или болен вкъщи. И казват да не влизаме в неговата стая. Да оставяме нещата пред вратата. Да не си говорим как е минал деня. Е наистина ли смятат, че не можем да съберем 2+2. Хайде стига вече с тия мръсни ръце и "маските се носят само от лекарите"! Вече има маски, накарайте хората да ги носят на публични места. Впрочем днес в моя банков клон не пускаха посетители без маска. Браво, пука им на банкерите за служителите им. Те също бяха с маски и ръкавици. Един господин се опита да влезе без маска - категорично го върнаха. Много искам и в супермаркетите да го въведат това, ама ги е страх да не изтърват и 5 лв оборот. Никак не ми е приятно да ми се разхождат вътре някакви индивиди бъркащи си в носа и кашлящи върху стоките. Ако магазинът, в който пазарувам не го направи, но някой друг - да, най-вероятно трайно ще го сменя.

# 5 810
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Италия:
нови случаи: 5322
нови починали: 427

По зле от вчера! Кога ще спре това ужасно нещо...
нали са тотал лок даун, как има над 5к новозаразени...как?...
Заразени са преди локдауна. "Новите" може да са се заразили до преди около 10-20-25 дена, където картинката беше друга и всеки си викаше "ее кво толко, само грип".
Нали 14 дни е периода ?
Средно е около 14, при някои е повече, но се предполага, че са по-малък %.

# 5 811
  • София
По протокол в други страни резохина го дават на пациенти в 3-та и 4-та степен на тежест от 4 общо, защото има ужасно тежки странични ефекти. Прилагат експериментално и 3 други препарата, във Франция са разделили пациентите на 4 групи и в момента експериментират с лекарства използвани за лечението на Ебола.

И тази информация не е нова. Може да е нова за някой репортер от някоя телевизия, който е чакал да му го пуснат в Ройтерс или Иттар Тас, но по испански, италиански, френски и англоезични медии това се говори и пише повече от три седмици. Вече има и научни разработки, но всичко е в процес на проучване. Няма категорични резултати или поне не по начина, по който се сервира тук. Сензация! Шок! Ура! Има лекарство. Няма такова нещо за момента и само се радвам, че няма и Резохин. Съветвам всички да прочетат листовката поне. И да не пият лекарства без да са им назначени от лекар. Сега е модерна спирулината, която наричат Авирон, тя поне е безвредна, който настоява може да си я пие. Накрая ще има повече отровени от опити за превенция, отколкото жертви на вируса.

Извинявам се за назидателния тон, но наистина много хора четат тук, много хора вече са достатъчно уплашени и търсят за какво да се хванат, а съм сигурна, че вече и всеки ден ще ни сервират някои медии нови шок, ура, сензация.

# 5 812
Хлоро-нещо-си-там не е одобрено от FDA за употреба срещу COVID-19..

Цитат

Chloroquine, the malaria drug trumpeted by US president as a readily available potential cure for coronavirus, has not been approved by the FDA, Bloomberg reports.

“It’s been around for a long time, so we know that if things don’t go as planned it’s not going to kill anybody,” Trump said of the drug, as he suggested it could be quickly rolled out to patients in the country.

However, an FDA spokesman told Bloomberg it had not been approved for use in patients with the coronavirus.

Съжалявам ги американските пациенти тогава. Лекарствата, които действат са Резохин (антималария)/Шведско, Калетра (антиспин) и Авиган (антивирусно) /Япония.

Тръмп от шувинизъм ще си затрие нацията.

# 5 813
  • Буркина Фасо
Германия, Франция и Индия са най-големите производители. тях спомена Домусчиев.
имал бизнес контакти с тях, от тях е взел хапчето и каза, че ако нещата се уредят благополучно щял да
достави и дари безвъзмездно лекарството на Щаба.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 21:53 от bubanka

# 5 814
  • Вестерос
Коментираното лекарство има редица странични ефекти. Освен това, има ли доказателства за действието му върху корона вируса? И това, че Домусчиев го ползва, означава ли, че това е ЛЕКАРСТВОТО? И дори да оздравее, кой гарантира, че е в резултат на визираното лекарство? Той е млад и без други заболявания и както се разбра младите хора го минават много по-леко, със или без лекарства...Както скоро гледах интервю с една 40-годишна италианка, която е диагностицирана с корона вирус, има и болезнена симптоматика, обаче лекарите й казват да си стои вкъщи, като абсолютно нищо не й е предписано за прием! Две седмици след диагнозата, тя е вече много по-добре, т.е. имунната система сама се е преборила с вируса.
Да, ама днес е умрял 32 годишен италианец без кой знае какви заболявания.. до организъм е.

# 5 815
Скрит текст:
Е, няколко поста над твоя пише. Поне два пъти.

Пише ама с грешки. Не е хлорофин, хлорокин фосфат.

И т.к. има два медикамента, които са с тази активна съставка - плакинил и резохон, ще си питам пак - какъв е медикамента.
Хлорохинов фосфат, търговско название в БГ - РЕЗОХИН.
https://apteka.framar.bg/30061164/%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D1%85 … 0-%D0%BC%D0%B3-10
Ей, ама той е изчерпан даже!!!! Като всичко дето помага на имунната!
Този медикамент го няма на нашия пазар от години. Сайта, към който съм дала линк, поддържа информация и за такива лекарства - спрени от производство или не се внасят.

СПРЕТЕ СЕ!
Лекарството се произвежда в Германия. Може да има производство на генерици /същия състав, с друго име/ в някои от другите държави. За да се произвежда в БГ трябва да се купи патент/лицинз. Далеч по лесно е да се внася, както много други медикаменти.
Нашите лекари, не са убедени, че медикамент за малария е подходящ за КВ. Така, че нещата тръгват от там.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 21:55 от bubanka

# 5 816
Бледолилава -за предния пост изрично каза Мутафчийски-болните не се местят...и ще си стоят на място и да му мислят ...Sad и аз не съм в София и вече ми писна само за там...останалите да му мислим

# 5 817
Сериозно ме дразни това предаване по БТВ. Не смятам, че това е моментът за него.
И си задавам въпроса, защо до сега няма болни журналисти - общуват толкова много... Или не се изследват?

# 5 818
Аз лично поне 3 пъти обяснявах защо вероятно е такава ситуацията при германците и австрийците. Плюс това, възрастовият профил при заразените в тези страни е много различен от италианския.

# 5 819
Семейство спазва социално дистанциране, за да пожелае на 95-годишна си баба, честит рожден ден!

https://www.instagram.com/p/B94_fmlpbCF/?utm_source=ig_embed& … video_watch_again

Общи условия

Активация на акаунт