COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 261
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 020
Спрете с това, че затягат мерките щото 'Ганю' е такъв и онакъв, ми в цяла Европа е така, включително в организирана Германия, Австрия ...
Мен ме съмнява и че маските от чаршаф по 3 лв. действат, да не се окаже че сума ти народ се подвежда с фалшиво усещане за сигурност....

# 7 021
  • Буркина Фасо
За тези които сте от Варна знаете ли, Тополи, Галата, Боровец и други подобни извън Варна ли се считат, относно последните ограничения които налагат....
ориентирай се по bgtoll.

# 7 022
А не мислите ли, че контролните пунктове ще са на границата между отделните области. Днес минах през такова място следобяд и вече имаше кола на жандармерията.

# 7 023

И при нас има, Шумен. Частният бизнес отново застава зад хората.

# 7 024
  • гр.София
И според мен хората не са толкова безотговорни. Очевадно е, че почти не се движат хора по улиците. Движението в нашия квартал в София е минимално. Естествено, че има хора, които са тръгнали или се връщат от магазина, но няма как да е иначе...но масово се спазва забраната за излизане

# 7 025
Работодателите ще могат да предоставят само платен годишен отпуск на работниците или служителите си, без тяхно съгласие, решиха депутатите по време на окончателното гласува на закона за извънредното положение.
хубаво го прочети и цитирай/допълни.
Това и аз не го разбрах. Може ли малко разяснения

# 7 026
За тези които сте от Варна знаете ли, Тополи, Галата, Боровец и други подобни извън Варна ли се считат, относно последните ограничения които налагат....

Мъжът ми работи в Тополи, организира се издаване на служебни бележки.За Галата, едва ли, все пак е :квартал

# 7 027
  • Варна
ориентирай се по bgtoll.

И аз това бих казала.
Скрит текст:
Галата е квартал, Боровец - вилна зона.
Тополи е село, но направиха компромис за винетките и картите на учениците, та се надявам да няма проблем и сега. Та всички от Тополи работят в града. Както и от куп села наоколо.
Ще си вземат по една служебна бележка и като нямат проблем с адресната ретистрация, няма да има драми.
Тази мярка може да накара доста хора най-после да заживеят у дома и официално.

# 7 028

Парите, които ЕС отпусна на България за справяне с кризата към кои сектори се пренасочиха? Не трябва ли точно с тях да снабдят болниците и лекарите, защото това е най-важно на първо време. 5 милиарда също сме назад от излишък към дефицит, а пък хората събират пари да даряват на лекарите .... не ми се струва нормално това.

# 7 029
  • София
Като Раптор мисля беше, който написа, че може да изкара до 6 месеца така. Води се примерно в престой или отпуск, но неплатен.
  Всъщност мога много повече, освен ако не стане нещо с парите  ... в последните месеци нещо ме притесняваше и се самовъзпрях да вкарвам пари в имот. Добре че имах кофти предчувствия и предпочетох да запазя парите си. Нямам и кредити.
 Друг е въпроса, че поради естеството на работата ми шанса да остана без нея клони към нула.
 Аз и в момента пиша тук отвреме навреме през останалото време си работя нещата и работата върви, в смисъл не съм в отпуск.

А за тия с кредити- вижте банките не искат да ви вземат имотите- няма да има на кой да ги продадат. Без правителството да ги кара, ще ви дадат отсрочки. Те имат интерес да продължите да им плащате. Не се притеснявайте за това!

Аз доколкото разбрах, в Арената ще се настаняват леките случаи на заболели.
В такава обстановка поне без паравани, ситуацията ще  е обмен на още 10-15 вируса и един куп бактериални инфекции ...

Относно това как броят в Германия- ами ако някой има терминална фаза на рак и умре заразен с коронавирус, пък даже и от пневмония, то той е умрял от рак- много от болните от рак умират по този начин.
 Жената починала от инсулт в крайна сметка си казаха от Пирогов- тя е починала в резултат на инсулта. Хората с тежък инсулт много често умират от пневмония ... когато една близка почина след 15 дена в болница, докторите си бяха откровени още в първите дни след инсулта- до 10 дни ще развие пневмония и ще умре ... кофти но такъв е живота ...

# 7 030
  • София - Рим и обратно
Бонго, отчитат ги “жертви на ковид”. Скоро всички смъртни случаи ще бъдат включвани в тая статистика. А ние ще си стоим дОма и ще траем послушно.

# 7 031
Пазим възрастните хора, променяме и техния начин на живот, за да ги спасим. Дано това не се окаже по-опасно за тях, особено за тези, които са сами. Видяхме, че това е решението на този етап и подкрепям мерките, но съм и бясна, защото ограничения можеха да се вземат доста по-рано, най-малко със спиране на полети, снабдяване с консумативи и обръщане на повече внимание на “проблема” в Китай, а не да ни казват “ just the flu” и да не съобщават нищо за положението в Китай ( 20-30 сек в края на новините).

# 7 032
Полевите болници са много по-добро решение от домашното лечение на леките случаи. Първо, ще са по-добре изолирани пациентите, отколкото вкъщи, където общуват и с други членове, а те от своя страна с външния свят. И второ, дали ще са палатки, арени, хамбари - няма значение. Важното е, че ще бъдат под лекарско наблюдение и поне прегледи, а и може би изследвания на кръвта ще се правят, които също могат да бъдат индикатор за настъпващи усложнения. Нали това искахме? Не ни искат "здрави" в болниците, ако се влошим вкъщи може пък да не отидем на време.

Освен това хич не изглежда зле Арената. От Китай и Италия съм виждала снимки и на по-неугледни помещения. Тия русенски легла ме изненадаха, засмях се даже, но определено са по-добър вариант от походните.

# 7 033
Леглата с пружини не са лоши, но нямат прекаран ток, ако се наложи да се обдишват.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 21:14 от Не се сърди, човече

# 7 034
И пак да питам. Има ли някой идея как да се организира грижа за самотни, възрастни, болни хора, живеещи в села, без магазини, и с малко жители.

Общи условия

Активация на акаунт