COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 978 937
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 960
Новите случаи в Италия от днес са 15 000, не 6000.....общо 56 000 вече

Това не е вярно!

41035 общ брой заболели за 19 март,  47021 на 20  март.

https://www.bg-mamma.com/?action=post;quote=40406932;topic=11893 … f451fa3250f57f778

# 6 961
  • Варна
И болни да са. Как ще се излекуват като са в едно помещение с други болни?
Е, стига, де! Болни са от едно и също.
Никъде полевите болници не са с ВИП стаи.

Вероятността да се инфектират и с друго съществува, но имате ли предложение?

# 6 962
  • София
На основателните въпроси "има ли оздравял в България", изневиделица се оказа, че лекарката обикаляла по симпозиуми, имала придружаваща, която видите ли била вече с два отрицателни теста. Нещо много ни будалкат. Аз за втора заразена не чух, а вие ?
Съобщиха я на следващия ден, след като обявиха, че имат колежка във ВМА.

# 6 963
Новите случаи в Италия от днес са 15 000, не 6000.....общо 56 000 вече
Така ли?
Тук лъжат значи:
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Извинявам се, точно в сайта преди 5-10 минути информацията беше за 15 хиляди нови и 56 общо. Сега са го променили, не успях да направя скрийншот.

# 6 964
  • Варна
Скрит текст:
Но около блоковете може да кръжим.

Не можем, освен за да се придвижим до магазин, аптека или работно място.

Кой каза?

# 6 965
Мъдро от Роналд Рейгън
_Свободата не е никога по-далече от едно поколение от изчезване.
Ние не я предаваме на децата ни чрез кръвта си.
За нея трябва да се борим, да се бием, да я защитаваме и на тях трябва да предадем да правят същото...

_Икономическите възгледи на правителството могат да бъдат обобщени с няколко думи: ако едно нещо се движи, обложи го с данък. Ако продължи да се движи, въведи регулация. Ако спре да се движи, го субсидирай.
Дам. Свободата, Санчо, не е на върха на слама... Нали ме разбирате, значи. Не за друго, щото си напълнихме хладилниците, ама не в това се оказва щастието.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 08:57 от Sysly

# 6 966
Надявам се са доволни повечето параноици в темата и извън нея...

Не съм параноик, но съм доволна, особено на фона на Италия и Испания, където си я преживяват на яве параноята.
Мен пък лигльовците ме дразнят.

# 6 967
Заради много запитвания на собственици на кучета,  Ананиев уточни, че само за тях ще бъдат разрешени разходките, но без право да се събират с други животни и съответно - стопаните им, с други хора.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/zatvariat-parkove-i-detski … -razhodka-2217879

# 6 968
Bradley Cooper, пропуснах да питам... Къде според теб и аналогът на "от Рим на юг" при нас?

В новините споменаха, че случаите в Германия са станали 16 000 от 3 000. Нещо не са в час или?

В сферата на любопитното...
Скрит текст:
Попаднаха ми снимки от Одрин... Там демонтират пейките по главната улица. Дезинфекцията на улици и всякакви ощбествени пространства не я коментирам изобщо. Преди време и снимки пусках. Но сега демонтират пейките дори...

Няма аналог, а и ние сме в началото още, но това очаквам, няма да повторим Ломбардия тук.

Регион Lazio  е с население колкото България приблизително, там към момента са 537 потвърдени с 43 починали.

# 6 969
НС реши: Без запори на пенсии и заплати, но и без отсрочки на кредитни вноски

# 6 970
И аз съм в шок! Не съм излизала от вкъщи вече 5 дни. Ходя веднъж, рядко 2 пъти седмично при майка ми. Възрастна е. Живее в почти безлюдно село, без магазин, население около 30 човека. Селото е на 20 км. Аз в областен град. Нося и храна и лекарства, готвя и, чистя. Тя не се среща с хора, има си коте, куче и кокошки, двор. Добре и е така. И сега се чудя какво да правя. Там е по- добре за нея. На външен човек по нямам вяра. А как да организирам хляб, лекарства. Дайте идеи.
Селото към твоя областен град ли се води?

# 6 971
Вече за стотен път чета за кредитите и сметките, които трябва да се плащат. Не смятам, че чак такива тревоги са нужни.
Ами, мисля следното: като мине още време и хората започнат съвсем да негодуват, а болестта може още не си е отишла, сигурно ще има нещо такова: който иска да работи на всяка цена - работи. Който може да си позволи да си стои вкъщи- седи си. Като Раптор мисля беше, който написа, че може да изкара до 6 месеца така. Води се примерно в престой или отпуск, но неплатен. Тези с кредитите опъват и за тях и получават заплати, за да се издължават на хазната. Не мисля, че ще оставят нещата съвсем да се разпаднат. Навсякъде има някакъв резерв от хора, които може да движи някак икономиката на санитарен минимум. Ми така ще върви, докато отмине. Да не стане накрая бой кой да работи обаче, че не знам останаха ли хора без кредити и задължения.....

# 6 972
Работодателите ще могат да предоставят само платен годишен отпуск на работниците или служителите си, без тяхно съгласие, решиха депутатите по време на окончателното гласува на закона за извънредното положение.

# 6 973

Значи в крайна сметка ще излезне вярно това, че в Германия, ако почине човек, който има и придружаващи заболявания, не го пишат жертва на коронавирус. Ето откъде идва разликата в смъртността.
Ако това е вярно, да, повечето са починали от инфаркт.

# 6 974
  • Там,където се събуждам щастлива.
Знам, че сме големи неверници и само се сещаме за по-голямата сила, когато трябва да кръстим детето, венчаем или в болест.
В този момент, обаче, има голяма нужда от връщане към духовното! Общата молитва е много силно нещо.

Много епархии (Пловдивска. Неврокопска и други) имат служби във Фейсбук. Различни страници, като Православие пускат общи молитви. Всяка вечер в 21 е общата молитва.

Помолете се! Аз ще го направя!

Общи условия

Активация на акаунт