COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 989 003
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 8 340
  • София
Няма брой тествани в бг в интерактивната карта.

# 8 341
Руснаците пращат помощ на италианците.
Предпазни облекла, дезифектанти, оборудване и военни лекари.

Строят до Москва болница подобна на китайската.
И са подготвят да тестват в Москва до 10 000 проби на ден.
Произвеждали си тестовете сами, пускат и още едно производствено звено на ново място, имали възможност да увеличават производството на тестовете.
Интересно дали ще тестват ударно като корейците и китайците.

# 8 342
Е хайде сега. Както е риск за здравите да не са в контакт с болния така и болния е изложен на риск ако го оставят без никаква медицинска помощ, а не всеки може сам да реши кога е вече много зле.
Кой го оставя без медицинска помощ? Той се свързва с личния си лекар и обяснява, че температурата му е толкова, има ли червено гърло, има ли отпадналост и така нататък симптомите какви са. Тя му казва какви лекарства да вземе, праща рецептата по вайбър, месенджър, мейла и се отива с нея в аптеката.
А така, браво. Преглед по телефона. Чудо направо.
Ами ако вече е започнала да се развива начална пневмония. Лекаря, докато те "преглежда" по телефона как ще я хване, след като не ти е прослушал гърдите на слушалка. Какви лекарства ще ти изписва без да е направил елементарен преглед - прослушване на гърдите за да се установи дали няма начало на пневмония. Какво ще лекува - температура и кашлица а то може пневмонията вече да е започнала да се развива.
Лечение по вайбър. Ми то да ги закриваме направо тези лекарски кабинети и да се почва - лечение по телефона, по вайбър и т.н. Хем няма да ходим при лекар да не се заразяваме с други болести.

# 8 343
В Токуда втори положителен, цялата болница е затворена. Сега ще си треперя седмица, защото преди два дне правих ЯМР там.

Може ли повече информация за Токуда? Майка ми има в понеделник час за лъчетерапия там ...

# 8 344

Броят на смъртните случаи в Италия е забележително висок в сравнение с официално съобщените инфекции. Точната причина за това не е ясна. Може да има няколко причини:

Италия има една от най-старите популации в света - и повечето от загиналите са възрастни хора с предишни заболявания.
Много баби и дядовци живеят с децата и внуците си или са по-ангажирани в ежедневието, отколкото например в Германия. Следователно инфекциите са по-лесни.
Експертите предполагат също, че броят на недекларираните случаи сред заразените хора е значително по-голям от посочения и много случаи, които са леки или безсимптомни, не се регистрират. Това води до по-висока смъртност, отколкото например в Китай или Германия.

# 8 345
Объркването е разбираемо, защото досега винаги на пациентите е повтаряно, че диагнози не се поставят по интернет и телефон.
Пък сега става точно обратното, хората с грипоподобни симптоми се призовават да не ходят на преглед при ЛЛ, а да получават инструкции по телефон, без преглед.

Доста трудна за четене стана темата, изпуснах нишката, казват ли  излекуваните тук след колко време са напълно възстановени, правят ли се тестове за антитела, такива с леки симптоми преболедували ли са окончателно и други полезни новини.

# 8 346
и ако се установи, че е корона лечението да започне веднага в началния етап на заболяването ЗА ДА НЕ СЕ СТИГА ДО ДВУСТРАННАТА БРОНХОПНЕВМОНИЯ.
Като лечение няма те в болницата ще правят точно същото нищо което ще правите и у вас ... температуропонижаващи и наблюдение ... какво мислите че ще направят за да не се развие пневмония- явно нищо не могат да направят.
Ще те наблюдава лекар, ще ти правят кръвна картина, ще може по-рано да се хване настъпващото усложнение. То не е казано, че леките случаи ще ги настаним в интензивните легла, ама и вкъщи не е работа. Могат да се държат в отделни помещения (дано не се стига до там, че да са от мащаба на Арена).

Обаче въпросът е друг. Ето аз и мъжа ми имаме някакви леки симптоми, но няма дори да ни тестват. Ще си седим, ще чакаме, и ако се влошим, ще се надяваме да колабираме един по един, за да успее другият да извика Бърза помощ. Междувременно аз ще излизам веднъж седмично до магазина, което не ми е ок, макар да се екипирам и да взимам мерки още от преди ИП. В същото време студентката, пристигнала от Англия, бива тествана без никакви симптоми. Не ми се връзват нещата...

# 8 347
Само за протокола да те светна, че пневмония не винаги се хваща на слушалка и се налага рентген, а лечението по вайбър си е твоя фантасмагория.

Скрит текст:
Е хайде сега. Както е риск за здравите да не са в контакт с болния така и болния е изложен на риск ако го оставят без никаква медицинска помощ, а не всеки може сам да реши кога е вече много зле.
Кой го оставя без медицинска помощ? Той се свързва с личния си лекар и обяснява, че температурата му е толкова, има ли червено гърло, има ли отпадналост и така нататък симптомите какви са. Тя му казва какви лекарства да вземе, праща рецептата по вайбър, месенджър, мейла и се отива с нея в аптеката.
Ами ако вече е започнала да се развива начална пневмония. Лекаря, докато те "преглежда" по телефона как ще я хване, след като не ти е прослушал гърдите на слушалка. Какви лекарства ще ти изписва без да е направил елементарен преглед - прослушване на гърдите за да се установи дали няма начало на пневмония. Какво ще лекува - температура и кашлица а то може пневмонията вече да е започнала да се развива.
Лечение по вайбър. Ми то да ги закриваме направо тези лекарски кабинети и да се почва - лечение по телефона, по вайбър и т.н. Хем няма да ходим при лекар да не се заразяваме с други болести.

# 8 348
Добре, тогава колко са новозаразените днес?
Към 5000? Ако е така, добре, значи има подобрение.
Новозаразените, доколкото виждам, са 4821, което не е подобрение, но пък трети ден май вървят горе-долу с една и съща скорост, без да има забързване.

https://github.com/pcm-dpc/COVID-19/blob/master/dati-andamento-n … nto-nazionale.csv

# 8 349
  • София
Точно - не винаги се хваща на слушалка, така че по пътечката ЛЛ-рентген-лаборатория пак ще отекат косвени жертви.

Бледолилава, и моите мисли са в тази посока, особено като има и деца в картинката...

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 20:46 от Velina25

# 8 350
Какво е това "гнило дето го виждате навсякъде? Във взимането на мерки имало нещо гнило, в болниците ни имало нещо гнило, в Италия имало гнило, а в Германия направо изгнило, щото нямали много умрели.

# 8 351
  • Другата България
Скрит текст:
Чакай сега, кой те е спрял да идеш лично при ОПЛ? Отказа ли ти някой преглед? Иди, щом това ще те накара да се чувстваш спокоен, иди. Не всички пневмонии се "хващат" на слушалка, но ти пък можеш и доброволно да се облъчиш и да си направиш и снимка, за да си още по-спокоен. И докато висиш по кабинетите, пред тях, да лепнеш нещо. Но пък ще си спокоен, че ти няма нищо. До след седмица, когато отново ще си със симптоми, и ще започнеш отново "упражнението".
Ние ти казваме какъв е протокола, дали ще го спазваш и ще процедираш по него ти си решаваш.
Скрит текст:
и ако се установи, че е корона лечението да започне веднага в началния етап на заболяването ЗА ДА НЕ СЕ СТИГА ДО ДВУСТРАННАТА БРОНХОПНЕВМОНИЯ.
Като лечение няма те в болницата ще правят точно същото нищо което ще правите и у вас ... температуропонижаващи и наблюдение ... какво мислите че ще направят за да не се развие пневмония- явно нищо не могат да направят.
Ще те наблюдава лекар, ще ти правят кръвна картина, ще може по-рано да се хване настъпващото усложнение. То не е казано, че леките случаи ще ги настаним в интензивните легла, ама и вкъщи не е работа. Могат да се държат в отделни помещения (дано не се стига до там, че да са от мащаба на Арена).
Обаче въпросът е друг. Ето аз и мъжа ми имаме някакви леки симптоми, но няма дори да ни тестват. Ще си седим, ще чакаме, и ако се влошим, ще се надяваме да колабираме един по един, за да успее другият да извика Бърза помощ. Междувременно аз ще излизам веднъж седмично до магазина, което не ми е ок, макар да се екипирам и да взимам мерки още от преди ИП. В същото време студентката, пристигнала от Англия, бива тествана без никакви симптоми. Не ми се връзват нещата...
Коя студентка? Конкретно ли визираш някого?
Защото всички, завърнали се от чужбина задължително са под карантина, тестват се само ако са със симптоми.

# 8 352
  • София
Само ви пускам сайта на здравното министерство в Австрия. Данните се обновяват непрекъснато и са дори по квартали в столицата.
Пък вие хвалете щаба...
https://info.gesundheitsministerium.at/

Аз лично предпочитам да не се обновяват непрекъснато, а както си е сега. Представяте ли си големия брояч по страни от първа страница да е лайв и да се менят постоянно числата. Бррр. Като таблото на смъртта. Не, мерси.  )

# 8 353
Аз също не съм спокойна
Големите болници вече ги приемам за заразени, но за да отида там, трябва да мина през лл, лаборатория и рентген. Струва ми се сбъркано. Не сме Германия, не разчитам на телефона и някой да се загрижи Sad

# 8 354
В Токуда втори положителен, цялата болница е затворена. Сега ще си треперя седмица, защото преди два дне правих ЯМР там.
Добре бе, тия са напълно луди там честно. Веднъж затвориха едно отделение вече и пак не им стигна акъла да се дегизират там с предпазно облекло, да измислят нещо... Имат достатъчно средства. Сега цялата болница затворена. Ама нещо има гнило в това вече. Те може би просто не искат да приемат там пациенти с КВ.

Всяка болница , в която се открие болен се затваря за 24 часа , за да се предприемат необходимите мерки за дезинфекция , да се изолира отделението в което е болния и след това се връща в обичаен ритъм на работа. Това се обяснява почти на всеки брифинг .

Общи условия

Активация на акаунт