COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 465
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 795
  • Другата България
Много е рисково това тестване в  "Рамус" според мен. Отишлите да се изследват там очевидно не са тежко болни и, дори да са заразени, няма да получат нещо различно от симптоматично лечение. Като в същото време многократно се увеличава вероятността човек, ако е здрав, да се зарази чакайки.
Напълно вярно.
Замислете се преди да си платите доброволно за заразяване, дори и то да е хипотетично и евентуално.

# 6 796
  • Bulgaria
Едната пациентка, придружителка на лекарката, присъствала на конгреси в Испания и Англия, е дала вече две отрицателни проби, с което това е първият излекуван случай на територията на страната.

12 дена след обявавянето на първите заразени. Респект!

На колко години е тази жена, спомена ли се?

# 6 797
Ако не сработят тези мерки, ще затегнат още повече

# 6 798
Разходките би трябвало да са забранени. Освен ако извеждаш домашен любимец.

Откъде-накъде? Животните могат да се порадват на слънцето, а децата - не. Правилата трябва да важат за всички.

Животните не бива да серат вкъщи, децата бива 👍🙄

Абе в крайна сметка толкова хора ги мързи и гледат да се скатаят от работа - сега имат чудесната възможност.

# 6 799
Точно това се надявах да не направят.
ММ работи в Казанлък и още се води на адресна регистрация там. Аз работя в Стара Загора и съм си от града. Всяка вечер ММ се прибира в Стара Загора и сутрин си пътува до Казанлък за работа. И сега ако сложат КПП какво правим? Ще трябва ли да си смени адресната регистрация да е в Ст. Загора, за да го пуснат обратно след работа?
През контролно-пропусквателните пунктове ще се пропуска преминаването на лица в случай на неотложно пътуване обусловено от доказана потребност от трудово естество, завръщане на настоящ адрес, дом или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, документ за самоличност. Всичко това ще бъде регулирано от МВР.Повече виж тук
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/pytuvane-do-oblastnite-gra … klaraciia-2217878
или следи  LEX. BG

# 6 800
Хора, колкото повече затягат мерките, в квартала в който живея във Варна все повече хората се "разпищолват", днес до обед беше тихо, но следобед квартала се оживи, младежи играят, събират се на групички на едната площадка. Ходят да си купуват семки и ядки, ядат ги по улицата с неизмити ръце и плюят шлюпки. Само един от тях беше с маска и ръкавици. Хората се разщъкаха, колите вървят насам натам. И това точно като обявиха по строгите мерки, та не знам, не я виждам тая работа с мерките да проработи, ако оставим всичко на хорското самосъзнание и отговорност.

# 6 801
Срам ме е от депутатите ни, всички. Някои все още са им избори в главите и как да яхнат ситуацията.

# 6 802
Тази жена в какво състояние е била, тежко или с леки симптоми?

# 6 803
В паркчето до нас имаше доста хора, но то е с много пейки разхвърляни на разстояние, така че с изключение на 1-2 места, си бяха само по двама души, имаше и някои дето сами си четяха...еми, то пък всеки си преценява...

# 6 804
Цитат
Тези мерки са идиотски и са обречени на провал. Дори да включат голямо количество военни и полицаи, помислете какви ще са резултатите - тълпа полицаи се сбива с тълпа роми - един да е заразен, това означава, че всички ще се заразят. "Страхотен" резултат!

Пример от Нидерландия -
"Имам корона вирус и сега ще ви го предам", каза мъж в Холандия, кашляйки срещу двама полицаи в лицето. Длъжностните лица искали да контролират мъжа, защото карал колата си твърде бързо и нарушавал правилата.
Заради тази атака с кашлица той вече е осъден на десет седмици затвор. Съдия го призна за виновен в заплахи за смърт или сериозно насилие в Хага.
Съдията също искаше да изпрати сигнал със съдебното решение. Особено „осъдително“ при настоящата криза е, че мъжът е искал да зарази спешните служби. "В момента нашите помощници заслужават нашата защита", според съдията.
23-годишният осъден не е бил заразен с корона вируса.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 18:42 от bubanka

# 6 805
То хубаво, че всеки си преценява, ама сегашното положение не касае само преценяващия и неговото здраве, а и на всички останали. Що за безхаберие?!?

# 6 806
Извинявам се за въпроса,но много писано,а нещо не разбрах от ТВ.Разходките забраняват ли ги?Майка ми е със заболяване за което движението е важно-това в апартамента не го броят и до сега съм излизала само за 20 мин на ден да я разходя по улицата до тях без да се доближаваме до хора.Извеждам я аз тъй като сама не може да върви навън-това забранява ли се?

# 6 807
  • София
Преди известно време беше пуснат линк за заболелите в България по дни.
Моля да го пусне някой.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 18:42 от bubanka

# 6 808
ДО 30 март подготвят петстотин легла в арена армеец, щом го съобщават, вероятно ще има сериозно покачване на случаите още днес или близките дни:
https://dnes.dir.bg/politika/sutreshen-koridor-za-vazrastni-v-ma … rizona-do-30-mart
Казаха, че са само за хора под карантина. Няма как в тези условия да лекуват.

# 6 809
  • София
129 потвърдени случая, от които 3ма починали е статистиката до тук за България.

Ползвам цитата, за да попитам има ли някъде информация колко от тези 129 случая са само преносители на заразата?Колко от тях са в леко състояние, колко в по-тежко и колко са в трагично тежко състояние?
Вчера чух, че измежду заразените има 10 деца без симптоми, те само преносители ли са или какво?
Също така кой от 3-мата починали е починал от Корона вирус?А не в следствие на сърдечна операция или инсулт.
Сега виждам, че имаме една излекувана, добре..А със скучаещата медицинска сестра от Габрово какво става?Предполагам, че продължава да скучае и най-вероятно е забравила, че са я писали болна от корона вирус, дано поне щаба не я е забравил и да я пише като 2-рата излекувана.

Щабът помисли ли за здравето на хората когато ги набутаха в “Битката” при Кауфланд, Метро, Фантастико и т.н. развъдници на вируса след като обявиха извънредно положение?! Има ли някой от участващите в тези битки, който си мисли, че не е заразен?
Сега седнали сульо и пульо да ми размахват пръст, че видиш ли ние не сме били достатъчно дисциплинирани!?
Сега да стоим на 2 метра разстояние, а когато създадоха суматохата нямаше проблем хората да са един връз друг...
И после излизаме с лозунги-вижте ги китайците, страхотни са...перфектните роботи!А италианците, хак им е на тия разпустиняци...

Това, което се случва в момента е пълен Абсурд!!!А в какво е на път да се превърне цялата тази манипулация не ми се и мисли....На къде повече ще ни затягат като ние след 2 седмици ще сме пълен аут!И най-вече на какво основание!?!
Изобщо не ми пишете за опасния вирус, който не е вирус, не е и грип..Аз самата виждам, че става въпрос за нещо много по-опасно от заразата!

За протокола...Чета темата от първата и част.Имам възрастни роднини.И не, не съм притеснена нито за тяхното здраве, нито за собственото си.Живея в къща, та също така не съм притеснена и за излизането.Притеснена съм за това, което идва след като “преборим” този общ враг...

Общи условия

Активация на акаунт