COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 126
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 790
Добре де, Испания и Германия са обявили данните за днес. И двете държави минават 2 К случая за съжаление, обаче Германия отново декларира супер малко смъртни случаи - 15. Срещал ли е някой обяснения по въпроса?

Някак си не ми се вярва германците да имат лекарство и да не го споделят с др държави. Според мен просто са си точни като хора и работници  и отделно имат добра база. Италианците са ми несериозни и затова я закъсаха

# 5 791
Хекимян някой гледа ли в момента? Че го спрях.
Още експерти казаха, че маските са само за лекари, други мнения имаше ли??
Мира Кожухарова каза, че препоръчва да се носят. Браво, страхотна жена, позитивно настроена при това. Сряза ги за "невидимата заплаха". Дайте да се разберем, каза. Това нещо се вижда под микроскоп и ще го победим.

Като заговорят за болници, легла, и най-вече обдишваща апаратура, само за София говорят. При това Мутафчийски каза, че болни няма да се местят от други градове в София. Дават ли си сметка, че това не е градска, а национална телевизия? Какво е посланието към нас в останалите градове с по-зле оборудваните болници? Ако се почувстваме зле да палим за София ли?

# 5 792
Коментираното лекарство има редица странични ефекти. Освен това, има ли доказателства за действието му върху корона вируса? И това, че Домусчиев го ползва, означава ли, че това е ЛЕКАРСТВОТО? И дори да оздравее, кой гарантира, че е в резултат на визираното лекарство? Той е млад и без други заболявания и както се разбра младите хора го минават много по-леко, със или без лекарства...Както скоро гледах интервю с една 40-годишна италианка, която е диагностицирана с корона вирус, има и болезнена симптоматика, обаче лекарите й казват да си стои вкъщи, като абсолютно нищо не й е предписано за прием! Две седмици след диагнозата, тя е вече много по-добре, т.е. имунната система сама се е преборила с вируса.

# 5 793
  • Точно където трябва
Само на мен ли най- важното ми се струва това за лекарството?
И го има свободно някъде? Какво правим тогава- броим заболели, жертви, мерки срещу икономическия крах...
Ами да се произведе и внесе/ не само в БГ/ Какво се чака?

# 5 794
  • София
Скрит текст:
Към момента смъртността е вече 10%. Още не са излезли италианските данни. Моля се за спад.
Смъртността и преди и сега и в бъдеще ще си е все около 0.5% .... в претварена здравна система до 1%
Я погледни в Италия колко е:
 4,440 (57%)
Recovered / Discharged - излекувани

3,405 (43%)
Deaths - смъртни случаи

Инфото е от : https://www.worldometers.info/coronavirus/country/italy/
В Италия смъртността е много висока, защо питам се.
Според мен защото прекалено дълго неглижираха вируса, много хора се заразиха едновременно, което доведе до много хора едновремнно болни, вкл. средно и тежко болни, което направо счупи дравната им система. Ако се бяха ограничили по-рано разпространението щеше да е по-малко и дневните случи щяха да са по-малко и това щеше да даде възможност да бъдат обсужени здравно в нормални условия.

# 5 795
  • Бургас
Наистина, нЕма така държава, препоръка към гражданите от лекар - "не ми звънете за ситуации, които можете да си ги решите сами" това от дискусия по би ти ви

А да взима от пациентите си надбавка всеки месец, защото им е ЛЛ, може  а? Смяна.
Ами ако всеки звъни за глупости, хората които имат нужда няма да могат да се свържат с него.
Днес успях да купя от аптеката кислородна вода.

# 5 796
Хекимян някой гледа ли в момента? Че го спрях.
Още експерти казаха, че маските са само за лекари, други мнения имаше ли??
Мира Кожухарова каза, че препоръчва да се носят. Браво, страхотна жена, позитивно настроена при това. Сряза ги за "невидимата заплаха". Дайте да се разберем, каза. Това нещо се вижда под микроскоп и ще го победим.

Като заговорят за болници, легла, и най-вече обдишваща апаратура, само за София говорят. При това Мутафчийски каза, че болни няма да се местят от други градове в София. Дават ли си сметка, че това не е градска, а национална телевизия? Какво е посланието към нас в останалите градове с по-зле оборудваните болници? Ако се почувстваме зле да палим за София ли?
Отдавна София = България. За съжаление хората извън Сф ще трябва да се самолекуват.

# 5 797
Да се носят. Ако медицинския персонал иска всички от аптеките да отидат за тях, да си шият хората. За 30 мин работа става дума.

# 5 798
Гледате ли БТВ - до сега показваха как се мият ръце...

# 5 799
Скрит текст:
Италия:
нови случаи: 5322
нови починали: 427

По зле от вчера! Кога ще спре това ужасно нещо...
нали са тотал лок даун, как има над 5к новозаразени...как?...
Заразени са преди локдауна. "Новите" може да са се заразили до преди около 10-20-25 дена, където картинката беше друга и всеки си викаше "ее кво толко, само грип".
Нали 14 дни е периода ?

# 5 800
Проблемът с маските е че само тези с филтър предпазват. А такива няма да има в аптеките скоро за населението

# 5 801
Наистина, нЕма така държава, препоръка към гражданите от лекар - "не ми звънете за ситуации, които можете да си ги решите сами" това от дискусия по би ти ви

А да взима от пациентите си надбавка всеки месец, защото им е ЛЛ, може  а? Смяна.
И да водим бебето за имунизации, а те са забранени сега

Ко речи?

# 5 802
Човекът е търсил и си е намерил медикамент, който в Бг отдавна не се внася. Него не го мислете!

Кой е този медикамент?
Резохин, струва 2 лева.

# 5 803
Съвсем се обърках аз, страшно заразно, живее върху повърхности нам си колко дни и т.н. , пък на Домусчиев жена му и децата отрицателни, да не би неговия положителен да е грешен.
и аз затова се питам за домът за възрастни от който беше жена от първите диагностицирани в Габрово. 21 отрицателни, тя положителна. А страшно заразно и лесно заразно?  Да не би в болницата да са я заразили? Нищо не се казва по случая

# 5 804
Четирима български граждани са в болница в италианския регион Емилия-Романя с коронавирус, съобщи в. "24 часа" като се позова на собствена информация от  Външно министерство. Единият от тях е в тежко състояние, по данни на лекарите, които се грижат за него. 

https://www.manager.bg/covid-19/broyat-na-novozarazenite-s-covid … e-sluchai-v-podem

Общи условия

Активация на акаунт