COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 002
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 165
Някой замисля ли се, ако вярно всички се скрием и заключим и жив човек няма по улиците, като се възобнови живота нормално след 3 месеца примерно, и пак се появи случай, и нямаме изграден имунитет, понеже просто никой не е бил навън преди това,за да го хване - не рестартиране ли цялата ситуация отначало ? Или има някаква давност вируса и след два месеца си тръгва от Земята?

# 6 166
  • Пловдив
Как пък разбрахте с какво се лекува Домусчиев? Някой тук написа, че си носел лекарство и всички решихте, че е точно това.
Може нещо друго да си е донесъл, което да е разрешено у нас.
Във Франция тестват един куп молекули в различни комбинации.
Вярно, то първо в бг-мамма трябва да се докладва, ако може генералът на лично съобщение на всеки един да пише.
Хората работят, обменят информация. Защо си мислите, че лекарите в Германия не споделят резултатите си с лекарите от другите старни в ЕС?

desenchantee, тази сутрин чух по радиото, че с промените в закона за извнъдредните мерки, разрешават военните да се включат т.е. ще могат да ограничават движение на хора. Остава да уточнят какви ще са им правомощията т.е. дали ще могат да задържат хора до пристигане на полиция. Та може и да се намери ресурс за по-строги мерки.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 09:13 от dundi73

# 6 167
Цитат
Не подкрепям особено вечерен час, поне за София.
В колцентрове и подобни се работи на смени, т.е. има хора, които излизат или се прибират късно вечер и рано сутрин. Значи те ще трябва да нарушават тоя вечерен час по някакви правила.
За ей такива разсъждения ми идва да .... Специално за колцентровете и други работещи има начин да се докаже, защо са навън, но не може за 10  човека, да се отказва мярка за 100 000.
Толкова ли е трудно бе хора да помислите мъничко, ама много мъничко.
Нищо лично към автора на цитираното.
Тръгнала циганката, при започване да затварят границите, на гурбет и после реве, че държавата я изоставила.
Започвам да се убеждавам, че военно положение, ама от онези след праврати и гр. войни, ни трябва, защото нямаме грам съзнание, за да спасим собствените си задници, камо ли да мислим за ближния.

# 6 168
Марешки им наби канчетата в парламента

# 6 169
Вчера ме изуми бащата на ММ - бивш военен, пилот, цял живот спазвал желязна дисциплина. Сега точно искал да пътуват със свекърва ми до Бургас (имат си жилище там). Там нямало КВ още.. А не са толкова възрастни, с акъла са си, скоро претърпяха операции.. Майка ми и тя разсъждава в стил "Ами всяка година има вируси.."
Въобще, с децата и пенсионерите май наистина е най-тежко..
Пробвайте да му го поднесете 1 идея по-грубо може би? Моят дядо е военен фармацевт и понеже и той много инат и ужасно твърд характер, майка се наложи да му се обади и буквално да му се скара с "ама ти кво ся? Искаш да умираш от пневмония ли? Я се хващай в ръце, здравен работник си бил цял живот, мисли малко, как не те е срам???" и той клекна и просто каза "добре, добре, кажи какво да правя и какво да не"

# 6 170
  • Точно където трябва
Скрит текст:
Цитат

Боряна вчера беше бясна. Пациентската организация се опитва вече 2 години да вкара резохин в България и не може, сега Домусчиев ще го вкарва, велик благодетел. Боряна каза, че в такъв случай Организацията на болните е съвсем излишна, трябва ни само Домусчиев. Даммммм....
За съжаление трябва заразата да плъзне сред политици, богати и известни за да се обърне внимание защо го няма даден медикамент.
Абсолютно същото е с доставките на инсулин, където си е сигурна смърт за пациента
Тогава ще си го внесат, независимо нелегално ли е, неодобрено ли е или неразрешено. Всеки, при опасност, би си дал шанс.

# 6 171
Аз искам да попитам възможно ли е разболяване преди две седмици с дразнене в гърлото, хрема, отпадналост, главоболие и т 37 и нещо в първите дни без кашлица, но с все още продължаващо дразнене в гърлото, да е Ковид?
Човекът не боледува по принцип и всичко кара за два дена на крак за разлика от сегашния случай. Как да разберем дали не е заразен в момента с Короната, тъй като евентуално би имал контакт с възрастни?

Никак. Ще му кажат да си седи дома. Евентуално снимка да си направи.
Аз изкарах същото ..месец ме държа.

# 6 172
  • Буркина Фасо

въпросът на една жена беше ,че както могат да влизат и излизат тези, които зареждат със хр.стоки, линейки, полиция и др.  по същия начин и те може да се приберат до родните си места и там да останат под карантина.
доставчиците по същата логика се прибират от Банско след като са доставили стоката.

Жената може да иска.... въпроса е ние дали я искаме точно сега в обществото. Не се знае колко време е била в Банско. Тя нямала симптоми..ама това не пречи да е носител на вируса. Щом и липсва домашния комфорт защо го е напуснала.
Крайно време е да разберем, че АЗ е по малко от НИЕ, и че щом има правила те са за всички.
така е. нали все пак коментирахме нейното мислене ?
по нейната логика и доставчиците може да влезнат в града без симптоми, но да излезат с такива.
тя иска карантината да я кара у дома си. наруши ли я - носи си последствията.
така както си говорим и аз , и ти може да нямаме симптоми, но може да сме приносители. и си ходим на работа, на пазар...

# 6 173
Някой замисля ли се, ако вярно всички се скрием и заключим и жив човек няма по улиците, като се възобнови живота нормално след 3 месеца примерно, и пак се появи случай, и нямаме изграден имунитет, понеже просто никой не е бил навън преди това,за да го хване - не рестартиране ли цялата ситуация отначало ? Или има някаква давност вируса и след два месеца си тръгва от Земята?
И аз си задавах същия въпрос? Нали вирусолозите казват, че трябва голям процент от населението да премине през вируса, за да изчезне.

# 6 174
В Лоди още преди няколко дни казаха, че няма нови случаи.

# 6 175
Може ли подробности?

# 6 176
  • Буркина Фасо
Може ли подробности?
в парламента е с защитен костюм. т.е. не е с обичаен.

# 6 177
Опаковал се е целия в костюм с цип отзад включително и главата му в него и ги нахока, че правилата за дистанция и поведение при ИП не се спазват само в циганските махали и българсщкия парламент

# 6 178
Майка ми, баба и дядо пък са много дисциплинирани. Седят си на село и не ходят никъде. ММ им оставя веднъж седмично провизии на портата. Мият си продуктите, ръцете. Баба (86) следи стриктно дали дядо(93) си мие ръцете достатъчно добре.
Единственото се притесняват, че на ММ му се налага да работи.
Не съм съгласна, че за хората над 70 всеки ден е подарък. Зависи си от човека. В нашето семейство средната продължителност на живота е 100. Майка ми е на 70 и въобще не е на края на живота си. Баба и дядо също не са легнали да мрът. Има още много живот в тях.
Не е редно да им се отнемат години, заради разходките на Мимето, примерно..

# 6 179
  • София

И аз си задавах същия въпрос? Нали вирусолозите казват, че трябва голям процент от населението да премине през вируса, за да изчезне.
По-скоро трябва да се намери ваксина, защото не е сигурно, че се изгражда траен имунитет при преболедуване, т.е. за повече от година. Поне това коментират експерти по чужди медии.

Така или иначе, нали пазим здравната система от претоварване. Това вероятно трябва да се повтаря постоянно, защото иначе всеки наистина е свободен да не му пука, че ще разболее, особено ако е млад и здрав. Въпросът е в това, че докато болниците са задръстени с тежки случаи на коронавирус никой не гарантира на този млад и здрав, че ако му се спука апандисит или катастрофира, или нещо друго му се случи, което да изисква болнично лечение, ще има кой да му помогне. То е и за възрастните, и за всички тази необходимост без да се паникьосваме, но да сме отговорни.

Общи условия

Активация на акаунт