COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 307
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 005
  • Пловдив
Добре, де...как успяват да диагностицират толкоз народ в Италия?

# 7 006
  • София

Много епархии (Пловдивска. Неврокопска и други) имат служби във Фейсбук. Различни страници, като Православие пускат общи молитви. Всяка вечер в 21 е общата молитва.

Помолете се! Аз ще го направя!
Моля се на Господ всеки ден от извънредното положение. Няма друг, който да ни спаси.
Положението става апокалиптично плашещо, зловещо.

# 7 007
  • Пловдив
Някой няма ли да дари нещо за някоя болница в дълбоката провинция? И там жевеят хора, които ще имат нужда от лечение.
И не проумявам все още как е възможно в Ст. Загора да правят толкова малко тестове. За Пловдив се писа, че тест се прави само ако си хоспитализиран. Нищо де, още някой и друг лекар да се зарази, пък може и да им уврат мозъците, че не може в толкова голям град да няма лаборатория.

С тестове, а не с брифинг по 5 пъти на ден. Нашите си чешат ушите и се молят Господ и слънцето да ни помогнат.

# 7 008
Вярно ли се позволява излизането без причина?! Я пак!

Не е препоръчително. Но не е забранено.

Скоро ще е и ЗАБРАНЕНО.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 20:22 от bubanka

# 7 009
На мен също това ми е чудно. И също така дали тестват контактните лица без симптоми? Ако е така, е нормално да има ръст всеки ден съответен на болните от предния ден-два, вярвам, че пикът е дошъл и ще започне да спада от другата седмица.

# 7 010
А тези бързи тестове не обмислят ли все пак да ги вкарат, за да се разбере поне колко човека са го изкарали?

# 7 011
На основателните въпроси "има ли оздравял в България", изневиделица се оказа, че лекарката обикаляла по симпозиуми, имала придружаваща, която видите ли била вече с два отрицателни теста. Нещо много ни будалкат. Аз за втора заразена не чух, а вие ?
Ние чухме, даже беше с пневмония.
Придружителката на лакарката-доцентка е дала две отрицателни проби  - т.е здрава е и ще бъде изписана ...това не чухте и не разбрахте ли ?

# 7 012
Недоумявам, какво става, защо толкова многократно се увеличха случаите, статистиките надминават и най-страшните кошмари? Sad 
На 18.3 обявиха, че случаите станаха 200 000 и нещо, а днес, едва 2 дена по-късно, към момента са 267,157. За няма и 5 дена ще станат +100 000. Нещо тотално Европа и не само, изпуснахме нещата.
Дано България е взела сравнително навреме мерки, но съдейки по поведението на многото безотговорни хора, срещу простотията всички сме безсилни. Вече нямам сили да следя темата, нямам психическата устойчивост да следя актуализациите, а в същото време,  мислите ми са все за това и не мога дори пълноценно да се порадвам на най-ценното, времето със семейството Sad
Някъде четох, че се очаква пикът в Италия да не е в следващите 2-3 дни, а след около 10, дано това не е истина, моля се!

# 7 013
Скрит текст:
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/golemite-dariteli-na-pirog … i-telenor-2217889

Пеевски дари на единствената спешна болница в страната 11 респираторни апарата, 1000 предпазни костюма и финансови средства за близо 500 хил. лв.

200 хил.лева е дарението от "Теленор" за нуждите на лечебното заведение, а "Уникредит Булбанк" предостави 100 хил. лв.

Дарение на същата стойност връчи и фондация "Америка за България".

Сред другите дарители е и лидерът на "Воля" Веселин Марешки, предоставил 30 000 лв.

Мисля, че единствено "Пирогов" заслужава дарения, защото   всички тежки случаи, имащи нужда от болнично лечение са там. Останалите болници се ползват като хотелска база и само трошат пари за лица, които могат да си лежат и у дома.
Браво, добре си го измислила. А в провинцията да мрем. Болни от други градове няма да се изозват към София, дори и да са критични. Ако не си разбрала. Много обичам някой като генерализира с "всички".

София е всичко. Не чух за една пловдивска болница да има дарение.
Аз съм за тези полеви болници и съм за това което е пратил като нотификация до ЕС- .за правата. В Китай ги зазидваха болните, в Италия у тях си стоят и днес четох, че един доказано болен - отишъл и си напазарувал, като междувременно наплюл и продавачката

# 7 014
с тестове за антитела, нали така обясниха, те са доста бързи

# 7 015
  • Пловдив
А тези бързи тестове не обмислят ли все пак да ги вкарат, за да се разбере поне колко човека са го изкарали?
Това би било полезно след преодоляване на кризата, за да се направи проучване на заболеваемост, смъртност и т. н.

# 7 016
  • София
Показват лична карта, ако са регистрирани в София, ще влязат. Но после няма излизане

А ако пътят минава през друг областен град? Минават само транзит. Ей това е голямата чуденка, дали да не търсят утре заобиколни маршрути.

# 7 017
  • Варна
За тези които сте от Варна знаете ли, Тополи, Галата, Боровец и други подобни извън Варна ли се считат, относно последните ограничения които налагат....

# 7 018
  • sofia
Новите случаи в Италия от днес са 15 000, не 6000.....общо 56 000 вече
Така ли?
Тук лъжат значи:
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Това е достоверен сайт.Еми няма кой да погледни данните и да подсвирне.

# 7 019

Общи условия

Активация на акаунт