COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 022 844
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Не зная дали е ставало дума в темата, аз поне не съм прочела, но си мисля че е редно на касиерките в хранителните магазини да има раздадат защитно облекло, маски. Така да работят.Те са изложени на огромен риск.

# 796
Не може да е вярно това за Бургас. Щеше да гръмне пресата, а и не виждам логика.
Аман от всякакви злоупотреби с човешките нерви в момент като този.
Поръчах някакви n-пластове маски, които се перат и гледат, за многократна употреба. Ще се излиза навън само с тях и ръкавици. И така смятам да ходя на работа, почти с противогаз.
Още вчера кмета го е казал.Сега чета постове във фейсбук-Бургас вече затвори.
За това и попитах ако има някой от там,да каже достоверно инфо.
https://www.marica.bg/tema-v-razvitie/covid-19/strogi-merki-kmet … -da-zatvori-grada

Току що говорих с приятелка от Бургас. Не, не е затворен града. Имало е предложение от кмета, нж към момента не е прието.

# 797
Не зная дали е ставало дума в темата, аз поне не съм прочела, но си мисля че е редно на касиерките в хранителните магазини да има раздадат защитно облекло, маски. Така да работят.Те са изложени на огромен риск.

Да, работодателят трябва да осигури безопасни условия на труд

# 798
Ще се предложи удължаване на срока за годишното счетоводно приключване до 30 юни и срока за плащане на местни данъци и такси.

Това е добре. Както и за поемане на заплатите. Пишете, ако се появи нещо официално.

Защо чак понеделник и вторник затварят за полети от Италия и Испания? Поне ще ги поставята под карантина...

# 799
Въвежда се ограничение от вторник за полети от Испания и Италия.

За да могат да се върнат дотогава хората, ще е чак от вторник.

# 800
Не може да е вярно това за Бургас. Щеше да гръмне пресата, а и не виждам логика.
Аман от всякакви злоупотреби с човешките нерви в момент като този.
Поръчах някакви n-пластове маски, които се перат и гледат, за многократна употреба. Ще се излиза навън само с тях и ръкавици. И така смятам да ходя на работа, почти с противогаз.
С триста зора намерих селен и цинк. Не пием добавки и витамини по принцип, но сега може би е добре.
Кметът го коментира. Демек идвайте си по-бързо. Никой няма да си затвори града преди другите. Нямат тази власт. Иска им се. ..ама. ....

# 801
Бургас си затворили града.Вярно ли е това,има.ли.някой да потвърди.
Не е затворен, проверявят се всички пристигащи на ЖП и автогарите.
Днес е "хваната" жена с всички симптоми, пътувала в автобус от София за Бургас.
https://www.24chasa.bg/region/article/8303234

# 802
  • Bulgaria

Да, работодателят трябва да осигури безопасни условия на труд

Би трябвало, но нали знаете както повечето работодатели си гледат финансовите интереси. Сигурна съм, че много хора ще ги съдят в последствие.

# 803
БДЖ ще продължи да работи, както досега за момента.

# 804
БДЖ ще продължи да работи, както досега за момента.

Ами това е отрасъл от национално значение, а и те са винаги пред фалит, така че по-добре да продължат да работят

# 805
Приятел работи на бензиностанция и са му дали само ръкавици. Sad

# 806
Ще коментират с кметовете и автобусните превозвачи какво да правят с тях . И дали да редуцират линиите .

# 807
се говори че пиковия момент в Бългаия щял да е септември?
Сигурно, защото мутира с бързи темпове - освен, че и мерките тук са различни от китайските.

В какво мутира? Коронаворусът не е грип и затова, много по-устойчив на мутации.

Да ме извинят, хората, които не са виждали и никога не са се информирали какво е Коронавирус... (Този ми пост го прескочете направо)
Една съфорумка беше копирала една много интересна теория на ветеринарен лекар, върху което аз умувам още от самото начало на пандемията, тъй-като съм пряк свидетел на това как се развива една коронавирусна инфекция, в крайна сметка довела до смърт. Ето го вета: https://youtu.be/kzA0PQGyRHk

Не ме интересува конспирационната теория, която развива, обаче, за Короната, която върлува по животните, вета е много прав. Съществува ваксина, но тя не действа при всички, за това не я поставяме на котките си. Малко коте ми издъхна в ръцете от инфекциозен перитонит, с усложнение асцит. Видях какво може да направи един коронавирус от първо лице и как аз нищо не мога да направя срещу него. Коронавирусът, за да причини инфекциозен перитонит при котките, мутира. Вета от клипа казва, че причиняващия Ковид19 коронавирус е недовършен генетически. Има логика. Също обяснява и за разпадането на генетичните връзки, от които се състои вирусът, при преминаване от един здрав организъм към друг по-здрав. Това си е мутация. Не знаем самата мутация как може да афектира новия гостоприемник, но има мутация. Самите котки, заразени с Коронавирус, си живеят с него, докато вируса не мутира и причини инфекциозен перитонит. Вета от клипа казва, че Короната е толкова слаб вирус, че за да стане патогеничен, то организма, трябва да е предварително отслабен от друг вирус. Т.е., Коронавирусът е съучастник на убиец, а не самият убиец. Настоящия лабораторен Корона (и аз също съм убедена че е лабораторен, а не "природен мутант", тъй-като ветеринарния напада не дихателната, ами стомашно-чревната система), е смеска със САРС. Лек за животните срещу инфекциозен перитонит (мутирал Корона) няма. По-скоро - нямаше (до сега)! В съседната котешка тема, обаче, се представи чудо невиждано - имаме котка сървайвър от инфекциозен перитонит! На котето му поръчаха все още нерегистрирани, непатентовани лекарства директно от Китай и котето след близо месец борба вече е добре. Това ми навежда на мисълта, че скоро китайците, в сътрудничество с руснаците, които пък имат разработка за САРС, ще произведат ефективно лекарство против Ковид19.

# 808
Работодателите на магазинерките трябва да им осигурят всичко необходимо, още повече, ще оборотите им пукат в момента... Обърнете се към мениджерите / собствениците и си изисквайте да ви осигурят безопасна среда за работа.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 17:42 от Tatti

# 809
Има хранителни стоки в сладовете и в магазините. Обмисля се големите вериги да наемат допълнително работници от сектори с проблеми на граждански договори.

Общи условия

Активация на акаунт