COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 056
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 690
От областен град до близко село може ли? Не разбрах
И мен точно това живо ме интересува. Ние сме в областен град, а родителите ни са на село. Смятах утре да ги посетя да им отнеса провизии. Ние спазваме дистанция с тях от около 10 метра.

# 6 691
Гешев бил подкрепял мерките. Ма не разбирам защо този човек се изказва бе?? Кой го пита него какво подкрепя и защо го пита него точно???!!!!

# 6 692
Не мога да отворя линка с новите мерки.

Какви са те за пенсионери в София? На 2300 км и съм много притеснена за майка ми.

Препоръка да пазарят от 8.30 до 10.00, защото тогава ще пускат в магазините само хора над 60г  и да си стоят вкъщи.

# 6 693
  • София
Не разбрах, от София до близко село може ли да се ходи или напълно са ни закрепостили?
Не може. Какъв е смисълът иначе...

# 6 694
Моят мъж има болен баща в друг град, кой и как ще определи основателността на причината да отиде при него? Ако се разчита на полицаи или военни, то има вероятност от превишаване на правата им и да има пълно неразбиране от тяхна страна. Това трябва изрично да се определи, за да няма злоупотреба с положение, да не говорим пък, че е предпоставка за изнудване и корупция.

Е те това е Извънредното положение ако някой не е разбрал!....няма разбиране,съчувствие и права на Граждани !
Всичко се случва в движение и от Днес за Утре....Няма го спокойствието и безгрижието.
По-добре се мобилизирайте и се успокойте ,ще се наредят нещата.

Всеки има родители,сестри ,братя и деца за които да се притеснява,поварвяй ми,не си само ти......

# 6 695
Нови забрани да излизаме!
За тези над 60г още забрани
грешно си разбрала, забраната е за всички  ПОД 60г

# 6 696
  • Bulgaria
Германия си пукат хлорокина или там както се казваше и не казват на света.....Байер работи за тях

спокойно и ние ще имаме хлорохин,казаха че имаме 35 или 350 000 дози не запомних точно и ресурс да почнем да си произвеждаме

Имаме аналгин хинин. Не знам него дали няма да го пробват, но сега водят преговори за доставка на хлорохин или за доставка на необходимите вещества за производството му.

# 6 697
Прегледах набързо обявите за маски в Базар-а и държа да отбележа нещо, което ми се струва важно.. това което пази не е нито кройката, нито шарката, а материята от която е изработена маската. Спрете да купувате боклуците, които женици с шевни машини и купища свободно време бълват в промишлени количества. Освен за моден аксесоар, и то не много успешен, не стават за нищо друго..

# 6 698
Това с пунктовете някак не мога да си го представя. Като знам около големите градове колко хора живеят по селата, а работят в града и се водят с постоянен (сигурно и настоящ) адрес в града...

# 6 699
Относно https://www.worldometers.info/coronavirus/

Не знам дали следите статистиките с оглед на %, но ми прави впечатление, че броят на критичните случаи пада като % поради факта, че се откриват все повече и повече болни.

Според мен наистина вируса е адски заразен, но не толкова смъртоносен.

В един клип, който бях споделил - интервю на германски учен/лекар - човека казва много правилно нещо: Статистиките са такива, каквито искате да бъдат - ако тествате само хора, стигнали до болницата, то неминуемо % тежко болни и умрели ще е висок. Ако тествате всички, ще откриете много болни, но без симптоми, което пък ще покаже колко малко всъщност са тежко болните и умрелите.

# 6 700
Хора, хайде стига с конспирации по отношение на Германия!

Имат много добро здравеопазване, топ лекари, имат ужасно много интензивни легла , заразените им са в по-младите възрастови групи и отдавна тестват на широка база. Да в Испания има много смъртни случаи, което означава, че реалният брой заразени е много по-голям!
И да, германците тестват лекарства, както и всички други. Не се крият и отдавна е известно какво ползват. Още сутринта написах, че в момента текат над 50 клинични изпитвания на лекарства.
Призовавам и да се спре с тия бомбастични изказвания „ Япония откри лекарство”, „ Китай откри лекарство”. Не става така! Като има нещо надеждно, ще се разбере.

# 6 701
  • София
Има нещо гнило в Германия...

А добър ден. 😂 И паника няма, даже се хилят като че ли е весело. Но пък всички си седнаха на задниците.
Хензел и Гретел доста рисковано и подло играят тогава...
Ако ги хванат, Хитлер би изглеждал почти симпатичен човечец.

# 6 702
От областен град до близко село може ли? Не разбрах
И мен точно това живо ме интересува. Ние сме в областен град, а родителите ни са на село. Смятах утре да ги посетя да им отнеса провизии. Ние спазваме дистанция с тях от около 10 метра.

За сега нямало проблем , ние това питахме познат ,при промяна ще ни информира,  ако искате ще пиша

# 6 703
Гешев бил подкрепял мерките. Ма не разбирам защо този човек се изказва бе?? Кой го пита него какво подкрепя и защо го пита него точно???!!!!

Защото е Главен Прокурор на Държавата.

# 6 704
Хахаха, ей това е - Цветанка Ризова току-що определи като с диагноза тези, които се влюбват в хората, които ни съобщават лошите новини. Официално е разпозната клиниката значи. Знаех си, че вирусът е много по-опасен, отколкото повечето осъзнават.

Общи условия

Активация на акаунт