COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 016
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 945
Сутринта ви споделих за моя близка в производство, където в момента работят по 12 часа, то е ясно защо, защото не винаги е така, а сега точно се гонят някакви поръчки. Кой да спре такива хора, където гъчкат работника като сардини и минават с едно мерене на температура сутрин и една кирлива маска.
Момичето уплашено, за себе си, семейство, без избор.

Никой не мисли за облекчено работно, почасово време, ролеви принцип на работа, нищо. Едни да си фалират бизнеса /препитание, други да са инкубатори, щото си гонят нормата.

Близката знае ли как се ползва телефон? Да звънне на 112 и обясни че са нагъчкани, а не спазват дистанция. Не е сложно.

# 6 946
Аз  не вярвам някой да смеси болни и контактни. За Арена Армеец.

Така каза Каракачанов.
...
В Арена Армеец ще настаняват болни и контактни, ми, те контактните може да не са болни или да заразят и тях.
Може ли официален източник точно за това твърдение?
На кое, че контактните може да не са болни ли?

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 19:51 от Mi Ra 629058

# 6 947
  • Варна
Новите случаи в Италия от днес са 15 000, не 6000.....
Как ги сметнахте?

Скрит текст:
...
В Арена Армеец ще настаняват болни и контактни, ми, те контактните може да не са болни или да заразят и тях.
Може ли официален източник точно за това твърдение?
На кое, че контактните може да не са болни ли?
Офффф! Явно трябва бавно и полека.
Къде прочетохте или чухте, че в Арената ще се настаняват контактни? Хора, които нямат положителен тест, а са просто контактни на болни?

# 6 948
Скрит текст:
Германците тествали 160 000 човека на седмица, което значително намалява смъртността /не схващам логиката/. Тези, които нямат признаци/симптоми на болест, но покажат положителен тест, какво ги правят!

...

В Италия смъртността е много висока, дали се дължи  само на това, че здравната система не може да насмогне или има и други причини.

Не си разбрала. Не намалява смътността, а процента на смъртните случай спрямо общия брой доказано болни. В Италия примерно нямат време да ги тестват, приемат само тежките и така там процента е много по-висок.
Инфото ти е пресконференцита на института Робърт Кох, нали ?
Благодаря за думите, които изтрих /да не става дълго/! Нямам информация, просто гледам сайтовете, в които се публикува ежедневно движението в света.
https://www.worldometers.info/coronavirus/

Не става дума за проценти, а за реално починали. Германия има 53 починали. Испания 1043, а болните са само с около 2000 повече. Франция 372 починали, болните са с почти 8000 по малко от Германия. Италия няма да я коментирам.
Затова питам, какво прави Германия с хората, които дават положителни проби в ранен етап т.е. заболяването не е прогресирало. С многото проби имат това предимство - да лекуват в ранен стадий болестта. Друго обяснение не намирам.

# 6 949
Новите случаи в Италия от днес са 15 000, не 6000.....общо 56 000 вече

?????

Кога ще излязат цифрите за Великобритания?

# 6 950
Някой ако иска да слуша Мангъров в момента по 7/8 тв

# 6 951
Новите случаи в Италия от днес са 15 000, не 6000.....общо 56 000 вече
Така ли?
Тук лъжат значи:
https://www.worldometers.info/coronavirus/

# 6 952
Извинявам се, но не намерих точна информация относно вътре в населеното място ще може ли да се движим или напълно е забранено излизане от домовете? Интересувам се, че се пренасяме и искам да знам дали мога да се движа в рамките на града?

# 6 953
И болни да са. Как ще се излекуват като са в едно помещение с други болни?

# 6 954

Значи в крайна сметка ще излезне вярно това, че в Германия, ако почине човек, който има и придружаващи заболявания, не го пишат жертва на коронавирус. Ето откъде идва разликата в смъртността.
Аз съм лаик ,но това не ми се струва редно...един човек може да е починал от влошаване на придружаващо заболяване в следствие на вируса,но той би имал още години и не би се влошил,ако не беше заразен...така,че за мен е редно да се отчита като починал от короната...

# 6 955
  • Bulgaria
Ох, дано, това лекарство по-скоро стигне и до България и да го дават не само на тежките случаи. Аз си мисля, че това може много да спаси положението.

# 6 956
  • София
Извинявам се, но не намерих точна информация относно вътре в населеното място ще може ли да се движим или напълно е забранено излизане от домовете? Интересувам се, че се пренасяме и искам да знам дали мога да се движа в рамките на града?
Ограниченията касаят влизането и излизането от областните градове.

# 6 957
Но около блоковете може да кръжим.

Не можем, освен за да се придвижим до магазин, аптека или работно място.

# 6 958
На основателните въпроси "има ли оздравял в България", изневиделица се оказа, че лекарката обикаляла по симпозиуми, имала придружаваща, която видите ли била вече с два отрицателни теста. Нещо много ни будалкат. Аз за втора заразена не чух, а вие ?

# 6 959
Спрях да ви чета от 3-4 дни, всички новини, всяко извънредно включване, всеки пост във фейсбук.. Всичко ме плаши толкова много вече, че не мога да си събера мислите, а това ми пречи на работата..

Но Господи, какво се случва с Италия и Испания.. Не мога да повярвам.

Общи условия

Активация на акаунт