COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 354
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 335
Скрит текст:
Гледам клипчето от болницата в Кремона, гледам и статистиката. Повечето страни вървят по пътя на Италия.

Не мога да проумея защо в Германия нещата вървят в пъти по-добре от останалите страни??? Имат само няколко смъртни и няколко критични случаи, при сравними с други страни цифри на доказани случаи с КВ. Кое е по различното? Някакво лечение по-специфично ли прилагат, някакво лекарство ли ? Какво???
Или не отчитат тежките, които постъпват в болница и ги водят починали от други причини? Не ми се вярва да е това.
В клипа италианските лекари казват, че са използвали и нови и стари лекарства и са разочаровани. Не действат.
Ето ти за Германия

https://clubz.bg/95977-misteriqta_s_malkoto_smyrtni_sluchai_ot_k … hUrXhqqgj9tsJrBW0

От цялата статия, най-смислено звучи, че не изследват починалите в къщи, които са под карантина.
Но при 25 000 би трябвало да настаняват в болници тежките случаи... Не зная. Може да е някакво политическо решение, за да не всяват паника, да успокояват хората, като изкарат, че при тях нещата са под контрол.

# 7 336
  • София
В една от големите болници в Лондон вече нямат места в интензивното, заради пациенти с коронавирус. Един от директорите описва ситуацията като "вцепеняваща" защото са едва в началото на това, което предстои. Коментира  също така, че скоро ще трябва да сложат филтър и да приемат само хора под 60 години, така както италианските им колеги преди това. Казва и че допреди 2 седмици е подценянал сериозността на вируса.

https://www.hsj.co.uk/news/hospitals-critical-care-unit-overwhelmed-by-coronavirus-patients/7027189.article

Това звучи абсурдно, нечовешко и... безумно.
И абсолютно сигурно противоречи на всички възможни харти за човешки права.
Единствената адекватна политика на болница в такава ситуация е first come, first served.

# 7 337
  • Germany
То 100 пъти се писа за Германия, но нека пак. При 20000 регистрирани нямат толкова много тежки случаи. Места има засега. Може и да лъжат, но пък във всички провинции, навсякъде. Все от накъде щеше да се чуе. Това е засега разбира се, има заразени цели старчески домове за съжаление. Смъртността ще расте.

# 7 338
Не знам пускано ли е това, но някои доста по-умни от нас, са виждали, че трябва да се работи за предотвратяване на пандемия още 2015, 8 минути е, доста пророческо:

# 7 339
Хора, искам да ви докладвам, че бях около три седмици с кашлица, мъкнех си я след прекаран ларингит, от точно когато излязохме във втора грипна ваканция. До преди два дни бях тръгнала да вдигам температура и кашлицата от мокра стана тотално суха и пареща в областта на трахеата. Викам си "край, короната или квото ще да е... давай! квото правят руснаците!". Пих два дни витамин Ц + цинк и селен и на следващата сутрин - бе, няма кашлица, няма и помен дори. Изумена просто! Продължавам да си ги пия.

# 7 340

За колко време мислите, че ще излезем от това?...

скоро
няма да е скоро

# 7 341
  • Варна

скоро
няма да е скоро
Не вярвам на такива неща. Но днес даваха астролога Гал Сасон. Има карти за различните държави. За България юни месец, както е и според лекарите и учените....

# 7 342
Моето дете лудна вкъщи. Аз съм и учителка и 24 час в денонощието се занимавам с учениците. Не ми остава време да му обърна внимание вкъщи. Детето се чуди каква беля да направи, за да му обърна внимание... След всяка новосътворена беля викам като истеричка. Тъпа история. Не ми издържат нервите вече. Цяла седмица сме затворени...

# 7 343

скоро
няма да е скоро
Не вярвам на такива неща. Но днес даваха астролога Гал Сасон. Има карти за различните държави. За България юни месец, както е и според лекарите и учените....
Сериозно? Някой не спомена ли вече на Ванга някое пророчество по случая? Не? Излагация. Не може да няма.

Те не знаят още какъв точно е процента на смъртността, а вече и прогнози кога ще приключи се правят. Много несериозно и чисти спекулации.

# 7 344
Какво ще стане с онкоболните деца? Границите са затворени, плановите операции отложени. Имаше теми тук, за помощ, дойде вируса и темите изчезнаха. В последната писаха само, че (животоспсяващите!) процедури в чужбина се отлагат за следващия месец. Съдейки по ...много неща, ограниченията ще продължат дълго. Не мога да спра да мисля за това. Отнемат ли спасителните мерки надеждата за живот на тези деца? Целия свят френетично брои трупове (не го разбирам и мисля, че скоро ще има обратен ефект - претръпване към ужаса и безразличие), някой сеща ли се, че мерките за спасяване също отнемат животи? Дано не съм права и да не е така, но все си го мисля  от седмица насам...Broken Heart

# 7 345
Понеже се коментира, мерките за областните  градове може да се взеха, защото добричките случаи са контактни на случай от Варна. Поне аз така разбрах. Ако греша, поправете ме.

# 7 346
  • София

Зависи колко стриктни са мерките и колко се спазват.
Аз съм оптимист по природа си държа на старата ми прогноза, до края на Май.
По-краен вариант - до края на Юни.
Абе сметни ги 2-3 месеца от 13.03.2020 г.

# 7 347
  • Там,където се събуждам щастлива.
Моето дете лудна вкъщи. Аз съм и учителка и 24 час в денонощието се занимавам с учениците. Не ми остава време да му обърна внимание вкъщи. Детето се чуди каква беля да направи, за да му обърна внимание... След всяка новосътворена беля викам като истеричка. Тъпа история. Не ми издържат нервите вече. Цяла седмица сме затворени...

И аз в началото бях по 24 часа с учениците, но шефът ми много се кара и каза да се спра. Правя им уроци (планове), които да следват и в учебните часове отговарям а въпроси, но от понеделник ще го правя веднъж на два-три часа. Обяснения и помощ за предмета само по време на истинския им час по програма. Имам да преглеждам неща, които писаха, но понеже имам 230 ученика и установих, че ще използвам платформа, която да дава резултати. Ако се дадем на стреса, ставаме уязвими здравословно.

За мен най-страшното, което всички споменават от болниците е, че тези, които са интубирани са със седмици в същото състояние, което не се променя. Тук има вече пациенти от три седмици без разлика в състоянието. В клипчето за Италия също се споменава това.

# 7 348
  • София
Според мен вариантът да не полудеем вкъщи с учениците е да признаят, че дистанционното обучение не е стопроцентово ефективно като нормалното обучение. Съответно да не се търчи както е по стандартна програма, а на олекотен вариант, с повече упражнения, защото на мен повече ми прилича на самообучение. И евентуално да се удължи учебната година.

# 7 349
  • Варна
Вече казаха, че ще се удължи срока, то е ясно.
Проблема е че ако се тръгне на училище юни-юли каквито са прогнозите за приключване на всичко, би трябвало ва няма ваканция... незнам.

Общи условия

Активация на акаунт