COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 492
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 175
Аз искам да задам въпрос на щаба.Ако някой от журналистите чете тук
Кога ще се обърне внимание и на малките общински болници.Нямат апарати за обдишване,нямат нищо.Тук в 50 000 община има една болница и 10легла...забележете 10 за 50 000 община.София не е България.Няма ли кой да дари и на малките болници.
Капачки за бъдеще имат инициатива за дарение за всички болници в страната, за предпазни облекла и други неща, потърсете фейсбук страницата им и се включете ( има формуляр за заявка от всяка болница)
НОЩ са много мудни и за някои неща вече открито лъжат или са некомпетентни Sad за което съжалявам много

# 8 176
При силен стрес също може да се усети “стягане” в гърдите, имайте предвид.
Но е без спиране от 3/4 дена , пак ли може да се дължи на стрес?

# 8 177
Само ви пускам сайта на здравното министерство в Австрия. Данните се обновяват непрекъснато и са дори по квартали в столицата.
Пък вие хвалете щаба...
https://info.gesundheitsministerium.at/

# 8 178
  • Далечният изток
Здравейте. Искам да попитам дали някой има представа какво трябва да представлява декларацията за пътувсне във връзка служебни ангажименти. Аз съм самоосигуряващо се лице, но за жалпст трябва да направя 2 неотложни пътувания следващите 4 седмици.
Декларацията я има и тук на първа страница, в ПДФ формат. Може да я промените евентуално според вашето пътуване, или да я оставите така и да дописвате на празните редове.

# 8 179
И щом има ограничителен режим, го разбирам само по работа, здраве, възрастни хора.
Какви градинки, какви 5 лева, измишльотини, отдавна не е рентабилно копаенето и поливането 1 път седмично, толкова нови болести и по-топъл климат.
Животните пък не искат ли 24 часова заетост, или е сериозно занимание или нищо.

# 8 180
  • На топло
Във Франция се обсъжда, че след пика на епидемията, когато се вдигнат забраните за излизане, на всички трябва да бъде направен тест.
Това всичко е в процес на обсъждане. След седмици, ще се знае повече.

# 8 181
Значи, търсите доктор, правите рентген и се успокоявате. По интернет няма кой да ви постави диагноза.
Аз и кашлям от повече от месец, и стягания имам, и втрисания имах, но около мен са здрави.
Притесненията дали ви има нещо, ще ви докарат още много симптоми, включително и втрисания и температура, стягания в гърдите и т.н.

# 8 182
Мутафчийски е загрижен за лошото отношение към чужденците (заразоносители). Те винаги са приоритет.  Ние сме друга категория. Аз няма да знам, ако в района ми има заразен. Тоест здравето ми е игра, тип руска рулетка. Ще пазим правата и репутацията и на ромите. Да се разболеем дружно тогава, да не обидим някой.

Гледахте ли внимателно ?
Генералът отговаря на въпрос дали подкрепя поставянето на бележки на вратите на карантинираните лица . Неговото мнение е НЕ , защото би довело до агресия , каквато видяхме при... и изрежда случаи , включително този със свалените пътници от самолета.
Защо вадите откъси и правите заключения ?

# 8 183
  • Другата България
Да споделя и за моето приключение днес.
Ставам сутринта, приготвям се, слагам си маската, излизам от апартамента и се качвам в колата с намерението да отида да си нахраня животинките на село. Точно в края на града виждам полиция и ме спира и ме пита къде отивам, като им казвам името на селото и защо ми се налага да отида. И получавам отговор "Ама Вие сега искате само да се измъкнете." При което останах в потрес и им отговарям, ама аз ще се върна след няма и час, и ако съм искала да се измъкна съм щяла да го направя много по рано. Нито ще се срещам с някого, нито отивам в друг град. И че така ме пуснаха, а навръщане никой не ме спря. Защо ли да си правят труда?
Нагледно показно. Едно "приключение" за някой, който въпреки всичко казано и написано става, качва се в колата и тръгва да приключенства. Да си "нахрани животинките", каквито и да са те. И след като е спрян от полиция, е останал "в потрес". А пък на връщане в още по-голям потрес, че никой не я спрял. Какво, това проба на работата на полицията ли беше? Тест как пропускат, кого и защо? Значи щом за едни "животинки" са пуснали една приключенстваща дама, кой каза, че за болни родители няма да го направят? Това казвам, че още се стиковат нещата в движение и се реагира според ситуацията за момента. Но в конкретния случай полицая, който е пропуснал човек по такъв повод може и да бъде наказан. Защото това не е основателна причина, колкото и недоволни да има. Проявена е човещина, която е осмивана след това за благодарност. Затова и аз съм "за" пълна карантина. Горният пример е само капка в морето.

# 8 184
Днес Мутафчийски спомена за заразения лекар, че е бил на ски, а другата лекарка предполагам е тая, дето оздравя спътничката и от някаква конференция или симпозиум....Но имаше друг лекар, дали не беше Шумен, не съм сигурна, който никъде не беше ходил и най-вероятно на работа се е заразил. Ами и те са хора и в непрекъснат досег с болни, при това с не толкова надеждни предпазни средства или поне не всичките са добре оборудвани, неизбежно е.
Мутафчийски на въпрос от днес за пика:

Цитат
Не мога да прогнозирам кога ще бъде пикът, но явно няма да е този месец. Това със сигурност мога да го твърдя. Дано да не е през септември, защото малко хора ще останат. Малко хора ще могат да дават брифинг. И аз съм жив човек", сподели Мутафчийски.

# 8 185
Само ви пускам сайта на здравното министерство в Австрия. Данните се обновяват непрекъснато и са дори по квартали в столицата.
Пък вие хвалете щаба...
https://info.gesundheitsministerium.at/
аз полека лека си оттеглям похвалите за НОЩ. В началото бяха адекватни, като за начало. Но вече е време да се вдигне нивото, а то стремглаво пада ли пада

# 8 186
Тръмп пусна туит за добри резултати в лечението с два препарата.Мисля ,че краят му се вижда.

# 8 187
не се панирайте, а отидете на ренген и ще се види как са дробовете.
Всичко ще е наред.

# 8 188
  • Другата България
Тези медици , които ги лекуват в момента , меко казано са си развявали някои части по конференции и курорти и то при епидемична ситуация за която се говори от 2 месеца, не са се заразили по време на работа.
Ти ги познаваш лично предполагам? Всички до един? Един-двама са представителна извадка за всички? Ами щом казваш, така е. Интересно само защо се коментира негативно за тях, а не за един Домусчиев например, който също в разгара на епидемията се "развя" до Франция и се оказа заразен? И когото лекуват също в болница в момента? А, сетих се, той е този с парите. За него може. Няма да коментирам повече, мислете каквото искате и тичайте при всяка кашлица в спешното. Затова и хората се заключват вече, ама и това не помага.
В първият си пост по-рано днес казах " колеги " и милионери, ли само ще лекуват по болниците. Четете малко по внимателно, преди да се захванете за нечия реплика.
Съжалявам, тук се пише със скорост 10-20 поста в минута, нито мога, нито искам да прочета всичко. "Хващам" се само за неща, с които не съм съгласна. Но за сметка на това чета много извън тази тема, защото това ми е работата. И писах, и пак ще го кажа - "по болниците" се лекуват хора, които са в средно тежко и тежко състояние, както и такива над 60 години. Без разлика и значение на пол, професия, етнос. Леките случаи са под домашна карантина, засега 21 дни. При проява на затруднено дишане се приемат веднага, независимо от възрастта.

# 8 189
Тръмп пусна туит за добри резултати в лечението с два препарата.Мисля ,че краят му се вижда.
двата препарата са същите като на французите, хлорквина на раздора Wink, и азитромицин.

Общи условия

Активация на акаунт