COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 978 977
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 915
Може ли да ми изтълкувате сега решението за слагане на кпп-та...? Свекърите ми се бяха изолирали на вилата, но трябва да се приберат в София и се чудят утре дали ще ги пуснат......

През контролно-пропускателните пунктове ще се пропуска преминаването на лица в случаи на неотложно пътуване, обосновано от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини, завръщане в собствения настоящ адрес, дом или постоянен адрес.

# 6 916
Италия 47 021 заразени
4032 починали до днес.
+5986 нови болни
627 починали
Ужасно е, хора!

# 6 917
  • тук-там
Скрит текст:
Скрит текст:

Могат! И 1000 могат, и 10 000. Но нали се сещаш, че следващата стъпка е да допускат само работници от сенситив производството... Или не?
Ми, ако хората не започнат да следват указанията и изпуснем нещата като Италия и Испания - да, определено. Преди малко затвориха Ню Йорк. Абсолютна забрана за излизане за ВСИЧКИ, освен за хората със спешни професии и доставки на храни.

Ама аз съм за! Нека! Не съм си виждала внучето от 1 месец. И сигурно още 3 няма да го видя. Реве ми се и си рева....Ама в къщи! Да се свършва по-бързо...

# 6 918
В момента един професор дава статистики по тв.
В Китай средната възраст на заразените била 46 години, а в Италия 63 години.
Средната възраст при смъртността е 80 години, като само 0,3% без придружаващи заболявания, 25% с по две, 25% с по три.
Утежняващ фактор за жертвите е не само напредналата възраст, но най-вече придружаващите сериозни заболявания.
Един журналист пита за разликата с Германия. Отговорът е, че всички починали с коронавирус в Италия се отчитат като жертви, не се записват като починали от съпътстващите им заболявания, които може и да са били по-сериозни в конкретния случай и решаващи за настъпилата смърт.

В провинцията на Лоди (първото огнище) продължават да намаляват случаите. Поне това.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 19:36 от Barbabeau

# 6 919
Дано лекарите издържат, дано се намери лекарство, което да действа!
Бог да им е на помощ в Италия....На всички нас!

# 6 920
Имаше една хубава картинка..не е лошо да я разгледаш.
Показано бе как двама да се спрат...с колко падат заразените.
Ето ги различните модели на развитието на епидемията според мерките, които се прилагат.
https://www.washingtonpost.com/graphics/2020/world/corona-simula … epage%2Fstory-ans

# 6 921
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/golemite-dariteli-na-pirog … i-telenor-2217889

Пеевски дари на единствената спешна болница в страната 11 респираторни апарата, 1000 предпазни костюма и финансови средства за близо 500 хил. лв.

200 хил.лева е дарението от "Теленор" за нуждите на лечебното заведение, а "Уникредит Булбанк" предостави 100 хил. лв.

Дарение на същата стойност връчи и фондация "Америка за България".

Сред другите дарители е и лидерът на "Воля" Веселин Марешки, предоставил 30 000 лв.

# 6 922
Кой да знае, че ще минем през тия времена. Ситуацията е сериозна, баланс дано има в мерките, в смисъл да не се стига до крайности. Вселената да ни пази. И дано не е било напразно, поне по добри да станем, въпреки че такива неща назад в историята, са все за лошо.

# 6 923
  • София - Рим и обратно
Надявам се са доволни повечето параноици в темата и извън нея...

# 6 924
Може ли да ми изтълкувате сега решението за слагане на кпп-та...? Свекърите ми се бяха изолирали на вилата, но трябва да се приберат в София и се чудят утре дали ще ги пуснат......

Ако по ЛК се водят в София...ще могат да влязат.

Надявам се са доволни повечето параноици в темата и извън нея...

Доволна сэм аз.

# 6 925
  • София
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/golemite-dariteli-na-pirog … i-telenor-2217889

Пеевски дари на единствената спешна болница в страната 11 респираторни апарата, 1000 предпазни костюма и финансови средства за близо 500 хил. лв.

200 хил.лева е дарението от "Теленор" за нуждите на лечебното заведение, а "Уникредит Булбанк" предостави 100 хил. лв.

Дарение на същата стойност връчи и фондация "Америка за България".

Сред другите дарители е и лидерът на "Воля" Веселин Марешки, предоставил 30 000 лв.

Мисля, че единствено "Пирогов" заслужава дарения, защото всички тежки случаи, имащи нужда от болнично лечение са там. Останалите болници се ползват като хотелска база и само трошат пари за лица, които могат да си лежат и у дома.

# 6 926
Обаче от Рим на юг нещата не са толкова зле....аз очаквам и тук да е така...
Дано, Брадли.

# 6 927
А с 2-ра градска какво стана?

# 6 928
Не знам какво се възхищавате на господата, които гледаме по няколко пъти на ден и на мерките им. Не разбирам нито тях, нито вас. Към днешна дата болниците са пълни с "късметлии", болни с други заболявания. В спешните центрове не приемат хора, оказва им се помощ на място, у дома, колкото - толкова. И какво правят: не помагат на болните днес, за да може утре да кажат колко малко починали има от проклетия вирус. Сигурно трябва да се радвам, че днес съм здрава и че ако се разболея утре от COVID-19, ще има място за мен, мястото на болния днес.
В Арена Армеец ще настаняват болни и контактни, ми, те контактните може да не са болни или да заразят и тях. Аз в болница/ палатка не стъпвам, докато не докажат че съм болна от COVID-19, докато си седя у дома.

# 6 929
  • MI
Италия е по,-зле от Китай само ако приемем че китайците са давали реални данни. Wink Пак ще кажа, колкото навремето казаха за Чернобил, толкова и китайците се славят с прозрачната си и безпристрастна информация. Т.е. не се успокоявайте че нали такова италианците не се справят, ама ние ще сме по-добре. Достатъчно е да видите как се развива в Испания и Франция за да направите бързи сметки.

Общи условия

Активация на акаунт