COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 217
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 560
Аз имам едно предложение да се опитаме поне малко да си спасим икономиката, след тази лудост, която се развихря по света в момента.

Всички да отидем на море в България тази година, а не в Гърция, да им пълним тяхната хазна!
Да купуваме български стоки, за да се погрижим за себе си по този начин.

Аз работя. Но знае ли се след седмица.
И ако ми се наложи ще посегна на спестяванията за почивката. Които не са много.
И как да отида на море?
Чакай да оживеем Grinning Морето няма да избяга.

# 7 561
Аз имам едно предложение да се опитаме поне малко да си спасим икономиката, след тази лудост, която се развихря по света в момента.

Всички да отидем на море в България тази година, а не в Гърция, да им пълним тяхната хазна!
Да купуваме български стоки, за да се погрижим за себе си по този начин.

Ето една добра идея. За морето може и да не стане тази година. Но наистина можем да купуваме български стоки.
Аз ще го направя.

# 7 562
Sysly, бе!

За мрънкащите и маещите се как ще издържим седмици и месеци, преди още въобще да сме наясно колко време ще сме в това положение, ето нещо.

Скрит текст:

И да напомня, че в сегашната ситуация доволни няма. Всички сме заедно в това и всички губим - работа, пари, свобода, социални контакти, удовлетворение, търпение и други неща.
Вместо да се стресирате и напрягате за два месеца напред, съсредоточете се в сегашния момент и направете нужното да го да направите по-приятен.

Кофти е, да.

# 7 563
Нищо не се знае. Прогнозите са за подобряване на положението края на май - юни, обаче може ли някой да го каже със сигурност.....
До преди два месеца дори не смятахме коронавируса за пряка опасност за нас, понеже Китай е тоооолкова далеч....

# 7 564
  • Другата България
Ето един пост на съфорумка от съседна тема, която е в Италия. Това във връзка с предходния ми пост.
Един месец, точно толкова досега. Не мрънка, не се оплаква. Спазва правилата и това, което и е казано.
Цитат
Мисля си ,кога ще свърши този вирус. В Италия сме затворени от 21,02 . Това са вече много седмици. А не се знае до кога ще продължат. Излизам по веднъж в седмицата за пазаруване, през останалото време виждам света на вън от единият балкон на друтият.А също си мисля колко безотговорни хора има все още.
Но тук се носи вода не от девет, а от 99 кладенеца да се покаже и докаже как се нарушават човешките ни права, как това се прави умишлено с цел един да забогатее, а друг да обеднее, и най-силното "оръжие"-децата. При това от хора, които са с деца за женене. Децата с/у пенсионерите. Грозна работа.

# 7 565
Моето дете влезе от една грипна ваканция във втора, а сега отново е в къщи. Отиде само за един ден на училище. Досега не се е оплакало. Благодаря му за това! Има си компютър и виси в интернет. Не е момента да го ограничавам и да правя забележки. Дори ще давам шоколад, ако го налегне депресия. На прозореца е, за да го напече слънцето. Имаме и куче. Ходи си на памперс. Всички сме с придружаващи заболявания. Имаме и възрастни. Основно заради тях сме свели до минимум излизанията до магазин или за работа.

Пак благодаря на всички, които пишеха в първата тема и така разбрах, колко е сериозно положението и колко може да стане и да засегне всички нас!

Стелияна, искам да ти пиша на лични, но не ми е позволено.

# 7 566
Ами ето, браво, никакви чужденци, няма първи, няма втори, няма трети страни. Ние докога ще сме разграден двор се чудя.

# 7 567
Ало, мрънкачите, кое е по-хубаво - 1-2 месеца в къщи или цяла вечност умрял? Simple Smile

Айде стига вече с тея заучени фрази.Хора умират всяка година , това не пречеше живота да си върви и управляващите да трупат богатства. Тъжно е , но да се поставят така нещата, или стой вкъщи или ще умреш, е отвратителна манипулация.

Не. Не е. Когато става дума за вирус,  който е с висока смъртност и единствения начин е да се прекъсне предаването от един на друг е Карантина, тогава да - стоиш вкъщи и спасяваш и твоя живот и на всички, които не са се заразили заради излизанията ти навън.

А това колко ще стоиш - колкото трябва.

# 7 568
От 21.02? Доброволна карантина може би се има предвид

# 7 569
  • Варна
Tina, а ти в бг болница лежала ли си ? Най - травмиращия спомен от живота ми. В реанимация- 20 дни. Не болестта и изолацията, а обстановката и цинизма на част от персонала бяха изтезание. Всяка грешка или пропуск бяха животозастрашаващи. Не искам моето дете или др. хора да преживеят същото.

# 7 570
Ами ето, браво, никакви чужденци, няма първи, няма втори, няма трети страни. Ние докога ще сме разграден двор се чудя.
Hands Plus1

И тъй като много ме е яд на носещите от 99 кладенеца вода, да попитам, там в Австралия нарушават ли се правата и свободите на хората, стархуват ли се от хипотетична диктатура или всички се обединяват и се борят за преодоляване на ситуацията.

# 7 571
Нищо не се знае. Прогнозите са за подобряване на положението края на май - юни, обаче може ли някой да го каже със сигурност.....
До преди два месеца дори не смятахме коронавируса за пряка опасност за нас, понеже Китай е тоооолкова далеч....

Ами хем нищо не се знае хем не е съвсем така. Ако си спазваме карантината всички, то спираме новото заразяване и до 4 седмици сме на чисто. Примери са Китай - 6 седмици при изпуснато отначало положение, Ю. Корея - 4 седмици и малко жертви при масово тестване и карантина от всички още в началото, Япония - застаряваща страна и въпреки това си опазиха дъртите за 4 седмици с карантина и лечение с правилните лекарства.

# 7 572
  • София
Имам два въпроса:
1. Можем ли да произвеждаме резохин?
2. Може ли държавата да организира производство или закупуване на лекарството, вместо да плаши и побърква населението?
Благодаря

# 7 573
  • София
Тази Ани Владимирова не мога да я понасям какви глупости говори!

# 7 574
Доста подробен и добър доклад за смъртните случаи в Италия: https://www.epicentro.iss.it/coronavirus/bollettino/Report-COVID … _20_marzo_eng.pdf

"To date (March the 20th), 36 of 3200 (1.1%) COVID-19 positive patients under the age of 50 have died. In
particular, 9 of these were younger than 40 years, 8 men and 1 woman (age range between 31 and 39
years). For 2 patients under the age of 40 years, no clinical information is available; the remaining 7 had
serious pre-existing pathologies (cardiovascular, renal, psychiatric pathologies, diabetes, obesity)."

Към дата 20ти март, 36 от 3200 пациента под 50 г. възраст са починали. 9 от тези са били под 40 г. За 2 от тези няма клинична информация, другите 7 са имали друго заболяване (сърдечно, психо, диабет, бъбреци, затлъстяване).

Общи условия

Активация на акаунт