COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 989 955
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 310
Няма как да изровя сред хилядите мнения коментар на форумка, която беше с грипоподобни симптоми и след консултация по телефона посети лекар и ѝ беше назначено лечение.
Ама правилно ли е, ЛЛ е преценил. Не всички със симптоми на настинки и грип са коронясани, но при някои се налага и по-сериозно лечение, а не само прахчета от аптеката.

# 8 311
Цитат

А какво да направим с факта, че този човек с леките симптоми, отивайки на лекар, заразява сума си хора по пътя си? Разумното е, при съмнителните да се изпраща екип за тестване и назначаване на лечение.
Как заразяват  Joy То сред онтактните малцина са заразени вие внушавате, че  с аурата си заразеният е заразен.

# 8 312
  • София
Хеликаза,
отговорили са ти. + това, че карантината не е идеалната такава, каквато сме виждали на филм... И винаги ще има нови и нови, докато не се затвори третия/четвъртия цикъл на завъртане.
Само да допълня, че говорим все пак за една многолюдна страна, а заразата е разнесена навсякъде.
Значи имаме дълъг инкубационен период + дълго лечение/самолечение. Според мен има много хора, които са чакали да се оправят вкъщи, но нещата са се влошили малко или много и са потърсили помощ. Така че имаме един луфт от близо 30 дена грубо. При всеки е различно, но предвид факторите.

# 8 313
Карала съм свинския грип. Далеч не по лек, но не така прилепчив от тук дискутирния. Мисля, че също е от  рода на корона вирусите. При първите симптоми легнах и не можех да стана. Бях с адекватно лечение. На петия ден , без да съм напуска леглото бях с пневмония. Просто вирусът си е пробил път и е покосил дробовете. Независимо от лечението и легловия режим.  Та и с този вирус- няма гаранция ще или не ще покоси дробовете. А пневмонията тогава я лекувах с вливки на антибиотици през абокат и обдишващи маски. В болничен режим . Вероятно така е и сега.  Изживява се.

# 8 314
Хората, които са по работа, са нещо напълно различно. Но наистина недоумявам каква е логиката на разходкаджиите от всякакви възрасти, които пищят за случилото се хубаво време и как децата им едва ли не щели да умрат от свръхизнеженост, ако няколко дена не излязат да играят на слънце.

Времето в момента че е приятно, такова е. Но откъде идва подобен мисловен процес? Защо вместо доброволно да се лишим от няколко разходки в парка, плажа и планината за десетина дена през март, поемаме съществен риск по принуда да останем без два месеца през далеч по-хубавия сезон май-юли?

И аз питам това. Нашите домоуправители си решили сега да викат бояджия и той без предпазни мерки, без да се знае здрав ли е или не - помага на всички да не могат да се разминат с него на повече от 45 см. С кой акъл.. Питам аз. С кой.

# 8 315
Оф бе...по телефона. Тя ЛЛ ми откри жлъчка при преглед, пък после на коремна ехография се оказа че вямам проблем йок с жлъчката...вие ме пращате да ме диагностицира по тела.

Плаче ми се просто. То е смешно направо....по тела ще ми познаела какво ми е....

# 8 316
Случаите по света са вече повече от 300000. За последния ден увеличението е 50000.

# 8 317
Нали го говорихме - Италия има по-странна система на отчитане: под Нови случаи - са общо заразени плюс починали плюс възстановени за ДЕНЯ. Днес в Италия +1000 оздравели!!!!
Добре, тогава колко са новозаразените днес?
Към 5000? Ако е така, добре, значи има подобрение.

# 8 318
Мария Чернева по канал 1. Дали ще каже за телефона

# 8 319
  • Mediterraneo
Нали го говорихме - Италия има по-странна система на отчитане: под Нови случаи - са общо заразени плюс починали плюс възстановени за ДЕНЯ. Днес в Италия +1000 оздравели!!!!

Това сте си го говорили тук. Официални източници друго говорят, не правят сметки, както им дойде.

# 8 320
  • София
Наистина повече не се чу за това семейство, на мен също ми е интересно какво се случи там.
Не е заразена жената. Подробности обаче няма да дам, съжалявам.

Наистина се надявам да е добре и здрава, независимо дали е съмнения за корона или друго - притеснително е, когато те прехвърлят като топка за пинг понг, когато трябва да си изпълнят Хипократовата клетва. Бъдете здрави!

А за недомислиците с карантинирането, да видим дали някой има опит от първа ръка с поведение на ЛЛ в тази ситуация, второ: ако има съмнения, ще те прати на изследвания (в РЗИ или болница), с уточнението: ако въобще благоволи да те прегледа...трето, ако имаш съмнения, как точно ще се развяваш из града да изпозаразиш сумайти му хора(ако се окаже положетелен теста, а както разбрахме бързите тестове не дават много верни резултати?!!!) докато обикаляш между ЛЛ, болници, лаборатория и обратно към вас, за да се карантинираш?!....

И друго, както сега сме си в къщи семейно и недай си боже мъжът ми довлече нещо и се разболеем и двамата и трябва да постъпим в болница...децата какво ги правим, при условие че пазим другите хора...мен това живо ме интересува. Защото няма как ако влизаш в болница и си положителен, да ги метнеш на бабите и дядовците, равносилно на подписване на смъртна присъда?!!!

И още нещо ми се върти из главата - в инфекциозните отделения да не ги карат да подписват декларация, че няма да оповестяват какво се случва с тях - един вид да "пресекат" изнасянето на нежелателни подробности.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 20:10 от Velina25

# 8 321
И в нашите 163 до днес, влизат 3-мата починали и 3-мата възстановени. Значи вадим 6 и останалите са с активна инфекция?
https://btvnovinite.bg/bulgaria/163-sa-sluchaite-na-covid-19-v-balgarija.html

Изписаните трима, ще са за още 30дни карантина, явно домашна.

# 8 322
Това, което аз недоумявам е защо мерките се затягат с всеки изминал ден? Та нали инкубационният период е около 14 дни, съответно всяка проба е евентуално резултат от преди налагането на повечето мерки.

Разбирам, че се опитват да ни опазят в случая, но защо не дадат поне седмица-две за пригодяване към влезлите в сила мерки, поне да се потвърди дали дават положителен ефект или не.

Затягат се, защото все още има неразбрали.

Между другото по-крийпии от сирените на линейките е в рамките на 5 мин са минат 3 линейки покрай теб безшумно.

Не ми се мисли за бройката утре.

# 8 323
Скрит текст:
Уважаеми журналисти,
Моля да зададете този въпрос:
Човек с гриподобни симптоми - гърлобол, главоболие, си стои вкъщи и се самолекува под заповедите на личния лекар.
Защо този човек да чака да почне да се задушава, за да му изпратят специален превоз и след това да му вземат проба?
Разбирате накъде бия: нито един нормално мислещ за здравето и живота си няма да чака да се усложни!
Защо Щабът препоръчва човек да чака да се усложни и да получи пневмония, та чак тогава да го изследват и да приложат адекватно лечение лечение.

Въпрос 2:
Какви лекарства да използва този самолекуващ се човечец?
Не ме препращайте към ЛЛ, който дори няма да го преслуша, защото няма да отиде в дома на човечеца.

Това не е вярно.. препоръката е за вече диагностицирани.
Диагностиката се прави по преценка на ЛЛ и на екип на спешна помощ след посещение..
Кое не е вярно?
Как ще диагностицират човека, като го карат да лежи у дома му! Не взимат проба на всеки с гърлобол

Ако застанеш пред ВМА до Стоматологичния факултет ще видиш как всеки ден линейки карат пациенти за тест и после ги връщат по домовете за карантина - били те контактни или съмнителни. Пак ще кажа, решението за тест се взема от лекар..

# 8 324

Новозаразените от днес в Италия са 6557

Общи условия

Активация на акаунт