COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 900
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 065
  • Пеликания
Брат ми живее в Германия и единствено каквото са направили за тях е да им намалят работата, но продължават да ходят. Една седмица работи, една не. И съответно по малко пари, държавата с нищо няма да им помогне.

# 7 066
  • София - Рим и обратно

Така. А същите тези хора, ако се заразят от грип, пневмония и т.н.? Какво, не е ли същото? Кой досега се загрижи за тия хора?
Продължавайте да се кефите на експертиментите, които си правят с всички нас.
Всъщност заразените с грип са много повече, както и са много повече случаите на пневмонии причинени от грипа.Лошото е че повечето са вторични бактериални, и някои от тях се нуждаят от атктивно вливане на антибиотици. Но в случая няма как да стане поради ред причини.Първо - връзката с ЛЛ при подобни случаи се осъществява по телефона.Второ - необходима е диагностика, скенер и най важното - посевка антибиограма.Това са все неща които към момента теоретично няма как да се получат.
Именно! В момента всичко е блокирано и човек (дори без хронични болести) се моли да не настине, че няма как и на лекар да иде! А представи си човек със заболяване или възрастен човек, почувствал се зле! Ще кюта докато може и ще пукне вкъщи. Всеки ще си мисли- абе ще ми мине, няма да звъня сега да ми идват със скафандрите...

# 7 067
  • София
И пак да питам. Има ли някой идея как да се организира грижа за самотни, възрастни, болни хора, живеещи в села, без магазини, и с малко жители.
Ето линк, ако не е пуснат вече...

# 7 068
  • София
Само да ви светна, че сега никой няма време в болниците да се занимава с възрастните и болните, за които уж много сте се загрижили. Стоят си вкъщи и треперят да не се влошат, защото няма кой да им обърне внимание! Имам възрастни роднини, които се заточиха в къщата си в планината и сега дори аз няма да мога да отида им занеса храна и лекарства, а те няма къде да отидат в безумните часове на пазар. Единият е със сложна оперирана язва. Благодари се, че са го оперирали преди да избухне тая истерия. Че сега по спешност, най-многп да го уморят и да го обяват за “поредната жертва на ковид 19!!!”
Възрастните могат да пазаруват, когато си поискат. Само за протокола. И всеки може да им помогне, положението е извънредно, не военно. И в момента на Витошка има групички, които запиват и се хилят. Така не може да стане, мисля, е ясно. Всеки от нас е съвестен, но някои не са. За жалост в такива времена всички падаме в жертва на най-лошото сред нас.

# 7 069
Това, което някои хора определят като "мрънкане" е опит да ви накарам да се замислите по-логично дали няма и други цели зад привидната загриженост за същите тези пенсионери, които са обречени на глад и мизерия с пенсии от по 100 евро. Ама като гледам няма смисъл, Кафе с мед е права,  мерките се приемат безропотно без никаква критичност .

А относно рестрикциите  - нелогични са, именно защото за върастните такива лиспват! А уж те бяха недисциплинирните. Ако имаше наистина разделение - младите до 14:00 примерно , възрастните след 14:00 , щях да намеря някакъв смисъл. Сега само стесняваме диапазона на пазар на по-младите ,което ще доведе до по-голяма струпване на хора, тъй като единственият вариант да излезеш общо взето остава за пазар. Ние вместо да разредим  концентрацията на хора на едно място, правим обратното и я увеличаваме. Същото е и с парковете- намалява се свободното пространство за движение и ще се скупчваме по тротоарите и между блоковете.

# 7 070
В момента не се отказва помощ на хора в нужда! Казвам ти го от първа линия, защото днес мои близък бе приет в болница.

# 7 071
Нека си ходят по-рано възрастните хора, дано се вслушат. Хем ще е току-що отворил и дезинфекциран магазина, хем няма да са се изчерпали промоционалните стоки, хем няма да сме покрай тях И ние.

# 7 072
Има ли някъде данни за смъртността в Италия 2018та и 2019та февруари и март? Разбито по възраст, разбира се. И да сравним с последните месеци.
Това ми се вижда единственият смислен начин да разберем доколко е страшно положението там в действителност. Всичко останало са спекулации.

# 7 073
Има ли някъде данни за смъртността в Италия 2018та и 2019та февруари и март? Разбито по възраст, разбира се. И да сравним с последните месеци.
Това ми се вижда единственият смислен начин да разберем доколко е страшно положението там в действителност. Всичко останало са спекулации.
Средно по 53 хил. души умират на месец в Италия.

# 7 074
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Цитат
Значи в крайна сметка ще излезне вярно това, че в Германия, ако почине човек, който има и придружаващи заболявания, не го пишат жертва на коронавирус.
Естествено, че е вярно.
Оттук нататък не се чудете защо на някой умрял от рак и излязъл носител на корона вирус (посмъртно) се води умрял от вируса. Не от рак! Недоумявам как е възможно да има толкова много овце! Имам чувството, че на всички са им били една инжекция за промивка на мозъка и на много малко хора не действа...
то от това отчитане се появяват и такива разлики.
никак не ми се вярва, че всички възрастни от Италия са починали от короната.  май ги отчитат "починал по време на пандемията". Smiley

До сряда починалите - 73% от починалите имат поне  по две други заболявания. Въпроса е щяха ли да починат сега, ако го нямаше вируса, аз лично не мисля.
разбира се, че ако има 1-2 заболявания (вкл. короната) може да починеш от трето.
отделно от това - ако болен от грип или двустранна пневмония има и заболяване от короната от кое е по-вероятно да почине ?  - смъртните случаи от другите болести са по -голям % от короната. логиката насочва, че по-вероятно е да си починал от другите болести.

# 7 075
Много хора, които тук се обаждат, как им взимали свободата. Вие един клип от Китай видяхте ли? Един клип от Иран видяхте ли? Един клип в Италия видяхте ли?
Вместо да мислите, как го правят с друга цел, помислете че тези действия са за нас. Нашата здравна система няма да издържи изобщо на напъна. Това ли искате?

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 21:22 от Не се сърди, човече

# 7 076
По въпроса за масовото тестване в Германия:
Статия от Файнейшъл Таймс.
Според президентъ на Института Робърт Кох, немските лаборатории правят по 160 000 тестове седмично- което е повече от всички тестове като цяло, които са направени в някой Европейски държави от започване на кризата.
"
   Please use the sharing tools found via the share button at the top or side of articles. Copying articles to share with others is a breach of FT.com T&Cs and Copyright Policy. Email licensing@ft.com to buy additional rights. Subscribers may share up to 10 or 20 articles per month using the gift article service. More information can be found at https://www.ft.com/tour.
   https://www.ft.com/content/c0755b30-69bb-11ea-800d-da70cff6e4d3

According to Lothar Wieler, the president of the Robert Koch Institute, German laboratories are now conducting about 160,000 coronavirus tests every week — more than some European countries have carried out in total since the crisis started."

https://www.ft.com/content/c0755b30-69bb-11ea-800d-da70cff6e4d3

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 21:33 от rosss

# 7 077
  • BG
Няма нищо неясно-мерките са за възрастните такива, че се разчита на тяхното самосъзнание, ако то не се прояви, след 2-3 дена ще има забрани и за тях. Пенсионерите пазаруват предимно сутрин, точно в този часови диапазон, после им почват сериалите, предаванията ит.н.

# 7 078
Скрит текст:
Средно по 53 хил. души умират на месец в Италия.
А в момента?

# 7 079
Не разбирам защо се спори тук.
1. 60+ години: могат да пазаруват целодневно, но е препоръчително между 8:30 и 10:30.
2. 60- години: нямат право да пазаруват от 8:30 до 10:30. Целта е активните граждани, за които е по-голяма вероятността да са носители на заразата, да не се смесват с по-възрастното население, като опит именно да се предпазят възрастните.
3. За да е ефективна тази мярка, трябва всички да си стоим по къщите и на работните места и да пазаруваме в определеното време.

Кое не разбрахте и кое не одобрявате? Нали искаме мерки? Нали не искаме ужасяващите цифри от Ухан и Италия? Съобразете се с препоръките на щаба и стига сте критикували. Моля! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт