COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 010
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 035
Някой друг освен "Кафе с мед" да се замисля , не е ли абсурдно , при положение че се опитваме уж да пазим възрастните, за тях да няма рестрикции, а да въвеждаме рестрикции за активните хора ( визирам забраната за пазаруване от 8:30 до 10:30 ) ?

# 7 036
Цитат
Значи в крайна сметка ще излезне вярно това, че в Германия, ако почине човек, който има и придружаващи заболявания, не го пишат жертва на коронавирус.
Естествено, че е вярно.
Оттук нататък не се чудете защо на някой умрял от рак и излязъл носител на корона вирус (посмъртно) се води умрял от вируса. Не от рак! Недоумявам как е възможно да има толкова много овце! Имам чувството, че на всички са им били една инжекция за промивка на мозъка и на много малко хора не действа...
то от това отчитане се появяват и такива разлики.
никак не ми се вярва, че всички възрастни от Италия са починали от короната.  май ги отчитат "починал по време на пандемията". Smiley

До сряда починалите - 73% от починалите имат поне  по две други заболявания. Въпроса е щяха ли да починат сега, ако го нямаше вируса, аз лично не мисля.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 20:47 от stasha_s

# 7 037
  • тук и там
Ей сега по белгийската телевизия,даваха репортаж от Хонконг-хората под карантина са със електронни гривни,които показват местоположението им.

# 7 038
Някой друг освен "Кафе с мед" да се замисля , не е ли абсурдно , при положение че се опитваме уж да пазим възрастните, за тях да няма рестрикции, а да въвеждаме рестрикции за активните хора ( визирам забраната за пазаруване от 8:30 до 10:30 ) ?
Ето, че и за тях има и то повече рестрикции - те не могат да пазаруват след 10,30.

# 7 039

Явно разчитат, че като им е осигурен коридор, след този час ще се самоизолират доброволно в името на собственото им здраве.
Дали така ще стане, предстои да видим.

# 7 040

Иване,  ще ходиш след това, възрастните няма да могат да седнат и в парка. А това им е живота на повече от тях. Стига мрънкане.

# 7 041
Ето, че и за тях има рестрикции - те не могат да пазаруват след 10,30.
Могат. Ние не можем преди това.

# 7 042
Германия е една от малкото държави, която тества масово - по 160 000 теста на седмица!
В Италия се тестват само вече тежките случаи , стигнали до болници.
И в Холандия , и в САЩ е така .- имаш ли симптоми, докато можеш се лекуваш вкъщи и никой не те тества.
Усложни ли се и влезне ли се в болница, тогава минаваш в бройките на потвърдените.
Докато в Германия си тестват всичко живо

# 7 043

И аз това си го помислих щом го обявиха. Значи ние не можем да пазаруваме от 8.30 до 10.30, а тези над 60 г могат и в този интервал, както и извън него. Това е безумен текст, и този който го е формулирал така изобщо мисъл вложил ли е? Най-много това да доведе до километрични опашки пред магазините след 10.30 ч. щото тогава ще се бутат и млади и стари.

# 7 044
Не знам какво се възхищавате на господата, които гледаме по няколко пъти на ден и на мерките им. Не разбирам нито тях, нито вас. Към днешна дата болниците са пълни с "късметлии", болни с други заболявания. В спешните центрове не приемат хора, оказва им се помощ на място, у дома, колкото - толкова. И какво правят: не помагат на болните днес, за да може утре да кажат колко малко починали има от проклетия вирус. Сигурно трябва да се радвам, че днес съм здрава и че ако се разболея утре от COVID-19, ще има място за мен, мястото на болния днес.
В Арена Армеец ще настаняват болни и контактни, ми, те контактните може да не са болни или да заразят и тях. Аз в болница/ палатка не стъпвам, докато не докажат че съм болна от COVID-19, докато си седя у дома.
Имаш ли с какво да подкрепиш тези твърдения? Ако наистина има хора в спешно състояние, на които е отказан прием, щеше да се чуе мисля.
Само ми е интересно какво печелите с това обръщане срещу мерките? Толкова ли наистина не ги очаквахте, не виждате ли какво става в цяла Европа, в целия свят? Или си мислите, че България е някакъв остров, на който вирусът няма да стъпи? Наистина ли не разбирате какво се случва в цял свят?
Всички се притесняваме за това, което ще дойде след вирусът. Финансовата криза ще е жестока, може би досега не е имало толкова жестока. И все пак, тя ще е налице и без мерките. Но тогава жертвите ще са много повече. В момента се опитват да спасят колкото се може повече. Да, ужасно е, че отхвърлиха мерките за кредитите. Да това ще задълбочи нещата много повече за голяма част от нас. Но поне ще са живи повече хора. Нима това е без значение?

# 7 045
Ето, че и за тях има и то повече рестрикции - те не могат да пазаруват след 10,30.

Точно това е смешното на закона или поне аз го виждам така. В новият закон пише - хората под 60 години НЕ могат да пазаруват от 8,30 до 10,30, но за хората НАД 60 години не е сложена забрана за след 10,30 да пазаруват. Тоест накракто - възрастните хора/над 60 години/ могат да пазаруват когато си искат просто препоръчителното време е споменатото такова. Grinning

# 7 046
Попаднах на това във Фейса - Тераса-протест
"Тази вечер в 21.30 часа да излезем на терасите със свирки и капаците на тенджерите, за да покажем несъгласието си с липсата на всякакви социални мерки в гласувания днес Закон за извънредното положение и срещу възможността за въвеждане на военно положение, без гласуване от Народното събрание само по преценка на Министерски съвет!"
https://web.facebook.com/events/203101017691666/
https://web.facebook.com/%D0%A0%D0%B0%D0%B7%D1%83%D0%BC%D0%BD%D0 … EdayhEjoykQ6ghrb_

# 7 047
Абе какво толкова сте се притеснили за тези магазини. Не виждате ли с каква скорост въвеждат мерки? Все едно тази ще е последната и край! няма повече.
Нали като видят, че възрастните продължават да скиторят през деня, веднага ще добавят нови рестрикции.

# 7 048
И пак да питам. Има ли някой идея как да се организира грижа за самотни, възрастни, болни хора, живеещи в села, без магазини, и с малко жители.

Ами и както през другото време, те цяла година си живеят така. За роднините предполагам кметските наместници ще дават бележки.

# 7 049
  • София - Рим и обратно
Само да ви светна, че сега никой няма време в болниците да се занимава с възрастните и болните, за които уж много сте се загрижили. Стоят си вкъщи и треперят да не се влошат, защото няма кой да им обърне внимание! Имам възрастни роднини, които се заточиха в къщата си в планината и сега дори аз няма да мога да отида им занеса храна и лекарства, а те няма къде да отидат в безумните часове на пазар. Единият е със сложна оперирана язва. Благодари се, че са го оперирали преди да избухне тая истерия. Че сега по спешност, най-многп да го уморят и да го обяват за “поредната жертва на ковид 19!!!”

Общи условия

Активация на акаунт