COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 797
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 240
Дано не се сметне за реклама, но все пак  ако мога да помогна на някого, ще споделя: За живущите в Стара Загора: маски от една странна материя между плат и хартия имаше в кинкалерията на пазара. За многократно ползване са. Аз лично си купих две да сменям.

# 6 241
Някой замисля ли се, ако вярно всички се скрием и заключим и жив човек няма по улиците, като се възобнови живота нормално след 3 месеца примерно
След 3 месеца пълно заключване няма как да продължи нормално живота, нито някой ще е останал нормален след подобна изолация. За ескалиране на домашното насилие и дума няма да отварям.

# 6 242
Добре, де, нужна ли е такава словесна (за момента) агресия към всеки дръзнал да напише нещо различно от “останете по домовете си до...второ нареждане”, “не виждаш ли труповете в Италия”, “в Китай ги зазиждаха в блоковете и се справиха”. Утре, ако случайно някой от вашия блок, село, месторабота се зарази, ще го линчувате ли, емпатите?
Аз лично няма да го линчувам, а ще съм притеснена за него и семейството му, както и за мен самата и моето.
Не разбирате ли, че вече сме на принципа да се съхраним. Преди се ядосвахме и поне аз мислех, че имаме шанс, ако затворим границите за туристи, преминаващи ей-така, не за камиони със стоки, зареждане, търговия (тях щяха да дезинфекцират и директно да продължават без спирка и слизане на превозвача). Но ние продължихме да влизаме, излизаме, да не фалират тур операторите, бизнеса да не пострадал (това с транспорта да няма ограничения нямаше да стане). До последно ходеха групи в Италия, за мен цинично просто беше.
Сега тези , които заболеят ще бъдат и невинни хора. Как да им се сърдя, като всеки може да е от тях, дори да е седял изпълнително вкъщи и до магазина да се зарази или в асансьора. Това вече няма контрол.
Можем само да се молим, да си съдействаме и да си даваме кураж. Друго не виждам. Песимист съм.
И последно. В Банско , ако оцелея няма да стъпя никога, ама никога, заклевам се.

# 6 243
Така пишеш сега, но ако същият съсед ти зарази възрасните родители ще мислиш по друг начин.

# 6 244
Скрит текст:
За чуденките дали си болен:
Други вирусчета също си циркулират. Надявам се да не изперкаме с притеснения. Аз втори ден се боря с херма, много силно парене в едната ноздра и сълзене на очите. Нали съм с алергия за сега считам, че е това, но не мърдам от къщи. За мен хрема /може би алергия/ за друг бронхит.
В края на Януари карах страшна гад. За първи път от 10 години имах секрет в дбора, но не се чуваха хрипове. Как изобщо е възможно идея нямам. Стартира с ниска Т 37,1-37.3, канска болка в носа и гърлото. И мина в суха кашлица. Не да подкашляш ами хване и не пуска. 15 броя кашлици съм изброила на един път. Чак ме беше страх да не ми се ходи по малка нужда когато ме лепне кашлъчен пристъп, защото ...дам. Седмица зазлявах докато не започнах да усещам секрет в дробовете, който не иска да излиза. След якото кашляне ми се виеше свят. Докато правих вентолин инхалер пак ми се виеше свят. После до към две седмици се оправях. Теста ми за грип беше отрицателен. Та предполагам друго респираторно ще да е било. Изключвам Януари да съм била с Ковид. Значи си циркулират много мимици на това чудо и ако нон стоп се вглеждаме в симптоми ще полудеем.
Или ако тръгнем по болници с друг вирус, пък налепим и короната. Това не ми изглежда добра комбинация. От тази гледна точка разбирам напълно призивите да си седим по къщите.

Предполагам, че ако ни затворят, за да имат време да се подготвят или да дочакат терапия, ще ни пуснат поетапно. Няма да кажат "Хайде всички по улиците". Както се прави и в Китай.
Все едно описваш мен, но вентолин не съм приемала. Може би затова още го боря(от последната седмица на януари досега). Същото със прималяването, кашлицата неовладяната и всичко. Плюс при мен имаше неколкократно отделяне на огромно количество храчки на веднъж. За сметка на това нямах и досега нямам задух. Моята диагноза е хроничен бронхит със синдром на хипер вентилация.
Чудя се вече какво да правя по рейсове и метро, защото праха му дразни въпреки маската и на моменти кашлям страшно. Само се оглеждам да не ме набие някой. На 100% няма как да е корона, най-вече заради острото и бурно начало, типично за грип. В този ред на мисли, няма ли как да се направи тест за антитела към обикновен грип? Защото вече със сигурност се е изчистило от мен и няма как да го докажа, но ако има тест за антителата, поне може да разбера кой щам е това.

# 6 245
Гледах Daniel Tsachev преди малко, казва че в Китай са открили лекарство, което действа срещу коронавирус. Тествано е на пациенти в Китай. До септември щяло да се разпространи.

# 6 246
Някой замисля ли се, ако вярно всички се скрием и заключим и жив човек няма по улиците, като се възобнови живота нормално след 3 месеца примерно
След 3 месеца пълно заключване няма как да продължи нормално живота, нито някой ще е останал нормален след подобна изолация. За ескалиране на домашното насилие и дума няма да отварям.

Ще ескалира ако си го е имало и преди.

Домашна изолация според мен има и позитиви. Най-накрая семействата ще се видят, ще прекарват време заедно.

Също, аз лично съм си сложила една дата в календара и всеки ден отброявам обратно колко време остава до чартъра за плажа.

# 6 247
Гледах Daniel Tsachev преди малко, казва че в Китай са открили лекарство, което действа срещу коронавирус. Тествано е на пациенти в Китай. До септември щяло да се разпространи.

Писах за това вчера: Авиган. Японско е. Произвежда се от Фуджифилм. До 4 дни оздравявал някой с него.

Преобърнах японските сайтове, не можеш да си го купиш онлайн.

https://asia.nikkei.com/Spotlight/Coronavirus/China-says-Japan-d … ainst-coronavirus

# 6 248
Добре че с моя татко нямам никакви проблеми. Той си е отвсякъде в рисковата група, но с годините се е научил да ми вярва за такива неща и знае, че съм добре информирана. Сега само изпълнява всичко, което му кажа, дори без да пита и без значение какво говорят по телевизията Simple Smile

Иначе непукистите така и не разбраха, че тук не става дума само за тяхното здраве и живот, а за това и на останалите.

Всеки, който пази себе си, пази и останалите. Всеки, който подлага на риск себе си, подлага на риск и останалите.

# 6 249

Писах за това вчера: Авиган. Японско е. Произвежда се от Фуджифилм. До 4 дни оздравявал някой с него.

Преобърнах японските сайтове, не можеш да си го купиш онлайн.

https://asia.nikkei.com/Spotlight/Coronavirus/China-says-Japan-d … ainst-coronavirus

Не съм сигурна дали е същото. Каза че лекували хора в Китай с него и е доказано, че помага. Очаква се масово разпространение до септември, но е възможно и по рано.

# 6 250
Скрит текст:
Чехия - 694 заразени, 0 починали, 3 излекувани
Сингапур - 345 заразени, 0 починали, 124 излекувани
Тайланд - 322 заразени, 1 починал, 43 излекувани
Малайзия - 900 заразени, 2 починали, 75 излекувани
Румъния - 277 заразени, 0 починали, 25 излекувани
Пакистан - 454 заразени, 2 починали, 13 излекувани
"Диамантената принцеса" - 712 заразени, 8 починали, 551 излекувани (вкл. 410 заразени, но непоказали симптоми)

Ама само Италия по репортажите ....

Ето това много ме изненадва. Как така някой ще е зараен със смъртоносен вирус, но няма да има оплаквания и след това се е изчистил от него??

Много просто - вирусът не е смъртоносен. Усложнения и евентуална смърт от него се получава само при хора, които по принцип са тежко увредени от други заболявания, каквито са старите хора и хора с хронични болести.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 11:10 от Не се сърди, човече

# 6 251
Много благодаря за всяко едно мнение с полезна информация! Четенето си заслужава дори при  пет страници с  неадекватни мнения- най-малкото показва какво е мисленето ни.
Моите възрастни познати също смятат че всичко с вирусът е блъф, за да се вземат субсидии.
Но са ограничили контактите си и не са намалили хигиената си Heart
Моя приятелка, работеща студентка в София, вчера е пусната в неплатена 30 дневна отпуска. До вчера включително, от 14.03. тя и колегите ѝ са ходили на работа, но без да работи обекта и да обслужват клиенти. Става дума за тип Фаст Фуудс павилиони.
Тук в Пловдив уж има по-малко хора по улиците, но пред моя блок и пред блока на роднини всяка привечер се събират съседите, в т.ч. и пенсионери и млади, както преди. Така, че не виждам голяма промяна в поведението Confused

# 6 252
Освен това вирусът има нужда от жив гостоприемник, за да съществува. При неналичие на такъв, изчезва Simple Smile
Ами в Китай бяха под пълна карантина, но сега реално има нови случаи, на хора идваотиващи там от други страни. Сам няма да изчезне, защото хората няма как да са изцяло изолирани.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 11:11 от Не се сърди, човече

# 6 253
DeltaAzimut, аз живея със 70 годишната си майка в едно жилище. Как го виждаш това да я изолирам? Ще стои денонощно в друга стая ли? А как ще ползва баня и тоалетна? У нас много хора живеят по 3 поколения в едно жилище.
Така че мерките трябва да са еднакви за всички.

Вчера една вирусоложка по бтв каза, че всъщност това не е невидим враг, вижда се под микроскоп.
И с ръка се пипа, но не можеш да го усетиш.

Аз ясно съм го написала как - държавата наема хотели в живописни места (в България е пълно с такива) и всички лица, които не могат да бъдат изолирани по друг начин, да бъдат настанявани в тези хотели за месец. Така ще бъдат предпазени.

# 6 254
  • При семейството си
И стига вече с този Китай. Отвориха кутията на Пандора (лаборатория, прилепи, пазари), направиха ни показно за “драконовските си мерки” в няколко провинции, другите им бълват китайската стока, която ще продължи да ни залива, пък ние сега им ръкопляскаме, като си блокирахме целите държави, и си броим труповете, и икономическите загуби.

Общи условия

Активация на акаунт