COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 051
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 150
Според мен трябват по-сериозни мерки.Еснествено,че може да се излезе на разходка за 10-15 мин.Не вярвам в това положение да се спирате да говорите с всеки един или да тичате да прегръщате и целувате познати и непознати.Даже и да излезете,при разминаване с човек,надали да се заразите.Ще ви дам личен пример защо искам затягане на мерките.Баба ми и дядо ми живеят на село.Преди малко баба ми звъни и като я питах какво правят най-спокойно ми каза,че пътува за Никопол.Трябвало да излезе да изкара някакви скици,не било спешно,но й писнало да стои само у нас.Айде разберете се с възрастните.Освен това,вчера една майка каза на детето си,че съм "психарка"понеже нося маски и ръкавици.Да не ме взема за пример.

# 6 151
  • Буркина Фасо
Не разбирам защо толкова се вайкат някои за това, че чужденците ги пускали от Банско, а нашенци не  - нали това е идеята, да не си го занесат допълнително по родните места. Чужденците - прав и път, да си ги прибират техните държави. Мангъров е прав за това, че сега е моментът да влязат вирусолози и подобни изследователи, които да тестват населението - ето им една извадка наготово. Надявам се да го правят вече.
въпросът на една жена беше ,че както могат да влизат и излизат тези, които зареждат със хр.стоки, линейки, полиция и др.  по същия начин и те може да се приберат до родните си места и там да останат под карантина.
доставчиците по същата логика се прибират от Банско след като са доставили стоката.

Ако лекарството, за което питаха не е разрешено в България тогава с какво лекуват Домусчиев?!
не е разрешено за производство доколкото разбрах.

# 6 152
  • София
твърде много тийнове, и не само, държат да излизат вечер, когато е тъмно и не могат да бъдат забелязани, събират се по групички и така нататък. Особено като почне да се затопля времето!
Е тези тийнове си имат родители. Денем или вечер - все тази. Ако няма кой да ги контролира, ще си излизат и през деня. Но да се въвежда вечерен час за всички с този аргумент ми се струва несериозно.

# 6 153
Малина, резохин е лекарство, с което се лекуват болните от системен лупус. Просто го няма В България и те си го набавяха досега от Гърция и Турция. Сега обаче се затяга положението и те ще останат без лечение. А Домусчиев си го е купел с рецепта, написана от някой лекар, макар че не е болен от лупус и няма право на рецепта. Лекарството се продава само с рецепта, не е на свободен достъп, както аспирина или парацетамола примерно.

# 6 154
  • Пловдив
Те нас и да ни пазят, ромското население ще ги пазят ли да не излизат?

В някои градове вече не ги пускат да излизат без повод от махалите.
Скоро ще стане същото в Пловдив и в София, те тия не разбират от дума, а и голяма част не разбират и български.
Мисля, че търсят повод, за да няма много силен вой. В Пловдив са старшно много, само в Столипиново са над 50 хиляди, а има още три по-малки махали.

# 6 155
  • Точно където трябва
Те навсякъде са много.

# 6 156
Мерките на Столичната лекарска колегия за забрана за излизане от домовете са прекалени, а и властите нямат ресурс за следене на всеки. Досегашните мерки са достатъчно добри, според мен, стига да се спазват. Дистанция от другите, ограничаване на социалните контакти, строг график на работа - какво повече? Заради безотговорни хора не може да се наказват всички! А като лекари би трябвало да знаят колко пагубно за здравето е обездвижването и липсата на слънце. Да не се наложи след коронавируса масово други здравословни проблеми да се лекуват!
Иначе и аз ги виждам непрекъснато - по 5-6 души на по бира, доскоро децата играеха мачове в училищните дворове, в последните дни наблюдавам тенденция към спазване на отстояние между хората поне. Възрастните хора са си анархисти, но и при тях е разбираемо - толкова са преживели поколения българи за сравнително кратък период от време, че някакъв си вирус ли ще ги стресне? Баба ми, преживяла войни и три режима, дали би се стреснала? На 70-80 години си знаеш, че всеки ден ти е подарък и гледаш философски на живота.
Вчера ме изуми бащата на ММ - бивш военен, пилот, цял живот спазвал желязна дисциплина. Сега точно искал да пътуват със свекърва ми до Бургас (имат си жилище там). Там нямало КВ още.. А не са толкова възрастни, с акъла са си, скоро претърпяха операции.. Майка ми и тя разсъждава в стил "Ами всяка година има вируси.."
Въобще, с децата и пенсионерите май наистина е най-тежко..

# 6 157
Не е така за вечерния час - който работи до след 22ч, ще носи в себе си бележка от работодателя- спират го, проверяват бележката, звънят ако е нужно на работодателя и така.
Който няма бележка няма прово да се шляе по улиците след вечертия час. Просто е.
Ще пророботи ..може да проработи.

# 6 158
Скрит текст:
Цитат

Боряна вчера беше бясна. Пациентската организация се опитва вече 2 години да вкара резохин в България и не може, сега Домусчиев ще го вкарва, велик благодетел. Боряна каза, че в такъв случай Организацията на болните е съвсем излишна, трябва ни само Домусчиев. Даммммм....
За съжаление трябва заразата да плъзне сред политици, богати и известни за да се обърне внимание защо го няма даден медикамент.
Абсолютно същото е с доставките на инсулин, където си е сигурна смърт за пациента

# 6 159
Намерете им някакво занимание на тези възрастни хора. Уж младите бяха разхайтени, разглезени и недисциплинирани, а се оказа, че трябва да озаптяваме пенсионерите. Пуснаха им безплатни канали, да гледат там, да плетат терлици за внуците, какви разходки по "Витошка"?! Разходка на терасата и това е.

# 6 160

въпросът на една жена беше ,че както могат да влизат и излизат тези, които зареждат със хр.стоки, линейки, полиция и др.  по същия начин и те може да се приберат до родните си места и там да останат под карантина.
доставчиците по същата логика се прибират от Банско след като са доставили стоката.

Жената може да иска.... въпроса е ние дали я искаме точно сега в обществото. Не се знае колко време е била в Банско. Тя нямала симптоми..ама това не пречи да е носител на вируса. Щом и липсва домашния комфорт защо го е напуснала.
Крайно време е да разберем, че АЗ е по малко от НИЕ, и че щом има правила те са за всички.

# 6 161
  • София
твърде много тийнове, и не само, държат да излизат вечер, когато е тъмно и не могат да бъдат забелязани, събират се по групички и така нататък. Особено като почне да се затопля времето!
Е тези тийнове си имат родители. Денем или вечер - все тази. Ако няма кой да ги контролира, ще си излизат и през деня. Но да се въвежда вечерен час за всички с този аргумент ми се струва несериозно.
Защо, кое ви притеснява, каква работа имате вечер? Естествено, че който е в кол център, или работи където и да е - в градски ттранспорт, на смени и пр., няма да се води "нарушител", в никакъв случай!

# 6 162
Аз искам да попитам възможно ли е разболяване преди две седмици с дразнене в гърлото, хрема, отпадналост, главоболие и т 37 и нещо в първите дни без кашлица, но с все още продължаващо дразнене в гърлото, да е Ковид?
Човекът не боледува по принцип и всичко кара за два дена на крак за разлика от сегашния случай. Как да разберем дали не е заразен в момента с Короната, тъй като евентуално би имал контакт с възрастни?

# 6 163
Скрит текст:
Мерките на Столичната лекарска колегия за забрана за излизане от домовете са прекалени, а и властите нямат ресурс за следене на всеки. Досегашните мерки са достатъчно добри, според мен, стига да се спазват. Дистанция от другите, ограничаване на социалните контакти, строг график на работа - какво повече? Заради безотговорни хора не може да се наказват всички! А като лекари би трябвало да знаят колко пагубно за здравето е обездвижването и липсата на слънце. Да не се наложи след коронавируса масово други здравословни проблеми да се лекуват!
Иначе и аз ги виждам непрекъснато - по 5-6 души на по бира, доскоро децата играеха мачове в училищните дворове, в последните дни наблюдавам тенденция към спазване на отстояние между хората поне. Възрастните хора са си анархисти, но и при тях е разбираемо - толкова са преживели поколения българи за сравнително кратък период от време, че някакъв си вирус ли ще ги стресне? Баба ми, преживяла войни и три режима, дали би се стреснала? На 70-80 години си знаеш, че всеки ден ти е подарък и гледаш философски на живота.
Вчера ме изуми бащата на ММ - бивш военен, пилот, цял живот спазвал желязна дисциплина. Сега точно искал да пътуват със свекърва ми до Бургас (имат си жилище там). Там нямало КВ още.. А не са толкова възрастни, с акъла са си, скоро претърпяха операции.. Майка ми и тя разсъждава в стил "Ами всяка година има вируси.."
Въобще, с децата и пенсионерите май наистина е най-тежко..

Същата е ситуацията и при мен. Свекървата не излиза често, но майка ми разсъждава в стил "Забранявам да ме плашат с Коронавируса". Вчера ме убеждава, че от Рак в България през 2018 са починали 0.27% от населението, а от Коронавирус 0,000043%
Всеки ден обяснявам по няколко пъти какви мерки трябва да взема. Много ми е трудно да я обуздая. Уж спазва мерките, но има и издънки.

# 6 164
Аз искам да попитам възможно ли е разболяване преди две седмици с дразнене в гърлото, хрема, отпадналост, главоболие и т 37 и нещо в първите дни без кашлица, но с все още продължаващо дразнене в гърлото, да е Ковид?
Човекът не боледува по принцип и всичко кара за два дена на крак за разлика от сегашния случай. Как да разберем дали не е заразен в момента с Короната, тъй като евентуално би имал контакт с възрастни?
Без тест няма как да се разбере.
Контак по-добре да няма с възрастен. Нали за това е карантинана

Общи условия

Активация на акаунт