COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 981
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 385
Пък сега става точно обратното, хората с грипоподобни симптоми се призовават да не ходят на преглед при ЛЛ, а да получават инструкции по телефон, без преглед.
Защото на прегледа ЛЛ не може да ти сложи диагноза като те преслуша. Някои пневмонии се развиват без да се хващат на слушалка. Трябва си рентген или изследване. Ходенето при лекаря в случая ще е само за успокоение на пациента, че е направил нещо за себе си и за заразяване на лекаря, и останалите му пациенти.

# 8 386
  • София
Невъзможно е да се изчете темата

Има ли някъде инфо за заразения доктор в Бургас?

# 8 387
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
В Токуда втори положителен, цялата болница е затворена. Сега ще си треперя седмица, защото преди два дне правих ЯМР там.

Може ли повече информация за Токуда? Майка ми има в понеделник час за лъчетерапия там ...

Според мен е най-добре да се звънне по телефона за повече информация.
Не се притеснявай иначе, не е фатално прескачането на до няколко дни - миналата година мама беше там на лъчетерапия точно по празниците през май и си бяха почивни. Съответно после се наваксва до пълния курс.

Мама пък има профилактичен и ЯМР за 14 април в "Света Марина" в Плевен, чудя се ако се усложнят нещата дали ще може да стигнем до там... (от Сф)

# 8 388
  • Другата България
Аз не съм гледала ТВ, но ми обясниха, че Рамус казали на пациенти че са болни от КВ, те се натъпкали във ВМА, пък после се оказало, че са здрави.....В тази ситуация и аз ще се ядосам. Виж, ако са наистина болни е тъпотия да се възмущава Мутафчийски.
Положителни са били, но с лека симптоматика. Изпаднали в паника и искали да останат в болница. Което е излишно и ненужно. От това  се възмущава Мутафчийски. И за мен е прав. Заразени, по болниците и спешните отделения, настояват да останат, и в това време заразяват и други пациенти, и медици. Същевременно роптаем, че се затварят болниците при установен заразен. Дори и медик. Е как иначе да стане?

# 8 389
Мутафчийски днес се изложи с това, че имали система, пък виж ти Рамус си позволявали да правят тестове и се появили много положителни.
Целта не е ли да се правят повече тестове, за да се хващат повече хора?!!!!
Реакцията му беше срещу това че не се спазва протокола и хората се насочват да ходят директно в болниците.
Това води до блокиране и карантиране на някой от тях, което пречи на много болни от други болести хора.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 21:31 от Не се сърди, човече

# 8 390
  • София
Гугъл е пренастроен заради короната. Нормално. И да- тъпо е.

# 8 391
Пък сега става точно обратното, хората с грипоподобни симптоми се призовават да не ходят на преглед при ЛЛ, а да получават инструкции по телефон, без преглед.
Защото на прегледа ЛЛ не може да ти сложи диагноза като те преслуша. Някои пневмонии се развиват без да се хващат на слушалка. Трябва си рентген или изследване. Ходенето при лекаря в случая ще е само за успокоение на пациента, че е направил нещо за себе си и за заразяване на лекаря, и останалите му пациенти.
Да, но някак си не става вече всички да ни лекуват без личен контакт от болести като пневмония. Пиша го с ясното съзнание, че през последната седмица си стоях вкъщи и си пих чинно самоназначения антибиотик със синузит и силна хрема и гърлобол. Не посмях да заема от ценното време на лекарите. Отделно се страхувах да не хвана нещо в чакалнята в интерес на истината. Но факт - това, което навсякъде пишат, че е грешно, да се самолекуваме, сега горещо ни го препоръчват.

# 8 392
Не мога да повярвам, че има хора, които още се чудят защо, не се приемат случайте в болница, когато са с изразени симптоми. ХОРА няма да има възможност дори за този малък % на най-тежките усложнения, вие искате да приемат едва ли не повече. Как да стане? Как?

# 8 393
Цитат

Мама пък има профилактичен и ЯМР за 14 април в "Света Марина" в Плевен, чудя се ако се усложнят нещата дали ще може да стигнем до там... (от Сф)

Ще стигнете-по здравословни причини се разрешава с бележка ,предполагам запазен час...Успех!

# 8 394
Вижте какво казва Домусчиев - човекът е бил болен, жена му и децата му не. Това е супер ако е вярно, значи не е чак пък толкова заразна тая гад.....

# 8 395
  • Другата България
Еее, не преиначавайте нещата. Никой не съветва друг да се самолекува, всеки си взима сам това решение.
ОПЛ ти казва какво да вземаш по телефона, ако не отидеш лично. Но никой ОПЛ няма да те посъветва да се самолекуваш.

# 8 396
  • Пловдив
Добре, де...потвърдиха ли, че тия хапове действат?

# 8 397
Цитат
Вижте какво казва Домусчиев - човекът е бил болен, жена му и децата му не. Това е супер ако е вярно, значи не е чак пък толкова заразна тая гад.....
Аз отдавна вярвам и лансирам тезата че не е много по заразна от обикновенният грип. Доста неща говорят затова. Проблемът е че е много по смъртоносна и създава тежки усложнения на много голям процент от болните. Затова и се взимат драконовските мерки по света. За да не стигне до толкова хора доколкото достига грипа, че здравните с-ми просто рухват.

# 8 398
25 годишен без съпътстващи заболявания е в сериозно състояние. Генералът го нарече "наш колега".
Може би е лекарят от Софиямед, когото диагностицираха в Търново.
Той е на 30

# 8 399
Еее, не преиначавайте нещата. Никой не съветва друг да се самолекува, всеки си взима сам това решение.
ОПЛ ти казва какво да вземаш по телефона, ако не отидеш лично. Но никой ОПЛ няма да те посъветва да се самолекуваш.
Първо на мен не ми вдига телефона ЛЛ. Ако отида в кабинета ме преглежда, не отказва, но аз в момента се страхувам да се бутам там, пълно е винаги с чакащи, особено деца. Второ това с предписанието по телефона си е чиста проба отбиване на номер, нито гърди може да се чуят, нито гърло да се види. Затова писах че много съжалявам, ама някой ще трябва да прави и физикални прегледи, не може виртуално да те лекуват, все още не  е възможно.

Общи условия

Активация на акаунт