COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 603
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 295
Е хайде сега. Както е риск за здравите да не са в контакт с болния така и болния е изложен на риск ако го оставят без никаква медицинска помощ, а не всеки може сам да реши кога е вече много зле.

Кой го оставя без медицинска помощ? Той се свързва с личния си лекар и обяснява, че температурата му е толкова, има ли червено гърло, има ли отпадналост и така нататък симптомите какви са. Тя му казва какви лекарства да вземе, праща рецептата по вайбър, месенджър, мейла и се отива с нея в аптеката.

# 8 296
  • Русе
Хората, които са по работа, са нещо напълно различно. Но наистина недоумявам каква е логиката на разходкаджиите от всякакви възрасти, които пищят за случилото се хубаво време и как децата им едва ли не щели да умрат от свръхизнеженост, ако няколко дена не излязат да играят на слънце.

Времето в момента че е приятно, такова е. Но откъде идва подобен мисловен процес? Защо вместо доброволно да се лишим от няколко разходки в парка, плажа и планината за десетина дена през март, поемаме съществен риск по принуда да останем без два месеца през далеч по-хубавия сезон май-юли?

# 8 297
  • София
Нали го говорихме - Италия има по-странна система на отчитане: под Нови случаи - са общо заразени плюс починали плюс възстановени за ДЕНЯ. Днес в Италия +1000 оздравели!!!!

# 8 298
  • sofia
Сега Кунчев каза 4 седмици.Чак тогава може да видим нещо добро.

# 8 299
  • София
Е хайде сега. Както е риск за здравите да не са в контакт с болния така и болния е изложен на риск ако го оставят без никаква медицинска помощ, а не всеки може сам да реши кога е вече много зле.

Да, а болният също рискува, ако е с обикновен грип, да си тръгне от кабинета на лекаря и с короната. Това не са обикновени обстоятелства и трябва да се действа спрямо най-голямата опастност в момента. Българите сме известни със склонността си да се самолекуваме, обаче изведнъж стана много належащо да се изтърсим на ЛЛ при първото покашляне.

# 8 300
Просто много им куца всичко. Не може положителен човек да го оставят вкъщи. Кой ще му пазарува? Той ако се остави под карантина вкъщи, това означава, че и те трябва да са под карантина или те си се развяват навсякъде?
А какво предлагаш , всички в болница , пък докъдето стигнат леглата .Първите разболели се ще са късметлии .

Ами така никога няма да се спре разпространението просто.
Ами някъде имаше справка с колко инфекциозни легла разполагаме  2000-2500 ли бяха ?
Няма да стигнат !Затова е карантината ,затова пазим себе си и останалите !

# 8 301
Уважаеми журналисти,
Моля да зададете този въпрос:
Човек с гриподобни симптоми - гърлобол, главоболие, си стои вкъщи и се самолекува под заповедите на личния лекар.
Защо този човек да чака да почне да се задушава, за да му изпратят специален превоз и след това да му вземат проба?
Разбирате накъде бия: нито един нормално мислещ за здравето и живота си няма да чака да се усложни!
Защо Щабът препоръчва човек да чака да се усложни и да получи пневмония, та чак тогава да го изследват и да приложат адекватно лечение лечение.

Въпрос 2:
Какви лекарства да използва този самолекуващ се човечец?
Не ме препращайте към ЛЛ, който дори няма да го преслуша, защото няма да отиде в дома на човечеца.

Това не е вярно.. препоръката е за вече диагностицирани.
Диагностиката се прави по преценка на ЛЛ и на екип на спешна помощ след посещение..

# 8 302
Значи ако ми стане лошо, звъня на РЗИ, а не на ЛЛ ли?
Мутафчийски сякаш каза на ЛЛ първо да се обадим ?!???

Изобщо каша...-лошо ми е, почвам да кашлям, имам Т, и какво - чакам да не мога да дищам ли за да звънна ???

Иска ми се тези неща да обяснят от щаба, не само цифри - как протича точно, какво ночно е задух - тия простички неща????

# 8 303
Скрит текст:
Уважаеми журналисти,
Човек с гриподобни симптоми - гърлобол, главоболие, си стои вкъщи и се самолекува под заповедите на личния лекар.
Защо този човек да чака да почне да се задушава, за да му изпратят специален превоз и след това да му вземат проба?
Разбирате накъде бия: нито един нормално мислещ за здравето и живота си няма да чака да се усложни!
Защо Щабът препоръчва човек да чака да се усложни и да получи пневмония, та чак тогава да го изследват и да приложат адекватно лечение лечение.

Въпрос 2:
Не ме препращайте към ЛЛ, който дори няма да го преслуша, защото няма да отиде в дома на човечеца.

Съвсем добронамерено, поне един брифинг изгледа ли? Защото журналистите този въпрос го задават на всеки втори такъв, обяснявано е и дори в момента го правим.

За първият въпрос говоря.

# 8 304

Кой го оставя без медицинска помощ? Той се свързва с личния си лекар и обяснява, че температурата му е толкова, има ли червено гърло, има ли отпадналост и така нататък симптомите какви са. Тя му казва какви лекарства да вземе, праща рецептата по вайбър, месенджър, мейла и се отива с нея в аптеката.
Ми това не е ок, защото той по телефона няма как да му разбере кашлицата каква е. Отделно после тоя човек ще иде да заразява други в аптеката, което е същото.

# 8 305
Скрит текст:
Уважаеми журналисти,

Въпрос 2:

Съвсем добронамерено, поне един брифинг изгледа ли? Защото журналистите този въпрос го задават на всеки втори такъв, обяснявано е и дори в момента го правим.

За първият въпрос говоря.
Аз слушам всеки брифинг и нямам отговор какво лечение да се прилага при първи симптоми?
Така хем няма да се ходи до лл.
Моля вие да споделите!

# 8 306
Уважаеми журналисти,

Въпрос 2:

Това не е вярно.. препоръката е за вече диагностицирани.
Диагностиката се прави по преценка на ЛЛ и на екип на спешна помощ след посещение..
Кое не е вярно?
Как ще диагностицират човека, като го карат да лежи у дома му! Не взимат проба на всеки с гърлобол

# 8 307
  • Другата България
Значи ако ми стане лошо, звъня на РЗИ, а не на ЛЛ ли?
Мутафчийски сякаш каза на ЛЛ първо да се обадим ?!???

Изобщо каша...-лошо ми е, почвам да кашлям, имам Т, и какво - чакам да не мога да дищам ли за да звънна ???

Иска ми се тези неща да обяснят от щаба, не само цифри - как протича точно, какво ночно е задух - тия простички неща????
Не. Звъниш първо на ОПЛ. Казваш какво ти е, и той преценява. Или ти назначава терапия, или ти казва да идеш да те изпрати на снимка, или пък ако си много зле, имаш задух, върнала си се от чужбина, контактна на заразен си, се обажда на РЗИ и на СП/пнякога и от РЗИ се обаждат на СП/. Ако не намериш ОПЛ, тогава звъниш на 112-СП. Те пращат линейките за транспорт до болнично заведение с такова отделение, където те тестват.

# 8 308
Това, което аз недоумявам е защо мерките се затягат с всеки изминал ден? Та нали инкубационният период е около 14 дни, съответно всяка проба е евентуално резултат от преди налагането на повечето мерки.

Разбирам, че се опитват да ни опазят в случая, но защо не дадат поне седмица-две за пригодяване към влезлите в сила мерки, поне да се потвърди дали дават положителен ефект или не.

# 8 309
Майка ми онзи ден звъня на лл и тя не й вдигна.
Та ми е напълно ясно защо хората хукват към болниците.

Общи условия

Активация на акаунт